"III grupa je potpuno normalan nalaz" kaze on...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zub
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 6:10 pm

"III grupa je potpuno normalan nalaz" kaze on...

Post od zub »

U nalazu posle uzimanja vaginalnog sekreta na analizu pronadjena mi je III grupa sa leukocitima. PA i kolposkopski pregled su uredni.
Na predlog ginekologa radila sam i test na Hlamidiju koji je negativan, a zatim i vaginalno-cervikalni bris koji je takodje bio uredan.
Kao terapiju posle ovih analiza moje lekar - ginekolog prepisao mi je Poliginax vaginalete, medjutim sada kada sam se vratila na kontrolni pregled i ponovo radila analizu sekreta pokazalo se da je III grupa jos uvek tu (doduse nije naglaseno prisustvo leukocita kao u prvom nalazu).
Ovaj put sam promenila lekara jer je moj trenutno na godisnjem odmoru i ovaj drugi ginekolog me je "umirio" recima da je III grupa potpuno normalna za sex.aktivne zene i da ne moram da brinem....
Da li ne moram da brinem?
Ono malo medicinskog znanja koje je priznajem na nivou elementarnog mi kaze da III grupa ipak nije tako bezazlena.
Da li bi mi neko mogao pojasniti ovu situaciju i eventulano mi dao neki konstruktivan predlog sta dalje?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Realno, to zaista nije strasno, ali ako imate tegobe (svrab, obiman sekret i sl.) potrebno je leciti i to, ja najcesce savetujem samo Povidon vaginalete.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Treca grupa se tretira vrlo siroko - ako nema tegoba obicno ne preduzimaju nista, a ako ima salje se na bakterioloski bris. Ja sam lose prolazila sa trecom grupom, vise puta je bila u pitanju eserihija, pa enterokokus. I ako me je gin. od oka ubedjivala da "nema nista". Od ovih iskustava definitivno mislim da trecu grupu treba proveriti na bakterije. Koliko razumem ti si isla na vag. i cerv. bakterioloski bris, ako je to ok onda si mirna. Ako imas tegobe proveri ga jos jednom, ni laboratorije nisu bezgresne.
zub
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 6:10 pm

Post od zub »

Hvala na savetima dr Ivici i Ejmi...
Za pocetak pokusacu povidon jodom, shvatam da mi ne moze skoditi. ;)
To za laboratorije ste u pravu - desavalo se da umesto analize krvi dobijem analizu (necije) mokrace... ali to nije tema ovde.
Naposletku, definitivno cu potraziti misljenje jos nekog ginekologa. Tako cu biti sigurna da je moje "bezazleno" sigurno bezazleno.
Jos jednom, hvala puno na odgovorima. :)
Odgovori