HISTEROSKOPIJA I MESECNI CIKLUS

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
J.D.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 12:28 pm

HISTEROSKOPIJA I MESECNI CIKLUS

Post od J.D. »

Postovani doktori i forumasi,

U nedostatku komunikacije sa lekarima molim Vas da mi pomognete. Ja sam samo zelala da mi neko pomogne da postanem mama. Nakon 6 godina zajednickog zivota moj suprug i ja nismo uspeli da dobijemo bebu prirodnim putem. Ja imam sad 38 godina. Obratili smo za pomoc. Uradili smo sve analize. Svi moji rezultati su bili u granicama zdravog I normale. Suprugu je dijagnostikovan problem ali taj problem I dalje nije bio toliko strasan s obzirom da je predlozena inseminacija na osnovu dobijenih nalaza. Jedino sto nije bilo radeno je histeroskopija. Svi UZ nalazi su govorili da sam skolski primer morfolofije i fiziologije u tom delu tela pa se nije smatralo neophodnim da se histeroskopija uradi odmah. U februaru pocinjem da pijem Klomifen 100mg, 5 dana, kako bi uradili inseminaciju. Inseminacija nije uradena jer ja nisam uspela da odredim LH peak u pravom trenutku (iako sam merila 3x dnevno) a i pored folikulometrije cekalo se da ja utvrdim tu vrednost da bi dobila pregnil; kako ja nisam utvrdila LH peak, folikuli su popucali i nista od cele price. Iako sam dosla u bolnicu po dogovoru I bila pripremana za inseminaciju nisu zeleli da urade postupak jer se inseminacija radi pre nego sto popucaju folikuli a I zato sto nisam imala histeroskopski nalaz. Uredno su me poslali kuci sa savetom da ipak probam da imam sex tog dana pa sta bude. Na moje pitanje koja je razlika izmedu ova 2 osim sto mi u slucaju sexa samo moze biti lepse, svi su ostali nemi I nadrkani.

Histerskopiju i laparoskopiju sam ipak uradila u okviru jednodnevne hospitalizacije u Betaniji mesec dana kasnije. Rado bih podelila sa svima Vama to horor iskustvo ali nije sad ni mesto ni vreme. Radeno mi je 15 dana ciklusa. Pre postupka pila sam Logest po preporuci lekara. Sve sam podnela dobro; dijagnostika je bila ok; uklonili su mi neke “prominentne” delove endometrijuma (posle su mi rekli “neki mali polipcici, nista bitno”). Krvarila sam malkice 2 dana, skoro pa neprimetno da bi drugog dana pocela da krvarim kao menstrualni ciklus; I tako je I bilo; cela zurka je trajala 4-5 dana. Jedino zbog cega sam se ja uznemirila je bila cinjenica das am “dobila” na 17 dan od prethodnog ciklusa. Na moje pitanje “sta se to desava”, dobila sam odgovor da se to “desava”. Ok, 20 dana kasnije sam opet dobila. Da bi shvatili moju uznemirenost treba da kazem das am po pitanju ciklusa uvek bila redovna – dobijala sam na nekih 25 dana a mozda samo jednom godisnje bi se desilo da se ciklus skrati na 19 dana ili poveca na 30 dan. Moje pitanje je: Da li moze neko da mi kaze zasto mi se ciklus ovako poremetio? Da li je to razlog hormona ili histeroskopije? Da li je ovo posledica nekog zarastanja tkiva? Da li I koliko da ne pokusavam da ostanem trudna? Molim vas pomozite mi. Lekari sa kojima sam ja komunicirala smatraju da mogu da zivim bez ovih informacija. Ja mislim da to nije fer.

Hvala vam mnogo unapred.
J.D.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 12:28 pm

Re: HISTEROSKOPIJA I MESECNI CIKLUS

Post od J.D. »

Niko nema ideju, savet, komentar?
Odgovori