Hitno-Lutestrol...koliko cesto?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hitno-Lutestrol...koliko cesto?

Post od klio »

Moja sestra koja ima 44 god vec nekoliko meseci ima amenoreju.Lekar je prepisao tri injekcije lutestrola i ona je nakon nedelju dana dobila menstruaciju.Sada je proslo dva meseca od tada,ciklus ponovo izostaje,i volela bih da mi odgovorite da li je preporucljivo da ponovi terapiju,kao i da mi kazete koliko cesto se takva terapija moze primenjivati.Ili,postoji neka druga,efektnija terapija?
Njen hormonalni status je normalan,ukljucujuci i tireoideu,gl.suprarenalis..
Puno hvala na odgovoru!
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Ja sam primala lutestrol radi otkocenja ciklusa i nije mi pomogao na duge staze kao ni cikloproginova. Svaki put kad bih dobila 5 injekcija, menstruacija bi dosla a vec sledeceg meseca kada nije bilo stimulacije nista.
Ono sto mi jeste pomoglo je caj od macine trave-ima ga u bio apotekama, a sa II strane cula sam da i brazilski orah takodje pomaze.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Klio
tvoja sestra se najverovatnije nalazi u tzv. perimenopauzi i suludo je izazivati menstruacije, a pogotovu injekcijama estrogena!
To što se događa tvojoj sestri je normalno za njenu životnu dob te se ne treba lečiti jer nije bolest.

Pozdrav DrPeđaj
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Puno Vam hvala na odgovorima.
Pozdrav,Klio!
Odgovori