Imam mali problemcic!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
indijanac_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 6:31 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Imam mali problemcic!!!

Post od indijanac_bg »

Moja devojcica i ja smo imali odnos par dana nakon ciklusa. Odnos nije bio sa kondomom. Osetio sam da cu svrsiti, i dok sam izlazio iz nje doziveo sam orgazam (van nje sam doziveo, ali je poceo dok sam bio u njoj). Zanima me, da li postoji neka sansa da zatrudnimo? :)
Hvlala
mis'im, s'a reci... :) :) :) :)
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Naravno da postoji. Svaki odnos bez kondoma je rizik, čak i bez ejakulacije, jer u presemenoj tečnosti postoje spermatozoidi. A "par dana nakon ciklusa" su vrlo često plodni dani.
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am

Post od Studenica »

Sacekajte jos neki dan pa uradite test na trudnocu(kupuje se u apoteci),i ubuduce se prvo informisite gde,kako,sta,koliko pa tek onda pocnite da upraznjavate sex,kondomi nisu skupi,tako da je ovo sto ste uradili cista glupost.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

indijanac_bg napisao:mis'im, s'a reci...

Vidi, ovako..... teoretski(!!!), ovulacija se desava 14 dana PRE sledeceg menstrualnog ciklusa, bez obzira na njegovu duzinu (25, 30, 35,... dana). Spermatozoidi zive 72 sata (sto je tri dana), jajna celija 24 sata (1 dan), sto ti u zbiru daje 4 dana fore da se spermatozoid i jajna celija sretnu & spoje. Cak i da devojka ima najurednije moguce cikluse (uvek u istom intervalu), ne mozes nikad biti siguran da li su ta 4 dana bas ona koja bi teoretski trebalo da budu. Ako je ciklus kraci, recimo na 25 dana, a krvarenje traje 7, plodni dani padaju bas par dana posle menstruacije...

Dakle, kao sto ti je Cat objasnila, vrlo je moguce....

Sad lepo mozes da zaboravis celu ovu teorijsku jednacinu gore, jer u njoj imas jako puno "varijabli" i "nepoznatih",
a samo jednu "poznatu" (pretpostavljam, cim si se javio sa dilemom) = u ovom trenutku NE ZELITE/NE PLANIRATE trudnocu....
i da preduzmes/preduzmete prakticne poteze:
1/uradite test na trudnocu..... (i da se nadate najboljem)
2/ubuduce koristite neku od metoda kontracepcije (pilule, spiralu, kondom.....)

Srecno! :wink:

pozdrav i sve najbolje,
jane doe
indijanac_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 6:31 am
Kontakt:

Post od indijanac_bg »

Hvala puno!!! Dobila je danas!!!! :) :) :)
Idemo u ponedeljak kod ginekologa da vidimo za pilulice.
HVALA JOS JEDNOM!!!
mis'im, s'a reci... :) :) :) :)
Odgovori