Hormon FSH povišen
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Hormon FSH povišen
Imam 31 god i u poslednjih 11 meseci sam imala ukupno 17 menstruacija. Radila sam analizu ginekoloških hormona i doktorka se zgranula kad je videla da mi je FSH 35! Kaže da to nije normalno i ne valje i da to znači da je sa svoji 31 god ulazim u klimaks! Rekla je da će mi sl meseca odrediti terapiju. Da li neko ima slično iskustvo i kakva hormonska terapija mu je odredjena, i da li te terapije hormonima mogu da imaju neka neželjena dejstva? Baš sam zabrinuta... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Hormon FSH povišen
Rezultat nije bas najsjaniji, ali polako... Bilo bi lepo kad bi ste mi poslali rezultate na pp pošto me zanima šta je sve rađeno od hormona... Da li ste radili AMH i Inhibin B?Liliana80 napisao:Imam 31 god i u poslednjih 11 meseci sam imala ukupno 17 menstruacija. Radila sam analizu ginekoloških hormona i doktorka se zgranula kad je videla da mi je FSH 35! Kaže da to nije normalno i ne valje i da to znači da je sa svoji 31 god ulazim u klimaks! Rekla je da će mi sl meseca odrediti terapiju. Da li neko ima slično iskustvo i kakva hormonska terapija mu je odredjena, i da li te terapije hormonima mogu da imaju neka neželjena dejstva? Baš sam zabrinuta...
Bilo bi lepo da Vas doktorka uputi endokrinologu na dalje ispitivanje...
Pozdrav