Da li ima veze kako se pije ginipral, molim za odgovor

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dragma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 3:15 pm

Da li ima veze kako se pije ginipral, molim za odgovor

Post od dragma »

Dobila sam da pijem ginipral, jednu tabletu na 6 sati. Da li je isto ako se pije po pola tablete na 3 sata. Tako mi se cini da mi srce nece iskociti. Naravno, dobila sam i verapamil sa tim, od 40 mg
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Mislim da nije svejedno.On se pije ili na 6 sati ili na 4 sata.Probaj sa pola doze na 6 sati,pa ako nemaš u medjuvremenu kontrakcije ,možeš da nastaviš tako.Ako ti srce mnogo lupa popi verapamil.
minna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 10:31 pm

Post od minna »

Ja pijem gynipral od sedmog meseca, sada ulazim u deveti. Najpre sam ga pila na 6 sati, ali mi je lekar rekao da nema potrebe da uzimam nocu, jer sam u mirovanju, tako da rasporedjujem 4 doze od budjenja dok ne krenem na spavanje. Ipak, grlic mi se sada otvorio 1,5cm..
minna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 10:31 pm

Post od minna »

Lekar mi je nastavio terapiju gyniprala do kraja 37.nedelje. Kolike su sanse da se desi porodjaj bez obzira na terapiju gynipralom? Sada sam u 36.nedelji, "otvorena" 2cm (prsta).
dragma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 3:15 pm

Post od dragma »

Ja stvarno ne znam. Ono sto sam citala u tudjim iskustvima jeste da se nijedna nije porodila dok je pila ginipral.
Reci mi, da li postoje neki simptomi kada se grlic otvara, zato sto mene ne smeju da pregledaju jer imam nisku posteljicu?
vesnaw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 7:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vesnaw »

Ja sam takodje pila Gynipral po savetu lekara do sedam dana pre termina. Termin je bio 5.10. a ja sam se porodila 30.09. tri dana nakon što sam prestala da pijem (i nismo dobili 30.000 dinara pomoci porodiljama sto se primenjivalo od 1.19.) ali sam se zato u 36. godini porodila za 15 minuta i 5 minuta bolova - fenomenalno iskustvo, jedva cekam opet! Ne možeš se poroditi pod tom terapijom ali čim prestaneš, za dan dva postoje šanse.
Odgovori