ICSI trudnoca, 6 nedelja bez srcane radnje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MilaNoviSad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 3:46 pm

ICSI trudnoca, 6 nedelja bez srcane radnje

Post od MilaNoviSad »

Postovani doktore,

Ja imam 33,suprug 38 godina.
Oboje radimo kancelarijske poslove.

U braku smo od septembra 2004. Mucimo se sa sterilitetom od 2005.
Do sada sam/smo presli 2 inseminacije, jedan IVF kada je betaHCG bila 0,00 i sada u maju ICSI gde smo dobili 4 jajne celije, od toga je kod 2 postignuta zadovoljavajuca fertilizacija i 30.maja vracena su mi 2 embriona.

18.06. uradila sam test iz krvi, betaHCG i rezultat je 2.930,00 mIU/ml.
Nasoj sreci nema kraja ...

Od terapije receno mi je u otpusnoj listi u slucaju pozitivne bete da nastavim 3x2 utogestana, vaginalno.

Problemi pocinju ove nedelje tacnije od 21.06. jer po mom subjektivnom osecaju simptomi trudnoce se smanjuju.... ne osecam potrebu za cestim mokrenjem,grudi se nekako smanjuju,temperatura mi pada (bila je konstantno nekih 36.7-37,00), i nemam vise onaj osecaj zategnutosti za koji sam posle procitala da je istezanje ligamenata materice.

Elem, da ja ne bih paranoisala otisla sam juce 23.06. na prvi UZ (po mojoj racunici to je 6ta nedelja, a mozda je koji dan pre neznam, molim doktora koji zna da mi kaze kako se racuna, aspiracija celija je bila 27.05. a ET 30.05.)

Doktorka bas nije izgledala odusevljeno mojim nalazom.
Evo sta mi je napisala

"U cavumu uterusa gestacijski mesak sa ehom ploda koji se nazire,ali bez jasno vidljive srcane akcije ploda.Dimenzija gestacijskog meska odgovara starosti trudnoce od V/VI GN.Oba jajnika uvecana levi 40x31,desni 54x47,polisticni.Douglas b.oPotrebna kontrola UZ za 7 do 10 dana."

Na kraju mi je rekla i da izbegavam sex sa muzem i ne brinem ako se pojavi smedji iscedak.... Premrla sam od straha....znam na sta me priprema ako ....

Sinoc nismo oka sklopili. Godinama se borimo za ove nase embrioncice da im se udahne zivot i da dobijemo toliko zeljeno dete.

Do sada nisam ostajala trudna, od operacija imala sam laparoskopiju i histeroskopiju i nalazi su uredni. Hormoni takodje u okvirima referentnih vrednosti.

Sta mozemo da ucinimo ? Ima li nade za nas plod ?
Molim vas da nam pomognete, od ovoga ne mozemo biti tuzniji ...
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Nemojte da budete toliko ocajni jer nije jos uvek kasno. Meni su tek u 7. nedelji ustanovili srcanu radnju. Jeste li ponovo radili betu?
MilaNoviSad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 3:46 pm

Post od MilaNoviSad »

draga sofia,nisam ponovo radila betu.
sutra idemo ponovo na UZ i vadicu betu... priznajem,jako se bojim.toliko je ovo dete cekano, ali moracu biti hrabra i jaka .... sta god da bude, a nadam se da cemo cuti srculence...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

...ne mogu da odolim da ne napišem koju reč, jer me ovo uznemirava, a to nije dobro za mene, jer sam trudnaaa!
a, tvoju zabrinutost potpuno razumem , kao i to da drhitiš kao leptir!Rekla bih!

Moj embrio transfer bio je 5.juna!
Punkcija 30.maja!

Dr. mi je rekla da
prvi ultra zvuk radim tek u 7.nedelji!
Dakle, za mene još ima vremena...A ti?
"heart beat"..srčane radnje UZ može detektovati, prema ivf kalkulatoru, tek 5.jula!Kod mene!
Meni je UZ zakazan 3.jula.Mislim da je i to ok datum, a ako se ne bude čulo, ponoviću, iako mi rečeno, da imam svega 3 UZV tokom cele trudnoće, naravno, ako se odvija bez smetnji!
Kod tebe, osim fantastične bete, ne vidim druge nikakve smetnje!Bar za sada, nisam lekar, ali iz onog što si postirala kao nalaz dr, ne znam šta bi se i moglo drugo i videti, sem tzv."meška".

Nisi napisala datum punkicije, pa sam hipotetički računala da je bilo 28.juna, da ti je transfer bio 3.dana od punkcije?Da li je?

Prema ivf clkulatoru, kod tebe srčana radnja bi se mogla čuti, jasno, bez sumnje: na dan 2.juli!Pod uslovom da su datumi koje sam ja ukucala ispravni. Rekla bih da nisam pogrešila, zato ćeš ti to sama proveriti, pa ukucaj ovde datum punkcije..uporedi dalje sa poslednjim danom ciklusa....
Evo linka:

http://www.fertilityfriends.co.uk/compo ... fcalculate

i, ako sam dobro sračunala, 23.juna, tj. juče bila si tačno 5 nedelja i 7 dana...
Teško mi je da ove brojke držim u glavi, jer mi je po malo i muka..ali, samo ponekad..a, drugih simptoma i nemam....a i prestala da idem u toalet, kao ranije..itd....

Dakle, da nisi malo požurila???Ili tvoja dr??

Tvrdoglavo se držim onoga što je meni rečeno za UZ, dakle ništa pre 7. nedelje!!!
I , stvarno se nerviram koliko ima improvizacije i površnosti.....

Svoj Et sam radila u Rusiji, i svaka im čast, na znaju i struci!I Principima u med.praksi!

hajde, molim te, poseti ovaj link, unesi tačan datum punkicije i ništa više, i dobićeš na današnji dan kolika je preczna starost trudnoće, i nemoj se opterećivati...i, kuda žuriš već sutra Na UZ?
Šta mislipš da ćeš bitno različito dobiti?I dalje ne postoje objktivni uslovi za nalaz"bez jasno vidljive srčane akcije"
Možda ti je komfornije da uradiš još jednu betu?
hajde, javi se sutra!
Oprosti, ako sam bila "oštra"...samo želim da ti pomognem, da se ne brineš oko problema koji možda i nisu na vidiku!!!!

Pozdrav!
ps.
Baci pogled na sve što će ti ovaj kalkulator izbaciti....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Aha, aspiracija bila 27.maja, ..sada uočih...dakle, 1.jula bi mogla računati na detetkciju srčane radnje, a tek u 8. nedelji i otkucaje srca.........................

i, biće tako!!!Ne brini, ne uznemiravaj se, i ne zanm zašto ti nisu rekli tačnu starsot trudnoće..i ostalo!!!

Tamo imaš i termin porađaja...mislim da je kod tebe 17.februar..što i nije sada bitno.........
jeska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jeska »

Draga Mila,

sve sto si napisala zvuci skroz normalno!
Mogu da zamislim kako ti je jer sam i ja prosla kroz slicnu situaciju i znam da je iscekivanje najgore, ubija... i da bi ti odmah sutra da cujes te otkucaje!

Sacekaj jos nekoliko dana. Ukoliko je gestacioni mesak normalne velicine i nazire se eho ploda, za starost tvoje trudnoce to je skroz u redu.

Imas na ovom i slicnim forumima puno zena kojima se u 7. ili tek 8. nedelji detektovala srcana radnja.

Zato, koliko mozes - smiri se i sacekaj jos malo, molim te, jer ce ti biti jos gore ako se sutra ne bude culo.
Korisnikov avatar
skoljka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 2:20 pm

Post od skoljka »

Ja sam u prosli ponedeljak radila UZ i nije se videla srcana radnja, mada dr. je rekla da je mozda jos rano, posto je na odmoru zakazala mi je ponovo UZ za cetvrtak ove nedelje, medjutim ja nisam mogla da cekam pa sam u petak uradila bhcg i bio je 6400, danas sam ponovo uradila i sada je 6282, smanjio se. Znam da to nije dobro, mada ja ne osecam nikakve promene, nemam krvarenje. Da li ima neko slicnu situaciju, jer mi se po svemu cini da je mozda spontani (imala sam vec jedan u februaru).

Pozzz!!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ja sam posle missed-a u avgustu bila potpuno sludjena, i kad sam ustanovila novu trudnocu, u feb ove godine, sreci nije bilo kraja. Zato sam se uzasno uplasila sto me je doktor dva puta vratio sa UZ sa recina da postoji mesak, ali ne vidi srcanu radnju! jednom, pa posle dve nedelje opet! Umrla sam od straha i razmisljanja i plakanja...

Tek u osmoj nedelji, na trecem UZ uocena je srcana radnja! :) I posle su mi rekli da je to uobicajeno da na prvi UZ treba ici tek u osmoj nedelji, jer pre toga su male sanse da se bilo sta vidi!

Glavu gore i sve najbolje! :)
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Ja sam posle IVF-a, tj. posle ET-a isla na UZ u sedmoj nedelji ....i evo ga sad bebac od 14 meseci.....
Korisnikov avatar
skoljka
Novi član
Novi član

Post od skoljka »

Da, ali mene sada plasi pad vrednosti Bhcg-a. Recite mi da li znate da li se vidi promena u leukocitima ako je doslo do spontanog, drugarica mi je rekla da bi se oni verovatno dosta povecali ako je spontani. Ja sam radila analizu krvi isto u petak i super su mi nalazi. Evo i danas se osecam sasvim normalno, kod proslog spontanog sam odmah prokrvarila. U svakom slucaju moracu da cekam cetvrtak, ali aj bar da se posavetujem do tada s vama, lakse mi je :roll:
Korisnikov avatar
skoljka
Novi član
Novi član

Post od skoljka »

Danas sam uradila UZ i ne vidi se srcana akcija i dalje, zatim sam ponovo uradila Bhcg i sada mi je 6602, nista ne valja...
Ali, zivot ide dalje.
Lampicao9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: ICSI trudnoca, 6 nedelja bez srcane radnje

Post od Lampicao9 »

Meni su srcanu radnju utvrdili tek u 8. nedelji, bili smo se oprostili od dugo ocekivane bebe. Bila sam ocajna. Ali, dr je zakazao jos jednu kontrolu pre zakazane revizije. Nije bilo vece srece kad sam cula taj zvuk. To se ne zaboravlja. To majusno srculence zvucalo je kao topot konja.
Odgovori