Imam 36godina.U braku sam od 1997godine.Imam redovne menstrualne cikluse koji mi uglavnom idu od 26-29dana. Prvu menstruaciju sam dobila u svojoj 13godini. Do sada sam ostajala tri puta u drugom stanju i svaka mi se trudnoca zavrsavala u 9nedelji i to bez ikakvog krvarenja,tj spontanog, vec tako sto bi otisla na redovnu kontgrolu kada bi mi nazalost konstatovali missed abortus. Uradila sam sledece analize i to ultrazvuk materice, hormonalni status, bris cerkvinalni i vaginalni -na klamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu, hsg i materice i prohodnosi jajovoda,antitela (i suprug i ja),papa test, kariogram (i ja i suprug) i hromozome (i ja i suprug), pretragu krvi na toksoplazmu, citamegalovirus na stitnu zlezdu, test opterecenja secera, i suprug je dao spermogram. Takodje, radila sam torch - na rubeolu, herpes tip 1 i tip 2, kao i analizu na reumatoloskom institutu valjda na anti tela. Svi rezultati su i kod mene i kod supruga uredu. Prosle godine na Institutu za monekularnu genetiku i geneticko istrazivanje vadjena mi je krv i data mi je sledeca dijagnoza< Pacijent je nosilac FII G20210A mutacije(heterozigot) i pacijent je nosilac MTHFR C677T mutacije (heterozigot), tj po konstataciji hematologa trombophilia congentalis pp FII 20210.
Ostala sam ove godine po cetvrti put u drugom stanju, terapija mi je bila samo fragmin 2500 na 12h,koja se nazalost opet zavrsila sa missed abortus,i to na isti nacin kao predhodne 3. Molim doktora i ostale da mi kazu koje eventualno nalaze trebam izvrsiti i sta jos mogu da ucinim kako bi odrzala svoju trudnocu. Unapred hvala
HITNO POTREBNA POMOC
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik