hsg-laparoskopija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
suzi82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 1:43 pm

hsg-laparoskopija

Post od suzi82 »

Cao svima,ovih dana sam citala vase porukice u vezi HSG i bas su mi dosta pomogle.Ja sam juce uradila Hsg na privatnoj klinici koja se ovde cesto spominje pa vas molim da mi neko objasni opis snimka:
Kavum uterusa trouglastog oblika,normalne veličine,ravnih ivica endometrijuma,homogeno ispunjen kontrastom.Od drugog snimka se jasno vidi znaci intravazacije(kontrast ubrizgavan sa značajnim otporom).Oba jajovoda se projektuju samo u početnim delovima u dužini od 1.5cm desno do 2 cm levo,i ne propuštaju kontrast u trbušnu duplju.Savet laparaskopija u cilju dalje dijagnostike.
Zanima me sta ovo tacno znači i šta da očekujem od laparoskopije?Kakva je procedura kod laparoskopije ako je neko imao iskustva da mi objasni? :wink:
Duška
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 7:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Duška »

Draga Suzi,

ja sam prošla laproskopiju i ništa nije strašno...Odrade ti za dan i sledeceg dana te puštaju kući.Što se tiče HSG-a, čini mi se da su ti oba jajovoda ne prohodna (mada ja nisam lekar) i zato tvoj doca traži intervenciju laparaskopijom, mada u bolnici to zovu celioskopija.
Ja sam takodje imala problem sa desnim jajovodom pošto takodje nije propuštao kontrast tokom HSG-a.
Da bi išla na laparaskopiju tj.celioskopiju potreban ti je uput od ginekologa zatim uradjen papa, kolposkopija, brisevi na hlamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu , kompletnja krvna slika sa krvnom grupom kao i vreme koagulacije krvi i još po nešto zaboravih....Laparaskopijom će ti srediti jajovode(ako je to problem) i bićeš ko nova :D Ja sam radila u Narodnog fronta i samo da znaš da se to plaća čini mi se da je negde oko 20000 dinara.Ako budeš slučajno išla u front traži Maglića ili Stojkoski.
POZDRAV I PITAJ AKO TE BUDE JOŠ NEŠTO INTERESOVALO...
suzi82
Novi član
Novi član

Post od suzi82 »

Draga Duska

Hvala ti puno na informacijama,nadam se da je kod tebe sada sve ok.Meni nije bilo jasno zasto radim laparoskopiju posto mi je doktorka rekla da i posle sredjivanja jajovoda sve se vraca na staro posle tri nedelje pa nema svrhe,tako mi je rekla. Ja se vec psihicki spremam da cu morati na vantelesnu oplodnju.Znaci ipak ima nade da se laparaskopijom srede jajovodi?Inace ja imam 26 godina,nikad nisam imala trudnocu,nista,a moj suprug ima 23god. i vec smo dve godine u braku.Jel mozes da mi kazes koliko se ceka u narodnom frontu kad se zakaze i koliko traje oporavak?Hvala ti puno i veliki pozdrav :D
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Kontakt:

Post od razocarana »

CAO SUZI82!!!

Da se i ja pikljucim.laparaskopija nije nista strasno ja sam dva puta isla u roku 9 meseci i ne daj Boze ako bi ikada morala na opraciju pristala bih samo ako se radi laparaskopski jer je oporavak brz za 2-3 nedelje se vracas na staro a bolovi nisu strasni.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
suzi82
Novi član
Novi član

Post od suzi82 »

To mi je drago da cujem,da nije nista strasno.Mada i ne plašim se toliko same operacije vec dijagnoze,sta ce da ustanove,a i ovo čekanje me ubi,kad bi mogla sutra to da obavim i da vec jednom znam,to je to,takva i takva stvar,pa da znam sta ću dalje.Ovako... :(
Duška
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 7:11 pm

Post od Duška »

Cao Suzi

Da ti odgovorim, ja sam cekala otprilike oko nedelju dana, moram da budem iskrena imala sam vezu koja je pogurala tu operaciju.Dosta su prebukirana i to je problem.Ja sam usla u bolnicu i cekala jos nekih nedelju dana, htela sam da izludim ...Em sedim u bolnici em nikako da dodjem na red! Poludela sam nacisto!Tako da te potpuno razumem. Laproskopijom ce da ti srede sve , veruj mi .... Cak ti se ni oziljak kasnije ne vidi.....

pozdrav
Odgovori