imam problema sa menstruacijom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
saritaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 7:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

imam problema sa menstruacijom

Post od saritaa »

ja imam problema sa menstruacijom neredovna je,bila sam kod lekara navodno sve je u redu,a u braku sam 6 god i nisam ostala u drugom stanju, ali doktor mi je rekao da smo optereceni sa time,sta vi mislite dali je to problem.pozz hvala u napred :( :(
binasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 1:01 am

Post od binasa »

Ja sam imala isti problem...znala sam u godini dana da dobijem menzis dva ili tri putasve dok nisam odtisla u Sarajevo kod jednog doktora.ON mi je otkrio da imam jaku upalu jajnika i rekao da moram raditi operaciju.
Posto je ta operacija tamo bila skupa ja sam otisla u Uzice kod dr.Rade Narkovic i on je sve uradio super i od tada imam redovne menstuacije.
U prvom braku sam zivela sa covekom 7 god. i nisam imala dece a u drugom posle godinu ipo ostala sam u drugom stanju ali na moju zalost sam dobila spontani...Ja bih te zamolila da odes kod dr. i da sredis svoju menstruaciju jer kad je tako ti uopste neznas kad su ti plodni dani...ali ne brini sredce se to...POZDRAV
binasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 1:01 am

Post od binasa »

Ja sam imala isti problem...znala sam u godini dana da dobijem menzis dva ili tri putasve dok nisam odtisla u Sarajevo kod jednog doktora.ON mi je otkrio da imam jaku upalu jajnika i rekao da moram raditi operaciju.
Posto je ta operacija tamo bila skupa ja sam otisla u Uzice kod dr.Rade Narkovic i on je sve uradio super i od tada imam redovne menstuacije.
U prvom braku sam zivela sa covekom 7 god. i nisam imala dece a u drugom posle godinu ipo ostala sam u drugom stanju ali na moju zalost sam dobila spontani...Ja bih te zamolila da odes kod dr. i da sredis svoju menstruaciju jer kad je tako ti uopste neznas kad su ti plodni dani...ali ne brini sredce se to...POZDRAV
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Re: imam problema sa menstruacijom

Post od anyushkam »

saritaa napisao:ja imam problema sa menstruacijom neredovna je,bila sam kod lekara navodno sve je u redu,a u braku sam 6 god i nisam ostala u drugom stanju, ali doktor mi je rekao da smo optereceni sa time,sta vi mislite dali je to problem.pozz hvala u napred :( :(
1. menjaj doktora.

2. jesi razmišljala o korišćenju pilula za kontracepciju 3 meseca npr. da regulišeš ciklus, pa onda da pokušaš da ostaneš u drugom stanju?
saritaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 7:53 pm

Post od saritaa »

o tome nisam ni razmisljala,ali koje da uzmem jel ja to nisam nikada koristila
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

saritaa napisao:o tome nisam ni razmisljala,ali koje da uzmem jel ja to nisam nikada koristila
ako nikada nisi razgovarala o piluli sa svojim doktorom, a imas neredovne cikluse i ne mozes da zatrudnis, mogu samo da ponovim: menjaj doktora!!

pilulu ne bi trebalo da uzimaš na svoju ruku, najbolje je da ih doktor prepiše. treba da se urade neke analize krvi: šećer, holesterol, faktor koagulacije. takodje treba da se proveri pritisak, i ako je sve ok možeš da koristiš pilulu. e da, ako si pušač a imaš više od 35 godina, ne smeš da koristiš pilulu, ako ne želiš da prestaneš da pušiš. elem, pošto si napisala da nemaš zdravstvenih problema, pretpostavljam da nemaš policistične jajnike ili endometriozu. u tom slučaju će ti doktor najverovatnije prepisati logest ili mercilon, jer su one najblaže, i nema potrebe da pijes jeanine ili diane35. ako hoćeš dodatno da se informišeš o piluli, idi na sajt 21dan.com. tamo doktori odgovaraju na pitanja, tako da možeš da saznaš od stručnog lica nešto više.

i još jedna stvar. ne samo što pilule mogu da ti pomognu da središ ciklus, one takodje mogu da ti pomognu da ostaneš u drugom stanju. naime, neposredno nakon što prestaneš sa njihovim korišćenjem, tvoj organizam je zapeta reproduktivna puška, i ako je zaista sve u redu sa tobom, i sa tvojim suprugom, šanse da ćeš ostati u 2. stanju se tada povećavaju.

pozdrav!
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

Post od edinaaa »

molila bi binasu da mi odgovori kod kojeg ljekara je išla u sarajevu.MOLIM TE BINASA ODGOVORI VRLO MI JE VAŽNO.POZDRAV...
Odgovori