Hormon FSH povišen

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Liliana80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2011 2:10 pm

Hormon FSH povišen

Post od Liliana80 »

Imam 31 god i u poslednjih 11 meseci sam imala ukupno 17 menstruacija. Radila sam analizu ginekoloških hormona i doktorka se zgranula kad je videla da mi je FSH 35! Kaže da to nije normalno i ne valje i da to znači da je sa svoji 31 god ulazim u klimaks! Rekla je da će mi sl meseca odrediti terapiju. Da li neko ima slično iskustvo i kakva hormonska terapija mu je odredjena, i da li te terapije hormonima mogu da imaju neka neželjena dejstva? Baš sam zabrinuta... :(
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Hormon FSH povišen

Post od Zli doktor »

Liliana80 napisao:Imam 31 god i u poslednjih 11 meseci sam imala ukupno 17 menstruacija. Radila sam analizu ginekoloških hormona i doktorka se zgranula kad je videla da mi je FSH 35! Kaže da to nije normalno i ne valje i da to znači da je sa svoji 31 god ulazim u klimaks! Rekla je da će mi sl meseca odrediti terapiju. Da li neko ima slično iskustvo i kakva hormonska terapija mu je odredjena, i da li te terapije hormonima mogu da imaju neka neželjena dejstva? Baš sam zabrinuta... :(
Rezultat nije bas najsjaniji, ali polako... Bilo bi lepo kad bi ste mi poslali rezultate na pp pošto me zanima šta je sve rađeno od hormona... Da li ste radili AMH i Inhibin B?
Bilo bi lepo da Vas doktorka uputi endokrinologu na dalje ispitivanje...
Pozdrav
Odgovori