Postovani, imam 38 godina. Imam temperaturu 37, 2-37, 6 od januara 2011. Sve je pocelo sa strasnim umorom, iscrpljenoscu, malaksaloscu, preznojavanjem, jezom, tahikardijama, povremenim bolovima u zglobovima i misicima. Bila sam na ispitivanju u bolnici skoro 2 meseca. Nadjeno je samo suvo oko i suva usta, medjutim autoimune bolesti su odbacene, nakon biopsija i krvnih analiza. Od januara 2012. temperatura se vezala za ciklus (kad dobijem menstruaciju padne, pa poraste negde 11-12 dana, oko pretpostavljene ovulacije). U maju 2012. nadulo mi se desno oko, uzrok nije utvrdjen, iako su mi radjeni i uz oka i mri glave. Sve je uredno.
Zbog pogresne dijagnoze operisana sam u avgustu 2012. Dva meseca nakon operacije pocinje povremeno da me boli besika. Uradila sve briseve: uretre, vaginalne i cervikalne, kao i urin i urinokulturu bezbroj puta, sve je u redu. U oktobru 2013, ponovo sam operisana da bi se ispravila greska sa prve operacije i od tada, tacnije, od vadjenja katetera, me besika boli svaki dan. Nekada me sluzokoza pece toliko da mi i voda smeta kada hocu da se operem. To je, zapravo pritisak u dnu karlice, iznad pubicne kosti. Mogu da istrpim da ne odem u toalet, ali to toliko iritira i smeta da hocu iz koze da iskocim. Pece u besici, pa bridi, struji, pulsira, sece. . . Kako praznim besiku, pritisak se povecava. Nista me ne pecka nakon mokrenja. Imam svakodnevne tegobe koje mi remete zivot. Najmanje me boli kad se ispruzim i legnem na stomak.
Iako su svi tvrdili da je sa mojim polnim hormonima u redu jer imam uredne cikluse (koji su se skratili na 24 dana, 2007. godine, u mojoj 32. godini) uspela sam da izmolim da ih analiziraju i ustanovljeno je da su mi i estrogen i progesteron niski (ko zna otkad i da li je to uzrok mojih muka), mada su fsh i lh u redu i nisam u menopauzi. Lekari su resili da pokusaju sa hormonskom terapijom, i pretpostavlja se da me besika boli od nedovoljnog snabdevanja trigonuma estrogenom, ako sam dobro razumela.
Dobila sam yasmin pilule da pijem 3 meseca. Zavrsila sam prvu kutiju. Krvarim vec 24. dan. Ne primecujem nikakav boljitak. Moguce da je rano, ali ja sam toliko izmucena od svega, da bih progutala i zivu sodu, samo da bar ova besika prestane da me muci. Dok sam lezala na ispitivanjima u bolnici 2011. bila sam kod 3 urologa, radili su mi i cistoskopiju i sve je bilo ok, mada tada nisam imala problema sa besikom. Krv je ok, nema nikakve upale (crp miran) , jedino je sedimentacija lako povisena (12-16) sve vreme. Koliko bi vremena trebalo da prodje dok se stanje bar malo ne poboljsa, ako je do hormona? Hvala unapred!
hormoni i bol u besici
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: hormoni i bol u besici
Inace, otkad pijem Yasmin, temperatura mi se povecala na 37,5 do 37, 8 i imam je svaki dan. Svako iskustvo i sugestija su dobrodosli! Hvala jos jednom!