Dr.Obgyn,
nužno želim i trebam Vaš stav.
U postupku sam donacije jajne celije u Rusiji.
Prvi donor je žena A+, drugi O-.
Suprug A+, ja AB+.
Iz svega pročitanog, zaključujem da različitost, a time i sličnost krvnih grupa nisu relevantne za uspešnu oplodnju.Verovatno i uspešnu implantaciju.Ipak, nailazila na tekstove da O k.grupa obezbeđuje ili samnjuje rizike od odbacivanja ploda, u imuno smislu.Da ne sadrži belačevine A ili B tipa. krvne grupe...itd. ne bih se sada bavila kombinatorikom krvnih grupa, dominantnim ili recesivnim...Zabuna je nastala uočavanjem činjenice da je drugi ponuđeni donor Rh negativan, koji ima odogovarajuće fenotipske karakteristike!
Svuda , na netu, se isključivo može naići na tekstove sadržaja tipa: ako je žena - trudnica negativan Rh, a otac deteta pozitivan...a, potom mere koje se preduzimaju, vreme...I, to sve važi za biološku majku.
Ako pravilno razumem , postoji mogućnost da beba bude i pozitan i negativan faktor, sa opcijom da prevagne pozitivan faktor.Takođe, jasan mi je kontakt krvi majke negativnog faktora, sa bebom pozitivnog itd...ali, biološke majke...
Kako sam ja pozitivan Rh, a ne može se znati koji će beba biti faktor, medicina skreće pažnju na primer koji sam gore navela, šta se dešava u mom, konkretnom slučaju?Rizici, kontrole ili je potpuno beznačajno?!
Hvala.
Hitno, za dr.Obgyn, negativan rh donirane jc
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik