da li ima sanse da mi iko odgovori od ginekologa?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bigmama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 10:26 am

da li ima sanse da mi iko odgovori od ginekologa?

Post od bigmama »

molim vas da mi protumacite rezultate double test-a i da li na osnovu njih mozete reci da treba da idem dalje na testove (tripl itd). Unapred hvala

DOB: 08/01/1975
Maternal age at EDD: 33 years
EDD:6/10/009

Gestational age based on ultrasound scan. Ultrasonographic gestational age 12 weeks, 2 days
Real gestational age at screening date: 12 weeks and 2 days

Single-fetus pregnancy.
Screening profile:Combined First Trimester

Gaussinan markers
Level of free beta HCG 45.22 mlU/ml 1.05 MoM
Level of PAPP-a 6493 mlU/l 2.29 MoM
Level of Nuchal Translucency 1.2 mm (CRL of 56mm) 0.81 MoM

Markers values corrected by weight 54 kg

Down syndrome Risk less than 1:10000 calculated as Risk at delivery date. Low Risk
The maternal age risk for Down syndrome 1:533

Edward and Patau syndrome Risk less than 1:100000 calculated as Risk at delivery date. Low Risk.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Vas nalaz je negativan za najcesce hromozomske anomalije. Uzivajte u trudnoci i srecno !
Pozdrav,
ObGyn
bigmama
Novi član
Novi član

Post od bigmama »

hvala najlepse! pretpostavljam da to znaci da ne moram da idem na dalje testove, tripl i sl.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm

Post od Babyboom »

Ja nisam ginekolog, ali sam trudnica, pa mogu delimicno da odgovorim...

Dabl i trpl test su statisticki testovi, dakle ne predstavljaju potpunu sigurnost da je sve u redu. Na samom papiru sa rezultatima dabl testa pise (bar iz Instituta za majku i dete) da je pouzdanost 85%. Meni to zaista nije bilo dovoljno, pa sam zbog godina-34-termin sa 35, prvo dete- radila biopsiju horionskih cupica. Sve je u redu i sad sam mirna.

To je invazivna metoda i postoji mali procenat rizika od spontanog, ali ja sam ipak prelomila...Radila u 12.nedelji, rezultati sutraan...Jeste da kosta 300E, ali za to ne zalim novca.

Stvar je tvog licnog stava da li ces raditi neku od invazivnih metoda ili ces biti mirna sa dobrim rezultatima dabl i triple testova...
U svakom slucaju, nista te ne kosta da uradis i triple kad bude vreme, za svaki slucaj, vecina trudnica to radi...
Stav mog ginekologa je da je dabl test strasno nepouzdan i da mnogima pogresi, tako da ona savetuje da se preskoci i radi triple i kvadripl.
bigmama
Novi član
Novi član

Post od bigmama »

Hvala na odgovoru, Babyroom. Ali sad ne znam, posto i moj ginekolog smatra da ne treba dalje da idem na testove, gde se radi tripl ako radis samoinicijativno ili treba da insistiram kod ginekologa? Takodje sam mislila da uradim 4D ultra oko 20. nedelje pa ne znam da li se time moze nesto bitno utvrditi.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm

Post od Babyboom »

Triple test mozes uraditi u mnogim laboratorijama ili privatnim ordinacijama. Ne znam odakle si, ako si iz Bg znam da ga rade u Dr ristic na Novom Beogradu.
4D ti je igracka za roditelje da bi lepo videli svoju bebu. U 22-23 nedelji se radi specijalisticki UZ svih bebeinih organa ali na 2D.
Mi smo u 24. ned. uradili 4D, da bismo imali uspomenu, bili smo nestrpljivi da vidimo bebu. Nemoj da radis pre bar 23. nedelje, jer je pre toga beba jako mrsava i nece biti bas lep prizor.

pogledaj ovde http://www.littlesproutimaging.com/photos.htm kako izgleda beba na 4D tj. 3D slicice od 20.te nedelje.
4D odlicno rade u Analife u Zemunu, tu mozes i triple ako se odlucis.
Odgovori