HITNO POTREBNO MISLJENJE GINEKOLOGA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vanjuska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 7:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

HITNO POTREBNO MISLJENJE GINEKOLOGA

Post od vanjuska »

imama 26 god, nisam radjala i imala sam spontani pobacaj prvi put u junu 2004, 10 nedelja trudnoce, razlog stres, drugi put u julu 2005 u 18 nedelji trudnoce.dijagnoza je prerano oticanje plodove vode (nasla sam na netu da je to na svedskom prematur vattenavgång ili engl premature rupture of membranes).nisam imala ama bas nikakvih simptoma pre toga tipa krvarenja, kontrakcija.samo ponekad mali bol u predelu kukova a,i moja babica je bila izricita da je to normalno s obzirom na sirenje maternice i da sam ja rodjena sa displazijom levog kuka.
pocetak trudnoce propracen je dva puta sa jednodnevnim vrlo oskudnim krvarenjem gde konstatovan hematom posteljice, koji po misljenju lekara nije opasan po trudnocu.
svi moji nalazi u toku trudnoce bili su uredni, nije bilo nikakve infekcije niti upala.kod mene je jednostavno prilikom uriniranja doslo do naglog pritiska, osetila sam kao da mi kamen prolazi kroz vaginu.i tad sam izgubila svu plodovu vodu s tim sto je i vodenjak pukao.lezala sam u bolnici 4 dana s nadom da ce se voda obnoviti jer je beba imala normalne otkucaje srca.
lekari nemaju objasnjenja, kazu priroda je tako htela.malo cudno za swedske dr,al ovde je sve prepusteno prirodi.
mene interesuje odakle da pocnem da trazim uzroke ovome sto se desilo, radi sigurnosti buducih trudnoca.neke vrste analiza, nalaza.
takodje kad je moguca sledeca trudnoca, s obzirom da je posle izazvanog poroda dripom i vaginaletama radjena revizija maternice.
da li je moguce da moja sledeca trudnoca prodje bez komplikacija, ili je neophodno strogo mirovanje serklaz???
hvala unapred na trudu i vremenu.
pozdrav iz swe
Odgovori