Histeroskopija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Mona Liza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Histeroskopija

Post od Mona Liza »

Da li neko može da mi kaže gde se radi histeroskopija, ko su najbolji doktori koji bi mogli da mi pomognu - imam duplu matericu, pa bi trebalo
da je operišem, ako je moguće.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

A zasto operisete duplu matericu ?
Da li ste imali ultrazvuk bubrega i uretera ?
Pozdrav,
ObGyn
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Ako pod duplom matericom podrazumevate Uterus duplex ta anomalija se ne operiše. Video sam dosta iznešenih trudnoća sa tom dijagnozom, mada su spontani pobaji češći.
Za dijagnozu su sasvim dovoljni HSG i laparaskopija. :)
Mona Liza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am

Post od Mona Liza »

Radila sam ultrazvuk bubrega, ali zbog drugog razloga i sve je u redu.
Jeste, u pitanju je uterus duplex. Doktor mi je rekao da treba da uradim histeroskopiju da bi se videlo tačno kakva je materica i ako je u pitanju samo neka pregrada onda se ona može ukloniti i histeroskopijom.
Ako je neka druga vrsta deformacije, onda je spomenuo neke druge načine operacije. Ugovara mi da idem na polikliniku Jovanović u Beogradu, kao tamo su najbolji doktori za tu problematiku. Pošto je u pitanju cena od 500 evra za histeroskopiju, pitam se da li moj doktor ima neki procenat od toga pa me zato šalje tamo ili je stvarno u pravu. Inače imam genetske predispozicije za blizance, pa se bojim da ne bude mala materica za blizance, a pobačaji me ne raduju uopšte. Hvala na odgovorima !
Komplikovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm

Post od Komplikovana »

Dijagnosticirali su mi miom nascens koji se pruza matericom i grlicem i nezgodno je srastao. Lekar savetuje histeroskopsku resekciju mioma.

Zanima me gde se to radi? Da li se radi i u drzavnim klinkikama? Ako moze neko da mi prepouci nekog ko to zna da radi.

Hvala
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

Draga "komplikovana" ako je zaista mioma nascens, to onda i nije tako komplikovano, znači da se radi o rađajućem miomu (na peteljci) i on se uklanja uvrtanjem oko njegove peteljke i kiretiranjem njegove baze. Možete da se javite u Polikliniku Jovanović, tamo ja između ostalog radim i histeroskopiju.
Pozdrav i dobro zdravlje DrPeđa
Komplikovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm

Post od Komplikovana »

Hvala na brzom odgovoru ali...

Bila sam letos u klinici, uradili su mi biopsiju glica i eksplorativnu kiretazu, ali miom je ostao jer je skroz strastao i nezgodno je postavljen. Lekar koji je radio intervenciju predlaze histeroskopsku resekciju mioma.

Da li vi radite takve intervencije na vasoj klinici i koliko takva intervencija kosta?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

:roll: Draga "KOMPLIKOVANA" ako je miom srastao onda nije nascentni tj. "rađajući" već submukozni, a intervenciju radim naravno, cena je 500-600€, a možda i manje (imam utisak da nije tako velik) Cena zavisi od veličine, lokalizacije što produžuje intervenciju.
Koliko sam obavešten jedini imam tzv. histeroresektoskop kojim se miomi skidaju, ostali malobrojni imaju običan dijagnostički histeroskop.
Vaš problem nije nerešiv.
Srećno i dobro zdravlje. Dr Peđa
Odgovori