Imam li prava da insistiram na FOLIKULOMETRIJU ULTRAZVUKOM?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
gula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:40 pm

Imam li prava da insistiram na FOLIKULOMETRIJU ULTRAZVUKOM?

Post od gula »

Imam li prava da insistiram na FOLIKULOMETRIJU ULTRAZVUKOM u Domu zdravlja?

Suprug i ja pokušavamo skoro godinu dana sa začećem (oboje imamo preko 30 godina). Posećujem državnog ginekologa u Domu zdravlja.
Posle davanja briseva, papa testa, spsermograma i spermokulture, interesuje me da li pacijent ima pravo da INSISTIRA da mu se radi FOLIKULOMETRIJA ULTRAZVUKOM, za koju sam saznala na forumu. Mislim da je vrlo bitno obzirom na godine i pokušaje začeća da utvrdim kada imam ovulacije, pa da se ne rasipamo već da se skoncentrišemo na taj ciljani period.

U Domu zdravlja moj stari ginekolog više ne radi, pa imam novog. Novi iako zna koliko godina imam i koliko već pokušavamo, dala je samo meni uput da radim bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, a nije pomenula da bi kako sam saznala to trebao i suprug da radi.
Nije mi niti radila niti zakazala pregled ULATRAZVUKOM, a lično smatram da je to kao deo kompletnog pregleda neophodno.

IMAM LI PRAVA da kažem – insistiram da mi se rade folikulometrija ultrazvukom i ultrazvučni pregled. Šta vi mislite?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Imate pravo i treba da tražite da vas uputi u neku od institucija gde postoji savetovalište za sterilitet, znači ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, gde rade stručnjaci za ovu oblast.
Tamo će vam odrediti koje sve analize trebate uraditi i kada!

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

Post od maja84 »

bolje uradite oboje sve analize,mislim da mozes da trazis da ti se radi ta analiza,ako taj doktor nesmatra da treba drugi ce traziti,treci ce nesto drugo,najbolje da sami odlucite.
gula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:40 pm

Post od gula »

Zahvaljujem na odgovorima i podršci. Pokušaćemo šta se može.
Danas sam čula za neku kliniku u Novom Sadu gde se svi pregledi obave za 2 dana, dobila sam telefon, ali se pregled zakazuje za oko 6 meseci.
DrPedja, da li ste čuli nešto o tome?

Pozdrav!
Odgovori