Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Imam jednu nedoumicu, da li je III grupa Vaginalnog sekreta dobra ili losa? Da li treba da se leci i kako?
Neki mi kazu da treba neki ne, konkretno bila sam kod dva doktora, zadnji mi je reko da je ok i da je III grupa normalna a prosle godine kad sam bila doktorka mi je dala neke vaginalete...Citala sam da ljudi pije svasta pa se brinem.Ince III grupu imam stalno.
Da li je III grupa ok i da li smem da imam odnose bez kondoma ?
Imam 23 godine ako to nesto znaci
III grupa može da bude normalna ali i ne mora. Grupa sekreta ne znači mnogo, potrebno je da uradiš bakteriološki bris (vaginalni i cervikalni) i briseve na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu (obično se prenose nezaštićenim seksualnim odnosom ali mislim da mogu i drugim putem). To se nosi u laboratoriju i rezultati se čekaju dan-dva.
Ako brisevi budu čisti onda prirodno imaš III grupu i to se ne leči. Ako nađu neku bakteriju uz nju ćeš dobiti konkretan lek. Doduše, III grupa se obično najpre leči opštim vaginaletama jer je uglavnom izazivaju crevne bakterije koje 'zalutaju' gde ne treba. Tako je jednostavnije i jeftinije uzeti vaginalete koje će verovatno sanirati problem - ako nije u pitanju neka ozbiljnija bakterija - nego dati 2-3 hiljade za bris. Ali sve zavisi šta je u pitanju.
Mislim da obavezno treba da uradis briseve na hlamidije, mikoplazme i ureaplazme.
Ja sam imala III grupu sekreta, na nalazu je pisalo da nema bakterija vec su prisutni samo kratki bacili.
Nazalost tek nakon dve godine ispitivanja uzroka steriliteta otkrivene su bakterije.
Moj ginekolog je tada smatrao da ne treba da radim briseve iako sam ga pitala sta misli o tome. Lecila sam se vaginaletama ali to je bilo nedovoljno.
U KC Zvezdara cena sva tri brisa je 1.700 dinara, sto smatram da i nije tako puno kada je zdravlje u pitanju.
Ne zelim da te plasim, infekcija se lako leci, ali bila bih srecna da je neko ozbiljnije pristupio mom problemu kada je to bilo potrebno.
Bakterije ne daju nikakve simptome u vecini slucajeva. Pozdrav
U februaru sam radila sve briseve (mikoplazma, ureoplazma, hlamidija, vaginalni i cervikalni bris). U vaginalnom i cervikalnom brisu sam imala bakterije, ostalo je sve bilo negativno. Lecila sam se antibioticima (pila sam ih + vaginalete po receptu koji je napisao moj ginekolog). Kada sam sledeci put radila briseve imala sam opet bakterije (neke druge), opet sam se na isti nacin lecila (prema antibiogramu). Posle toga (u maju) nije vise bilo bakterija ni u cervikalnom ni u vaginalnom brisu.
Od tada sam tri puta bila kod mog ginekologa koji se svaki put kad me pregleda slogira koliko imam sekreta (III grupa) i govori mi da mi se bakterija vratila i salje me da uradim briseve (vaginalni i cervikalni) koji su konstantno negativni, cini mi se da se sada samo vrtim u krug. Da li je moguce da imam III grupu sekreta a da nemam nikakvu bakteriju???
Jako bitno da ukoliko imas partnera potrebno je da se oboje lecite.
Ako se ne lecite oboje on ti svaki put iznova prenosi infekciju.
III grupu sekreta ima veliki broj zena i zaista ne mora da bude opasna.
Bitno je i to da li ti imas neke smetnje, peckanje, svrab, neprijatan miris itd.
Ali ipak osnovno, ukoliko si imala bakterije i partner mora da se leci pozdrav
najbolje da se partner prvo testira, a ne kao ovaj moj kad je zbog mene morao da pije antibiotik, samo sto se nije slogirao (povracao je, vrtoglavice, nije mogao da mrdne). posle se ispostavilo da je na sve bio negativan.
i jos nesto, moguce je da su ti rezultati bili lazni (ako nije bilo kod privatnika). ovde, u nasoj drzavnoj labaratoriji se cesto desava da nadju nesto cega nema npr.ja sam imala samo ureaplazmu, pre pocetka terapije, a posle zavrsene terapije mi nasli i E.coli samo u vaginalnom brisu i hlamidiju pored ureaplazme, a siptome sem povremenog pojacanog sekreta nemam. hlamidiju nemam (testirala sam se kod privatnika), sad mi samo preostaje da vidim za tu ureaplazmu. za sekret sam koristila poliginax, a od antibiotika dovicin i eritromicin.
Slazem se da je najbolje da se on testira, ali tesko ih je oterati u laboratoriju pogotovo ako cuju koliko to uzasno boli kod njih.
Inace njegova doktorka urolog je rekla da je pouzdanije da se muskarcu uzme bris uretre jer kod nas zbog cervikalne sluzi rezultat moze biti lazno negativan
Sve u svemu meni je muka od tih testiranja, drugi put kada sam mi uzimali briseve negativni su ali je hlamidija slabije uzeta, pa sad opet nisam sigurna u rezulate.
potpuno cu da poludim od toga, ja i moj muz zelimo bebu, a pola godine smo imali odnose sa kondomom zbog lecenje bakterija i njihove cudne interpretacije rezultata.
Em im platis, pa jos ni ne urade kako terba.
Ja sam se odlucila da cu najverovatnije da iskesiram 3.500 dinara i odem na VMA da uradim PCR iz krvi i da se vise ne maltretiram sa kretenima.
ma gde boli i moj momak se istripovao malo, jer nikada pre to nije radio, ali nije ga nista bolelo. jedino sto je tog dana imao problem pri mokrenju, peklo ga je
lazni negativni rezultati? hm ne znam, meni su rekli da ce pre biti lazno pozitivan nego negativan
Ma veruj mi svi oni razlicito pricaju.
Meni je vise od tih bakterija, kondoma i ostalog.
Kad dobijes rezultat nikad nisi siguran dal je pouzadn ili nije.
Zar nisu mogli da izmisle nesto pouzdanije od DIF-a (sem PCR-a koji je tako skup), a pricaju na sva usta kako su te bakterije opasno, ucestale itd.
Uostalom zdravstveno osiguranje ne pokriva troskove briseva. Sramota. Umesto da to rade zenama jedanput godisnje kao Papa test.
Bas se bore za natalitet.
A sto se tice bola. Mog muza to bas bas boli i kaze da je grozno.