Hormonski poremecaj ili nesto drugo?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Maki!
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hormonski poremecaj ili nesto drugo?

Post od Maki! »

Moji simptomi su poceli u junu.Probudim se sa mukom,povracam (ali ne bas uvek) ,tokom dana mi je muka,ali manje.Jedem mnogo manje I posle neke kolicine hrane meni se povraca.Pa ja prestanem da ne bi povratila I to malo sto pojedem.Inace sam bila mrsava,ali sada sam jos vise smrsala.Krenula sam da ispitujem sve gastroenteroloski I sve je u redu.Rezultati krvi,gastroskopija.Pila sam ranisan,klometol,ali nije pomoglo.Jedan od gastroenterologa mi je u izvestaju napisao da imam anorexiju I dao eglonil “da umirim psihu I zeludac”.Pila sam ga kao sto je rekao I nista mi nije bilo bolje.Otisla sam kod psihijatra,radial testiranja kod psihologa I ustanovljeno je da nemam anorexiju.Nisu mi dali nikakvu terapiju.S obzirom da imam periode kad mi je dobro,I kad jedem normalno,I vratim nekoliko kilograma,pa onda opet periode muke….shvatila sam da mi je to povezano sa menstruacijom.Sve to pocne 5 do 7 dana pre menstruacije,traje celu menstruaciju,I nekoliko dana posle.I onda prestane.Pa opet tako.U tom periodu sam jako neraspolozena,placem,depresivna.Pre svega zato sto mi je muka,zato sto non stop osecam to,zato sto slabije jedem,zato sto smrsam.Menstruacije dobijam na 32,35,38 dana.Otisla sam kod privatnog ginekologa koji mi je uradio ultrazvuk I rekao da su jajnici mikrocisticni.I dao orgametril da probam pa mozda mi bude bolje.Nije mi bilo bolje.Sledeceg meseca mi je dao opet da pijem ali 10 dana(prethodnog meseca sam 5 dana) I opet nista.Isto.Otisla sam na ginekologiju u Visegradskoj.Kod doktorke koja se bavi hormonima.Nije mogla da mi ispita hormonski status jer sam pila orgametril.Prestala sam da ga pijem 29.12. I ocekivala je ovulaciju oko 15.01. I za tad mi zakazala ultrazvuk.Radila mi je ultrazvuk vaginalnom sondom I noje jos bila ovulacija,jajnici su mi :desni 42*20 volumen 12 I levi 40*20*23 volumen 10.Endometrijum 5 mm.Plicisticne structure oba jajnika.I kontrolni ultrazvuk za nedelju dana pa da se dogovorimo oko vadjenja hormona.Do tad da joj donesem neke silne analize krvi.Sve sam to uradila.Cekam rezultate.Ali me zanima necije misljenje o svemu tome I da li to moze da ima veze sa hormonima?
Unapred hvala!
mirjana777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 12:33 am

slicno

Post od mirjana777 »

Ja sam sa povracanjem imala problema zadnjih tri meseca, par dana pre ciklusa, u sredini ciklusa ali nisam smrsala. E SADA mi se desio problem da nisam dobila ciklus 40 dana( a dobijam na 30 dana) Isla sam na ultrazvuk nema znakova trudnoce, nema cista na jajniku, imam kondenzaciju od 15,1 mm na prednjem zidu bez kapsule ?, beta hcg mi je u ponedeljak bio 0,4 , a doktorka mi je rekla da je rano za hormone da sacekam jos a ja se u globalu strasno osecam lose. STA JE MENI? Imam 29 godina, 2 deteta i nikada nisam imala problema sa hormonima??!! UPOMOC!
Odgovori