Hitno potreban savet ginekologa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Hitno potreban savet ginekologa
Usla sam u cetvrti mesec trudnoce,i za sada sve tece odlicno.Medjutim imam jedan problem koji me muci vec duze vreme,zapravo ova zadnja tri meseca.Krenula sam da sredjujem zube i imala sam snimanje vilice u drugoj nedelji trudnoce.Jest da sam imala zastitni prsluk i procitala sam neke postove na vasem forumu koji su me malo smirili,ali i dalje me muci pomisao da je sve to mozda uticalo na plod.Cim sam saznala da sam u drugom stanju, uz dogovor sa svojim stomatologom,prekinula sam sve intervencije.Ali sada kada sam usla u cetvrti mesec treba da nastavim sa sredjivanjem zuba.Ima tu da se vadi,popravlja i nadogradjuje.Procitala sam na vasem forumu da trudnicama smeju da se rade sve intervencije,sto se tice zuba.Moja majka i svekrva me ubedjuju da sa sredjivanjem nastavim nakon porodjaja,a ja bih volela da sve to obavim pre nego beba dodje na svet.Molim vas,da mi neko svojim savetom pomogne u odluci.Da li smem da nastavim sa sredjivanjem zuba,i kako se to sve odrazava na plod (prvenstveno mislim na anesteziju)?Da li smem da nastavim zapoceto ili da cekam da prodje porodjaj?Unapred zahvaljujem.
Ne idete valjda pod totalnu anesteziju. Ta anesteija kod stomatologa deluje lokalno i ne bi trebala da utice na plod. Ovo je samo moj zakljucak, da sacekamo i nekog strucnjeg!

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/