Prvo da objasnim situaciju. Nekih sedam meseci sam pila diane, i onda prosli mesec sam igrom slucaja zakasnila sa prvom pilulom tako da sam ceo mesec morala da preskocim. Ovog ponedeljka sam dobila tako da sam tad i pocela novu kutiju.
Sinoc smo imali odnos i kada smo zavrsili videli smo da je kondom ostao u meni. Nije bilo tesko izvaditi ga, ali rekla bih da je dobar deo ipak iscurio u meni.
Pa posto sam ja bila bas bolesna prethodnog meseca, i primala penicilin, i zadnju inekciju sam primila u nedelju (u poned. pocela sa kutijom novom), a cula sam da neki lekovi smanjuju dejstvo pilule, zanima me da li bi trebalo da popijem i postinor, kako ne bi doslo do trudnoce.
Inace, meni je krvarenje bilo prestalo, ali na kondomu je ipak bilo krvi.
Molila bih vas da mi sto pre odgovorite kako bih u slucaju da treba da popijem postinor reagovala na vreme.
Unapred hvala puno.
HITNO-pilula za dan posle da ili ne
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj savet, nemoj.
To je bomba za organizam, dobro bolje je i hormonska bomba od abortusa ali...
Pored toga što može da izazove neželjene efekte, mučninu povraćanje, glavobolju, vrtoglavicu itd, što i nije tako strašno postoji mala mogućnost od vanmaterične trudnoće koja je po mom mišljenju jedna od vrlo neprijatnih stvari koja može da snađe jednu ženu.
Mogućnost da zatrudniš dok piješ antibebi pilule i imaš odnos samo 5 dana od kada si dobila da ne kažem da je ravno nuli ali je blizu toga.
To je bomba za organizam, dobro bolje je i hormonska bomba od abortusa ali...
Pored toga što može da izazove neželjene efekte, mučninu povraćanje, glavobolju, vrtoglavicu itd, što i nije tako strašno postoji mala mogućnost od vanmaterične trudnoće koja je po mom mišljenju jedna od vrlo neprijatnih stvari koja može da snađe jednu ženu.
Mogućnost da zatrudniš dok piješ antibebi pilule i imaš odnos samo 5 dana od kada si dobila da ne kažem da je ravno nuli ali je blizu toga.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Penicilin smanjuje dejstvo pilula (mada mislim da zavisi i koji je penicilin u pitanju) ali pošto si ti poslednju injekciju primila 24 časa pre uzimanja prve pilule pretpostavljam da se do tada najveći deo već izlučio iz organizma. Ako je nešto i zaostalo, ne verujem da bi ta količina mogla da napravi štetu jer bi upozorenja za pilule trebalo da se odnose na duže vreme istovremenog uzimanja antibiotika i pilula.
Nemam trenutno nikog stručnog pri ruci da potvrdim ovo ali možeš da svratiš do neke apoteke i pitaš, za svaki slučaj.
Nemam trenutno nikog stručnog pri ruci da potvrdim ovo ali možeš da svratiš do neke apoteke i pitaš, za svaki slučaj.