Hormoni da ili ne?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Bartolomi Simpson
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 16, 2010 12:21 pm

Hormoni da ili ne?

Post od Bartolomi Simpson »

Dobar dan svima :) Imam jedno pitanje, tacnije u nedoumici sam vec duze vreme sta mi je ciniti. Imam 23 godine. Sa 18 godina su mi ustanovili sekundarnu amenoreju, medjutim uspela sam da povratim ciklus, ali ne hormonskim tabletama. Tada su mi oba jajnika bila policisticna. Pre mesec dana isla sam na ultrazvuk i ginekolog mi je rekla da mi je sada samo desni jajnik policistican i da nece uvoditi hormonske pilule. Medjutim kada sam radila hormonski status na 4-ti dan ciklusa i rezultati su bili sledeci LH 6.83, FSH 6.50, PRG 1.91, Testosteron 0.48, PRL 671. Zbog LH i FSH doktorka mi je rekla da cu morati da pijem hormone :o , a kada sam radila ultrazvuk rekla mi je da ce se to vremeno sve srediti. Jako sam zbunjena i iskreno uplasena jer sam cula dosta negativnih komentara vezano za hormone. Meni se vec nekoliko puta desava da dva dana pred ciklus imam neverovatne tahikardije, otkucaj srca ide do 136 :o A cula sam da se nekim zenama zbog uzimanja hormona jave tahikardije. Bila bih zahvalna svima ukoliko imaju da mi daju neki savet ili predlog
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hormoni da ili ne?

Post od dannina »

Ako vas dr misli da je na osnovu analize neophodno da uzimate terapiju, onda je to za vas. Necete dobiti ne znam kakve doze hormona, danas je sve to svedeno na minimum. A i ako zelite da ostanete trudni jednog dana, morate cilkus da dovedete u red. Sto se tice tahikardija, mogu biti uzrokovane fizickim bolestima ili da su na psihickoj bazi, kod vas idu u sklopu PMS-a najverovatnije. Uglavnom zene u menopauzi imaju ta uzlupavanja srca, ne vezuje se za hormonsku terapiju(ne znamo jos koju biste tacno dobili).
Pozdrav
Bartolomi Simpson
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 16, 2010 12:21 pm

Re: Hormoni da ili ne?

Post od Bartolomi Simpson »

HVALA VAM. ISLA SAM DVA PUTA NA EKG I SVE JE HVALA BOGU U REDU KAO I ULTRA ZVUK SRCA. RADILA SAM I HORMONE STITNE ZLEZDE I TO JE U REDU KAO I KRVNU SLIKU. STO SE TICE STRESA BILO GA JE I TO DOSTA, ZA KRATAK VREMENSKI PERIOD. A HORMONSKI DISBALANS MOZE DA BUDE I USLED VELIKOG STRESA. KOD MENE TO IDE TEK TAKO JER SAM JAKO OSETLJIVA :cry:
Odgovori