hpv i sex

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mixxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 4:23 pm

hpv i sex

Post od mixxx »

nedelju dana vec trazim po netu informacije o hpv-u i pocinjem da se gubim jer vise ne znam kako da tumacim situaciju u kojoj se je nalazim.Naime mojoj devojci su pronasli hpv i to visoko rizicnu grupu 16 18 39 53,radila je papa test i 2 je grupa,nema nikakvih promena na grlicu materice i spolja tako da joj je doktor rekao da dodje na kontrolu tek za pola godine a da u medjuvremenu poradi na jacanju svog imuniteta. Ona cesto ima upalu besike i to joj je konstantan problem pa i sa tim vise ne zna sta da radi :cry: Pronasao sam da upale mokracnih puteva prati i hpv valjda zato sto joj pada imunitet,poremecena mikro flora i tako to pa je podloznija infekcijama.Mene interesuje sledece: Mi upraznjavamo regularan(da ga tako nazovem) :wink: oralni i analni sex pa me zivo interesuje sta da radimo povodom toga i kolike su sanse da ona ili ja dobijemo rak glasnih zica ili neki kancer vezan sa analnim sexom.znam da kondom nije 100% zastita ali nameravamo da ga koristimo. I da li ove grupe izazivaju kondilome jer sam procitao da je to posao nisko rizicnih grupa. ja nemam nikakve promene na penisu mada ne iskljucujem mogucnost i da sam joj ga ja preneo. znaci da li da nastavimo sa dosadasnjim nacinom upraznjavanja sexa ili ce to u buducnosti biti malo drugacije dok se ne resimo problema?
pozdrav i unapred zahvalan na odgovoru
Odgovori