hormoni i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
katarinass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 4:40 pm

hormoni i trudnoca

Post od katarinass »

Imam 29 godina, menstruacije su mi uredne , dolaze na 28-30 dana. DA li to znaci da su mi hormoni u redu? Pitam zbog toga sto ne mogu da ostanem u drugo stanju, a hormone nisam provjeravala jer moj ginekolog tvrdi da su mi hormoni sigurno u redu cim su mi menstruacije redovne. Da li bi je ipak trebala provjeriti hormone, koje i kada u toku ciklusa?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Hormoni su vam sigurno u granicama normale, cim imate uredne cikluse, ali se postavlja pitanje ovulacije. najcesce u istom ciklusu se prate UZ folikuli, i vade hormoni, pocevsi od 3. dana menstrualnog ciklusa. Znaci vas ginekolog treba da odredi koje i kog dana ciklusa da uzmete hormone, a da odredjenog dana prati porast folikula ultrazvucnim putem. Na taj nacin se napravi procena da li su vam ciklusi ovulatorni ili ne i da li je neophodno da se ovulacija stimulise.
Veka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 1:30 pm

Post od Veka »

Znaci i to da ne treba da razmisljas o tome.
Bez obzira sto znam da si ovo cula toliko puta, zelim da ti potvdim da je to tacno, na osnovu licnog primera. Dok god sam razmisljala o tome nisam ostajala trudna. Mislila sam da idem na produvavanje jajovoda i raspitivala se sta je uzrok tome, dok nisam postala zauzeta novim stvarima u zivotu, posle 2 meseca, totalno neocekivano, desilo se 8)
katarinass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 4:40 pm

Post od katarinass »

Nema nacina da ne razmisljam o tome! Kako mogu da zaboravim i mislim na druge stvari kad je dete nesto sto najvise zelim. Radila sam folikulometriju i ustanovljena mi je ovulacija 13 dana. Iako smo bili "vredni", i imali redovno odnose nisam ostala u drugom stanju. Nista mi vise nije jasno. Ovamo je kao sve u redu i samnom i sa muzem a bebe ni na vidiku?!
bonbi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bonbi »

suprug i ja nismo mogli dve godine da imamo bebu.radili smo sto jednu analizu.meni je ustanovljeno da jajna ćelija ne dostiže potrebnu veličinu - endometrijum, i da puca pre vremena.Mislila sam da mi pripodnim putem NIKAD nećemo imati bebu. Sve ide iz glave.Kada sam prestala da se time opterećujem, da razmišljam o tome, u trenutku kada sam dobila novi dobar posao i kada mi je trudnoća bila na poslednjem mestu - USPELO JE. Sada sam trudna, 7 nedelja, i Bogu hvala, sve je u redu. Opusti se, živi normalno...i biće OK.
Odgovori