Hocu i ja da budem mama!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 10:52 am

Hocu i ja da budem mama!

Post od Mine »

Otvorila sam ovu temu za sve one koji zele da postanu roditelji a ne mogu jer imaju neke vece ili manje zdrastvene probleme.
Ja zelim da postanem majka i to pokusavam vec duze vreme ali ne mogu jer nemam redovnu menstruaciju(1mesec imam,2 meseca nemam) Doktor mi je rekao da imam uradne nalaze. Vadila sam i krv da proverim i hormone i u redu su. Pila sam razne hormonske tablete da bih izazvala menstruaciju(ciklo proginova,primolut..,) Sada trenutno pijem orgametril tablete i to samo pet dana da bih izazvala menstruaciju. Ali ja ne mogu vise ovako,vec godinama pijem te hormone i stvarno su mi dosadile. Da li neko zna neko drugo resenje za neredovnu menstruaciju?I da li neko ima slicno iskustvo kao ja? Molim vas pomozite mi :(
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Post od ifigenija »

ja sam pila 6 meseci pilule za kontracepciju, pa mi se javila redovna menstruacija, ali bez prskanja folikula. pa sam primila pregnyl 5000, folikul pukao, i sad cekam da vidim sta sam uradila. jesi probala sa duzom upotrebom pilula za kontracepciju umesto orgametrila i sl?
binasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 1:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od binasa »

Ja sam vec nekoliko puta pisala ovo sto cu tebi rec.I ja sam imala isti problem,od tableta i hormona sam se sklopila sva u dlake dok nisam otisla u Sarajevo kod jednog dr koji mi je posle prvog pregleda otkrio da imam hronicnu upalu jajnika i da moram ici na laporaskopsku operaciju.
Mene je moj dr rekao da pre toga moram uradit gomilu nalaza i produvavanje kanala i da je to neophodno.
Kad sam sve zavrsila dr.Markovic iz Uzica koji je trebao da radi operaciju pitao me je:zasto si radila to produvavanje kanala kad ja to radim ujedno sa operacijom.
To mi je bio najtezi nalaz koji sam radila u zivotu.Od tada dobijam redovno i imala sam jednu neuspelu trudnocu.
Nadam se da ce biti i sledeca ali uspela.
Pozdrav
Mine
Novi član
Novi član

Post od Mine »

Dok nisam zelela da zatrudnim pila sam diane 35 i to duze vreme,kada sam prestala da ih pijem prvi mesec sam imala redovnu menstruaciju ali vec sledeci mesec nisam dobila! Sada mi je rekao doktor da uzmem orgametril tablete i da ih pijem pet dana. Ali ne znam sta posle...Samo je rekao da mu javim kada dobijem.Poenta je sto ja uopste nemam ovulaciju a jajnici su mi u redu(bar je on tako rekao)...
Mine
Novi član
Novi član

Post od Mine »

Dakle ovde u Srbiji su ti rekli da su ti jajnici u redu a u stvari nisu bili? Hvala sto si poslala ovu por. Videcu sta cu dalje.
binasa
Novi član
Novi član

Post od binasa »

Mine...ja sam se vukla kod dr. 5.godina i pila sam i te tablete i opet nista,pa sam pila one neznam kako se zovu ali se piju 21 dan pa onda pauza 7 dana i doijes na mesec i opet nista.Pila sam ih 6 meseci i prvi mesec posle toga opet nisam dobila na vreme.
Meni nije jasno kako nijedan moj dr. nije uspeo da vidi tu upalu ali sad je i nebitno i sto je najgore meni bilo svi su govorili da je sve u redu.
A u Sarajevo sam otisla kad mi je jedan dr rekao:znata sta gospodjo,vi niste ni prva ni poslednja osoba koja nema dece.
a ti Mine potrudi se i saznaj zasto ti nije redovna mens. i znaj da je nikad neces regulisat tek tako sa lekovima,ustvari to su samo hormoni.
Nebih zelela da te jas nesto uplasim,nego ti samo kazem sta se sve meni desavalo.
Pozdrav i puno srece
binasa
Novi član
Novi član

Post od binasa »

cekaj malo...kako ti mogu jajnici biti u redu a ti nemas uopste ovulaciju...e to mi nikako nije jasno. svi znamo sta rade jajnici u koju funkiju vrse.
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

Re: Hocu i ja da budem mama!

Post od lilaa »

pozzzzzzz
u braku sam skoro 2 g.Nisam mogla da ostanem trudna jer sam imala policisticne jajnike duze vrijeme i neredovan ciklus(2-3 mjeseca razmaka)
pila sam razne tablete da izazovu menstruciju i nikada nisam poslije toga dobila redovno.Pila sam Diane pilule 3 mjeseca i prestala poslije 4 mjeseca otisla sam dok jer opet nisam dobila 2 mjeseca on mi je rekao da nemam vise ciste i da pijem primolut nor 10 dana.Kada sam zavrsila sa terapijom pocela sam da povracam otisla sam dok i on mi je rekao da sam trudna.Morala sam uraditi abortus zbog lijekova.Moj ti je savjet opusti se ne razmisljaj puno o tome i ako nemas bas neki veci problem izbjegaji dok. i trudnoca ce biti ja kada sam odustala od svega ostala sam trudna
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Kontakt:

Post od megili »

Evo da se pridruzim i ja. Imam, bar tako kazu, policisticne jajnike i neredovne menstruacije, ako se to sto ja imam uopste i moze nazvati menstruacijama! Pila sam svašta. Logest šest godina od 16-23, pa sam pila primolut nor i svašta nešto između na hormonskoj bazi ne bih li dovela svoj ciklus u red, ali naravno-sve je ok dok sam pod hormonima,čim prestanem da ih pijem-sve po starom. Tako sam pre godinu i osam meseci prestala da pijem sve ! Doktori su mi rekli da nije nemoguće da zatrudnim i da ne preuzimam ništa po tom pitanju dok ne prođe bar dve godine pokušavanja....i tako ja sad čekam da zatrudnim, menstruaciju nekad imam nekad nemam, plodne dane isto tako....Imam 25 i tri meseca.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Cim zena nema ovulaciju, znaci nesto nije u redu tj jasan znak da postoji neki poremecaj. U tim slucajevima nije dovoljno misljenje ginekologa, vec obavezno ukljucivanje endokrinologa, koji je tu obavezan. Pokusavanje ostajanja u drugom stanju treba da traje maksimalno godinu dana, posle toga par krece sa strucnom pomoci.
Ako vi vec znate za policisticne jajnike i nemate redovne menstruacije, onda vec sad treba da se obratite dobrom endokrinologu, jer nema potrebe da gubite vreme, cekate dve godine...Ako nemate redovnu menstruaciju, nemate bas ni sigurne polne dane, a pitanje i da li su vam ciklusi ovulatorni, tako da to sve ne pije vodu, cekanje toliko dugo...
nigde me
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 11:56 pm

Post od nigde me »

Draga "Mine",reci mi molim te,kakve su menstruacije kod tvojih krvnih srodnika po ženskoj liniji (mama,sestra,mamina sestra...)?
malasanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 11:19 pm

Post od malasanja »

Ja imam cistu na desnom jajniku koja je bistrog sadrzaja i velicine 17x27mm i levi jajnik mi je policistican...da li to treba da se poveze sa neplodnoscu?Prilicno sam se uplasila kad sam saznala za sve to i prva pomisao mi je bila "neplodnost"...molim vas ako moze neko nesto vise da mi napise o ovome...svasta mi se mota po glavi.Imam redovne menstruacije na 28 dana i nikakve bolove nisam osecala,a preko uy mi je otkrio tu cistu i ovaj drugi policistican jajnik :(
Unapred hvala
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Kontakt:

Post od megili »

E, već sam ja provela dve nedelje na endokrinološko-ginekološkom u GAK-u, radili su mi sve moguće analize, ali sam tada bila mlađa i nisam imala u planu trudnoću. Posle toga sam radila hormonalni status još tri puta, poslednji put prošle godine. Blaga prolaktinoza, smanjen progesteron, nema ovulatornog skoka.....ali se sve to razlikuje od meseca do meseca. Nekada čak i dobijem uredno sve na 28 dana, pa tada pretpostavljam da sam imala ovulaciju...možda ! Moraću da se detaljnije posvetim tome da ne gubim dragoceno vreme...
Odgovori