HPV I CANDIDA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

HPV I CANDIDA

Post od quincekap »

Da li neko moze da mi kaze,posto mi je lekar opste prakse napomenula,u kojoj meri su povezani Candida i HPV?
I jedno i drugo se javljaju padom imuniteta,to i sama znam.Ali,da li je moguce imati Candidu vaginalno i HPV u isto vreme? Kod mene se pre par meseci pojavila Candida u crevima,a u isto vreme i ginekoloski problemi.PAPA test je pokazao ASCUS u brisu,a pojavili su mi se na usminama epitelni izrastaji.Dermatolog kaze da jeste HPV infekcija,dok je jedna cuvena Prof. ginekologije to negirala.Kaze:"To su epitelne proliferacije".(nije sija,nego vrat)
Radjena je terapija radio talasima,sad su te promene nestale,ali me svrbi cela ta regija.Sta moze to da bude? Dok sam pila Nistatin za Candidu u crevaima ,nisam osecala ni ginekoloske tegobe.Kako sam prestala sa Nistatinom,svrab.
Ako moze doktorka da odgovori ili neko ko je imao slicno iskustvo.
Justitija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 12:10 am

Re: HPV I CANDIDA

Post od Justitija »

Candida je gljivica koja normalno naseljava ljudski organizam.U stanjima pada imuniteta ili posle upotrebe antibiotika, ona dobija priliku da se prenamnoži i tada nastaju problemi. Gljivične infekcije mogu biti lokalne: u ustima, crevima, na vaginalnoj sluznici.Naime,retko koja devojka se bar jednom u zivotu ne susretne sa tim problemom,cak i ako je nevina.Dakle,Candida nije polna bolest,ali se moze polno preneti.Sto se tice veze izmedju HPV i Candide,jedina veza je sto ispoljavanje obe izaziva pad imuniteta,odnosno pojava kondiloma kod prisustva HPV u organizmu.No,meni je iskreno malo preuvelicana cela prica o kondilomima,i sve vise citam po raznim forumima kako se za najobicniju izraslinu u predelu genitalija misli da su kondilomi.Vrlo malo je iskusnih i savesnih lekara koji mogu da procene da li je neki izrastaj kondilom,ili se uradi histoloska analiza i utvrdi sta je uzrok.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Uradila sam bris vulve i nista nije nadjeno.Da li je moguce da je svrab alergijskog porekla? Sta moze da se maze spolja,ako je svrab alergijskog porekla? Mazala sam Povidon jodom i sad mi je mnogo bolje,ali jos pomalo osecam svrab.Rekli su mi mnogi koji su imali Candidu u crevima da ona izaziva alergijske reakcije,cak i na nesto na sta covek nije pre bio alergican. Mozda je prica o HPV-u preterana,ali ja se sad prvi put susrecem s tim i po sebi vidim,svi rezultati briseva su u redu (osim PAPA),a ja i dalje imam tegobe koje nisam imala ranije.Za par dana radim komplet briseve na sve moguce bakterije i Candidu,pa cemo videti.U Visegradskoj nece da mi rade biopsiju,jer je ranica ( koju sam ranije imala) nestala.A privatno da radim,ne mogu iz finansijsjih razloga.Mnogo je skupo.Da li neka drzavna klinika radi tipizaciju i uopste test na HPV?
Justitija
Stalni član
Stalni  član

Post od Justitija »

U potpunosti te razumem.Prvo,na danasnje vreme tesko je verovati lekarima,jer je to postao i biznis,posebno kondilomi,sto me uzasno nervira i svi su optereceni time,ali ja ipak mislim da je to preuvelicano.Sto se tice candide,imala sam je dva puta i meni je pomogla canesten krema.To je verovatno opet individualno.Sto se tice detekcije i tipizacije HPV josuvek je to nepouzdano,iako se radi na osnovu brisa.Mislim da je najpouzdaniji DNK centar za genetiku,ali opet to dosta kosta.Ipak je imunitet kljuc svega,a sto se vise nerviras i opterecujes bice ti gore.
mazalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:15 am

Post od mazalica »

e sad ja tebi da odgovorim :D tek sam sad videla temu... :roll:
meni su radili tipizaciju u KBC (necu reci kojem), nisam nista platila ali, ako se dobro secam, to je bilo zato sto je nekom lekaru trebao rad pa su na nivou klinike pustili da se tih dana tipizacija radi za džabe. to je bila moja sreca u nesreci, što imam definitivnu potvrdu da imam kondilome. odredili su soj i da li spada u one visoko ili niskorizične. U to vreme je tipizacija kondiloma koštala oko 20 000 :-? sad je verovatno i više.
koja gr ti je papa? ako neće u višegradskoj da ti rade biopsiju, a papa ti nije normalan (bez obzira na ranicu ,koja ne mora i može da znači svašta), idi kod dr u DZ i neka ti da uput za neku drugu kliniku. moraju da te prime jer kod abnormalnog bisa nema čekanja. u najgorem slučaju, pozajmiš pare i to odradiš privatno. privatno je oko 7ooo. jbg, zdravlje je najvaznije. kapiram kako ti je. ja sam isla drzavno ,nisu me lečili. posle me privatno unakaze. sad opet idem privatno, pošto u državnoj ne prihvataju to što je radjeno kod privatnika. neće ni najobičniji vag. bris da mi urade. a ne znam odakle mi pare stvarno :o ali rešila sam da to završim do kraja...
Justitija
Stalni član
Stalni  član

Post od Justitija »

Ja sam gledala na sajtu DNK instituta za genetiku tipizacija je 10.000 din
parabola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 10:36 pm

Post od parabola »

i meni su ustanovili prvo candidu, lečila se neo-penotran forte vaginaletama + ispiranje tantum rosa granulama + lomexin posle menstruacije.. partner je mazao canesten kremu nedelju dana, meni je sekret vidno smanjen, skoro potpuno nestao, ali doktorka je rekla da nikakva kontrola nije potrebna, mada bih ja to za svaki slučaj odradila..

u međuvremenu sam otišla na zakazanu kolposkopiju i našla mi je papilome,spoljne.
dok je papa test uredan.
preporučila je tipizaciju hp virusa u nekoj privatnoj klinici (mogu vam reći kojoj,ako vas zanima) i košta 6500 dinara. dakle, može i za manje novca!
uz to nije ni meni, ni partneru nikakvu terapiju prepisala, ne znam da li je to neobično?
i da li papilomatoza može oralnim putem da se prenese dalje?

što se imuniteta tiče i tu sam zbunjena, jer da bih ojačala organizam, potreban je vitamin C, a candida se time 'hrani', pa nisam sigurna kako to da izvedem. imate li neki savet?
razmišljam o ekomeru..
Odgovori