UZ ILI ULTRAZVUCNI NALAZ

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ZABRINUTI BUDUCI OTAC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:29 pm

UZ ILI ULTRAZVUCNI NALAZ

Post od ZABRINUTI BUDUCI OTAC »

TRAZIM MISLJENJE LEKARA ZA SLEDECE UZ NALAZE!!!!!!!!!

PRVA TRUDNOCA,1978-GODISTE

VTP:11.07.2008

OVO SU DATUMI PREGLEDA SA DIJAGNOZAMA

21.04.2008 19.05.2008 26.05.2008

DG:GRAV XXVIII DG:GRAV XXXII DG:GRAV XXXIII

Ff:140-min ????????? Ff:144-min
BPD:70,7mm BPD:85.0mm BPD:83.7mm
AC:229mm AC:292mm AC:280mm,
FL:53,7mm FL:65.0mm FL:55,9mm,
TM:67kg TM:68.5kg TM:70kg
TA:110-70mmHg TA:110-70mmHg TA:120-80 mmHg
TM:1150g ????????? ???????????????
??????????? HL 58.0mm ??????????

UZ starost ploda oko 2 nedelje manja nego sto bi odgovaralo periodu amenoreje?????????????????????

POTPUNO SAM ZBUNJEN,STA SE DESAVA???

DA LI OVO MOZE DA UTICE NA PLOD I ZDRAVLJE BEBE?????
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Evo ja mogu da pomognem sa linkom na kojem imas tablice odredjenih mera za odredjenu nedelju trudnoce i sta koja znaci... Nadam se da je od pomoci.. I mislim da nema razloga da se toliko brines... Jer mozda je do zaceca doslo 2 nedelje kasnije nego sto dr kalendarski racunaju ... Puno srece!

http://www.*.hr/teme/tr ... tabele.asp
Slika
ZABRINUTI BUDUCI OTAC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:29 pm

Re: UZ ILI ULTRAZVUCNI NALAZ

Post od ZABRINUTI BUDUCI OTAC »

ZABRINUTI BUDUCI OTAC napisao:TRAZIM MISLJENJE LEKARA ZA SLEDECE UZ NALAZE!!!!!!!!!

PRVA TRUDNOCA,1978-GODISTE

VTP:11.07.2008

OVO SU DATUMI PREGLEDA SA DIJAGNOZAMA

21.04.2008 19.05.2008 26.05.2008

DG:GRAV XXVIII DG:GRAV XXXII DG:GRAV XXXIII

Ff:140-min ????????? Ff:144-min
BPD:70,7mm BPD:85.0mm BPD:83.7mm
AC:229mm AC:292mm AC:280mm,
FL:53,7mm FL:65.0mm FL:55,9mm,
TM:67kg TM:68.5kg TM:70kg
TA:110-70mmHg TA:110-70mmHg TA:120-80 mmHg
TM:1150g ????????? ???????????????
??????????? HL 58.0mm ??????????

UZ starost ploda oko 2 nedelje manja nego sto bi odgovaralo periodu amenoreje?????????????????????

POTPUNO SAM ZBUNJEN,STA SE DESAVA???

DA LI OVO MOZE DA UTICE NA PLOD I ZDRAVLJE BEBE?????
maxa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 2:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maxa »

Nisam lekar i ne znam koje su mere predvidjene ze koju nedelju trudnoce.Samo zelim da kazem da su sve te mere orjentacione,a i da se tolerise odstupanje do dve nedelje.Zaista mislim da nemate razloga za brigu.

Prosle godine,otprilike u ovo isto vreme,prosla sam pravi pakao.Naime UZ nalaz se nije poklapao sa staroscu trudnoce po poslednjej menstruaciji.Kao glavica je zaostajala u razvoju,sitna beba,manjak plodove vode...Bila sam ocajna.Cak sam i na ovom forumu potrazila pomoc i dr Pedja mi je odgovorio i lepo objasnio neke stvari na cemu mu se jos jednom najljubaznije zahvaljujem i zelim sve najbolje.

Da ne duzim.Porodila sam se sest dana pre termina i rodila zdravu devojcicu tesku 3050gr i dugu 53cm.Ocene ne rodjenju 9/9.I sada je to jedna zdrava i vesela beba koja uskoro slavi svoj prvi rodjendan.

Zelim samo da vam pruzim podrsku i pozelim sve najbolje i da eventualno potrazite misljenje jos nekog strucnjaka(ako mislite da neki problem postoji) jer,uz duzno postaovanje profesije,mislim da veliki broj nasih ginekologa i ne ume pravilno da rukuje UZ aparatima i da pravilno uzme mere.Tabela se drze ko pijani plota i zaboravljaju na genetiku i druge faktore koji odredjuju i velicinu bebe.A te tabele je pravio ko zna ko i ko zna za koju populaciju.

I da,porodila sam se 11.07.2007. kada je i termin vase supruge.Zelim vam svu srecu ovog sveta i da i vama taj datum bude najsrecniji u zivotu,kao sto je i meni.

Veliki pozdrav od Mashe i mame.
miram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 4:26 pm

Post od miram »

Ja nazalost ne mogu da pisem o svom iskustvu jer jos uvjek nisam postala mama,ali moja kuma je imala isti problem.Znaci velicina ploda na UZ nije se poklapala sa zadnjim ciklusom.Ne mora da znaci da svaka zena ima ovulaciju onako kako oni racunaju,u njenom slucaju je do kraja trudnoce tako bilo.Na kraju je sve bilo ok,sto je najvaznije beba je rodjena zdrava,i sad ima 5 mjeseci.A vi se opet konsultujte sa dr pa neka vam uradi 4d,da se vise ne opterecujete.Srecno :wink:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Dragi "budući tata" da možda nisu mere zamenjene? Ispada da se beba na trećem merenju smanjila?
Imate li neki UZ nalaz iz rane trudnoće sa nalazom CRL?
Da li je isti doktor na istom UZ aparatu merio bebu?

PS. Za Maxu poljubite Mašu drago mi je da je sve u redu!
Pozdrav DrPeđaDj
Odgovori