Poštovani dr Pedja,
trebalo bi da radim HSG u Soldo medicini,uradila sam potrebne analize,brisevi su u redu,leukociti su 7,1;sedimentacija je povećana i iznosi 31/51.Da li sa takvom sedimentacijom mogu da zakažem i uradim HSG?
Imam 34 godine,u decembru 2008. god. imala sam missed ab. i od tada ne dolazi do trudnoće.Od aprila 2010.god. koristim terapiju GLUCOPHAGE 850 zbog policističnih jajnika.
Unapred zahvalna
HSG,PITANJE ZA DR PEDJU
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: HSG,PITANJE ZA DR PEDJU
Nisam dr Pedja, ali posto sam vec tu, a njega nema, ja bih da vam napisem par redaka...fanfan napisao:Poštovani dr Pedja,
trebalo bi da radim HSG u Soldo medicini,uradila sam potrebne analize,brisevi su u redu,leukociti su 7,1;sedimentacija je povećana i iznosi 31/51.Da li sa takvom sedimentacijom mogu da zakažem i uradim HSG?
Imam 34 godine,u decembru 2008. god. imala sam missed ab. i od tada ne dolazi do trudnoće.Od aprila 2010.god. koristim terapiju GLUCOPHAGE 850 zbog policističnih jajnika.
Unapred zahvalna

Ukoliko su vam brisevi uredni možete uradtiti HSG, ali bi bilo lepo da se ispitate internistički (reumatolog? i možda kod zubara da proverite zubiće?) da vidite zašto vam je povišena sedimentacija... (Pošto su leukociti mirni sedimentacija verovatno nije infektivnog porekla)
P.S. Savetovao bih vam da Glucophage uzimate u dozi 2 x 1000 (uz doručak i večeru). Metformin vam je prepisao endokrinolog?
Rađena neka folikulometrija do sada i hormonski status? Da li ste imali instrumentalnu reviziju zbog missed ab-a?
Pozz
Re: HSG,PITANJE ZA DR PEDJU
Hvala puno na odgovoru!!!
Da li je možda sedimentacija uvećana zbog bolova u kičmi?Zubi su ok.
Što se Glucophage-a tiče ,terapiju sam dobila na privatnoj klinici gde su rađene sve potrebne analize,Lh je povišen,postoji ovulatorni ciklus,rađena folikulometrija dva puta mesečno proteklih godinu dana kao i jedna neuspešna inseminacija.Folikuli pucaju......Ne znam na šta ste mislili,ali rađena je kiretaža nakon missed ab. u 12. nedelji.
Zahvaljujem se unapred na odgovoru
Da li je možda sedimentacija uvećana zbog bolova u kičmi?Zubi su ok.
Što se Glucophage-a tiče ,terapiju sam dobila na privatnoj klinici gde su rađene sve potrebne analize,Lh je povišen,postoji ovulatorni ciklus,rađena folikulometrija dva puta mesečno proteklih godinu dana kao i jedna neuspešna inseminacija.Folikuli pucaju......Ne znam na šta ste mislili,ali rađena je kiretaža nakon missed ab. u 12. nedelji.
Zahvaljujem se unapred na odgovoru