nakon jednogodisnje i mukotrpne borbe sa Escherichiom Coli(pisala o tome na forumu Polne Bolesti), moji nalazi su konacno negativni.
Urinokultura, bris cervixa i uretre, sve negativno. Gljivice negativne, chlamydia neg. Radjena prosle godine i myco, ureaplasma, takodje neg. KKS i sve biohemijske analize su u redu.
Hormonalni status u redu. Policisticni jajnici uzrokovani porastom insulina(trebala bih na glucophage, ali nikako da krenem zbog postojecih tegoba).
Medjutim, ono sto me muci i sad se pitam da li je EC uopste bila uzrok mojih simptoma, koji i dalje perzistiraju unatoc negativnim nalazima?!
Simptomi su sledeci: bolnost i gotovo konstantno pecenje ili zarenje okolo ulaza u vaginu(ako uzmemo npr. da je ulaz vagine sat

Vrsljajuci po netu, naisla sam na pojam Vulvodynia/ Vulvar Vestibulitis i ostala zapanjena, jer kod nas u Srbiji to nije poznato. Moja ginekologica zasigurno nije cula za to, a i pitanje da li slusa kada joj opisujem svoje tegobe... Njeno poslednje je bilo: Ne znam sta ti je, bilo bi dobro da posetis urologa...
Urolog me naravno vraca k njoj...Uskoro idem i na cistoskopiju, IV Urografiju sam vec uradila, sve je u redu...
Molim ako neko vise zna o ovome da napise koju rec, vidim da se u lecenju koristi svemoguci amitryptiline, zapadnjaci ga bas vole prepisivati za sve hronicne bolesti,
Hvala unapred svima na odgovoru!