Da li neko može da mi kaže gde se radi histeroskopija, ko su najbolji doktori koji bi mogli da mi pomognu - imam duplu matericu, pa bi trebalo
da je operišem, ako je moguće.
Histeroskopija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Radila sam ultrazvuk bubrega, ali zbog drugog razloga i sve je u redu.
Jeste, u pitanju je uterus duplex. Doktor mi je rekao da treba da uradim histeroskopiju da bi se videlo tačno kakva je materica i ako je u pitanju samo neka pregrada onda se ona može ukloniti i histeroskopijom.
Ako je neka druga vrsta deformacije, onda je spomenuo neke druge načine operacije. Ugovara mi da idem na polikliniku Jovanović u Beogradu, kao tamo su najbolji doktori za tu problematiku. Pošto je u pitanju cena od 500 evra za histeroskopiju, pitam se da li moj doktor ima neki procenat od toga pa me zato šalje tamo ili je stvarno u pravu. Inače imam genetske predispozicije za blizance, pa se bojim da ne bude mala materica za blizance, a pobačaji me ne raduju uopšte. Hvala na odgovorima !
Jeste, u pitanju je uterus duplex. Doktor mi je rekao da treba da uradim histeroskopiju da bi se videlo tačno kakva je materica i ako je u pitanju samo neka pregrada onda se ona može ukloniti i histeroskopijom.
Ako je neka druga vrsta deformacije, onda je spomenuo neke druge načine operacije. Ugovara mi da idem na polikliniku Jovanović u Beogradu, kao tamo su najbolji doktori za tu problematiku. Pošto je u pitanju cena od 500 evra za histeroskopiju, pitam se da li moj doktor ima neki procenat od toga pa me zato šalje tamo ili je stvarno u pravu. Inače imam genetske predispozicije za blizance, pa se bojim da ne bude mala materica za blizance, a pobačaji me ne raduju uopšte. Hvala na odgovorima !
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga "komplikovana" ako je zaista mioma nascens, to onda i nije tako komplikovano, znači da se radi o rađajućem miomu (na peteljci) i on se uklanja uvrtanjem oko njegove peteljke i kiretiranjem njegove baze. Možete da se javite u Polikliniku Jovanović, tamo ja između ostalog radim i histeroskopiju.
Pozdrav i dobro zdravlje DrPeđa
Pozdrav i dobro zdravlje DrPeđa
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 7:33 pm
Hvala na brzom odgovoru ali...
Bila sam letos u klinici, uradili su mi biopsiju glica i eksplorativnu kiretazu, ali miom je ostao jer je skroz strastao i nezgodno je postavljen. Lekar koji je radio intervenciju predlaze histeroskopsku resekciju mioma.
Da li vi radite takve intervencije na vasoj klinici i koliko takva intervencija kosta?
Bila sam letos u klinici, uradili su mi biopsiju glica i eksplorativnu kiretazu, ali miom je ostao jer je skroz strastao i nezgodno je postavljen. Lekar koji je radio intervenciju predlaze histeroskopsku resekciju mioma.
Da li vi radite takve intervencije na vasoj klinici i koliko takva intervencija kosta?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Koliko sam obavešten jedini imam tzv. histeroresektoskop kojim se miomi skidaju, ostali malobrojni imaju običan dijagnostički histeroskop.
Vaš problem nije nerešiv.
Srećno i dobro zdravlje. Dr Peđa