HSG,PITANJE ZA DR PEDJU

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
fanfan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 10:06 pm

HSG,PITANJE ZA DR PEDJU

Post od fanfan »

Poštovani dr Pedja,
trebalo bi da radim HSG u Soldo medicini,uradila sam potrebne analize,brisevi su u redu,leukociti su 7,1;sedimentacija je povećana i iznosi 31/51.Da li sa takvom sedimentacijom mogu da zakažem i uradim HSG?
Imam 34 godine,u decembru 2008. god. imala sam missed ab. i od tada ne dolazi do trudnoće.Od aprila 2010.god. koristim terapiju GLUCOPHAGE 850 zbog policističnih jajnika.
Unapred zahvalna
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: HSG,PITANJE ZA DR PEDJU

Post od Zli doktor »

fanfan napisao:Poštovani dr Pedja,
trebalo bi da radim HSG u Soldo medicini,uradila sam potrebne analize,brisevi su u redu,leukociti su 7,1;sedimentacija je povećana i iznosi 31/51.Da li sa takvom sedimentacijom mogu da zakažem i uradim HSG?
Imam 34 godine,u decembru 2008. god. imala sam missed ab. i od tada ne dolazi do trudnoće.Od aprila 2010.god. koristim terapiju GLUCOPHAGE 850 zbog policističnih jajnika.
Unapred zahvalna
Nisam dr Pedja, ali posto sam vec tu, a njega nema, ja bih da vam napisem par redaka... :wink:
Ukoliko su vam brisevi uredni možete uradtiti HSG, ali bi bilo lepo da se ispitate internistički (reumatolog? i možda kod zubara da proverite zubiće?) da vidite zašto vam je povišena sedimentacija... (Pošto su leukociti mirni sedimentacija verovatno nije infektivnog porekla)
P.S. Savetovao bih vam da Glucophage uzimate u dozi 2 x 1000 (uz doručak i večeru). Metformin vam je prepisao endokrinolog?
Rađena neka folikulometrija do sada i hormonski status? Da li ste imali instrumentalnu reviziju zbog missed ab-a?
Pozz
fanfan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 10:06 pm

Re: HSG,PITANJE ZA DR PEDJU

Post od fanfan »

Hvala puno na odgovoru!!!
Da li je možda sedimentacija uvećana zbog bolova u kičmi?Zubi su ok.
Što se Glucophage-a tiče ,terapiju sam dobila na privatnoj klinici gde su rađene sve potrebne analize,Lh je povišen,postoji ovulatorni ciklus,rađena folikulometrija dva puta mesečno proteklih godinu dana kao i jedna neuspešna inseminacija.Folikuli pucaju......Ne znam na šta ste mislili,ali rađena je kiretaža nakon missed ab. u 12. nedelji.
Zahvaljujem se unapred na odgovoru :cry:
Odgovori