Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: dugogodisnji problemi
PostPoslato: Uto Jun 20, 2006 7:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 7:09 pm
Postovi: 1

postovani,
vec godinama imam problema sa neredovnim menstruacijama. imam 25 godina i 65-70kg (variranje).pre tri godine sam imala obilno menstrualno krvarenje, koje je dijagnostikovano kao odliv tj. metromenorhoagia recidivans sto me je odvelo u bolnicu na GAK u BEogradu u trajanju od mesec dana.isprva mi je davana terapija kojom je krvarenje zaustavljeno, jer sam bila izrazito anemicna-Hgb ispod 60. otkriven endometrijalni polip.posle terapije stedirilom i prve menstruacije polip je izbacen, a terapija je nastavljena dva meseca stedirilom, a zatim frilavonom.takodje mi je receno da imam policisticne janike i da bi bilo potrebno stanje stalno pratiti.posle nekoliko meseci po uzimanju terapije uradjena mi je kompletna hormonolsoka analiza i nije kostatovan nijedan poremecaj hormona.nastavljena mi je kontraceptivna terapija, posle koje mi je bilo znatno bolje.u toku naredne dve godine sam povremeno imala neredovne bolne menstruacije i nekoliko izuzetno obilnih, pa mi je ponovo davana terapija frilavonom i stedirilom.pre nekoliko dana sam bila ponovo kod ginekologa.uradjen mi je vaginalni ultrazvuk na kojem pise:grlic uredan,povecana sekrecija,srednje obilno krvarenje, uterus u RVF,malo deblji.menstruaciuje su i dalje neredovne.nisam preterano maljava.imam naglasene akne i pojacan sekret,sto je primetila i doktorica,najavila mi je detalje analize.u narednih godinu-dve planiram zasnovati porodicu,tj.planiram zatrudneti.ne koristim kontraceptive...volela bih da mi napisete da li nekako mogu svoje stanje dovesti u normalu i sta je sve potrebno da uradim da mogu racunati na ovulaciju. zasto se javljaju ovakvi simptomi usled pojave policisticnih jajnika? kako se oni javljaju? ja vodim izuzetno naporan zivot,moze se reci da previse radim,ucim, izlazem se naporima.

_________________
www.studiosimbiosis.mojblog.co.yu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 14, 2007 7:14 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 10:44 pm
Postovi: 230
Kod mene je takodje problem opadanje kose i plus imam seboreicni dermatitis (imam 35 gods, mrsava, genetski u porodici PCOS). Sve je pocelo jos od puberteta ali sam se pocela leciti tek pre 5 godina. Pila sam pilule protiv trudnoce plus spironolacton i opadanje je prestalo i dermatitis se povukao ali cim prestanem da pijem spironolacton sve se opet vrati. Imam povecanu maljavost po citavom telu, tamnije unutrasnje strane butine, dosta mladeza ( ne znam da li ovo mima kakve veze ali sam ovde procitala da moze), ceste promene raspolozenja, eksplozivnost i sl kad nisam na tabletama. Najvise sam ocajna zbog velikog gubitka kose i problema koje seboreja uzrokuje na kozi glave (stalni svrbez, upala koze, perut, bol i sl).
Zanima me ako ko zna koje jos tablete mogu da uzimam umesto spironoctona (znaci da blokira dolazak muskih hormona do koze ), jer mi on jako tesko pada, mnogo sam pasivna i umorna svo vreme dok ga uzimam i javlja mi se preskakanje srca.



Zahvaljujem


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: hirsutism, alopecia, pcos...pls HEEELP
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 2:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 2:05 pm
Postovi: 1
Za dr.ObGyn
Dugo sam pretrazivala temu na koju bih mogla da postavim ovo pitanje i nadam se da nisam promasila!

Imam 21 godinu i pojacanu maljavaost na mjestima koja nije moguce cak ni depiliati! A plus nausnice. ruke, noge, stomak... Prosli mesec sam uradila hormnosku sliku i svi hormnoi su u redu, sem prolaktina koji je povecan. Uzela sam terapiju za isti (Dostinex) ali kako saznajem prolaktin i maljavost nemaju veze. Takodje sam uradila i ultrazvuk jajnika-male promjene, ali nista znacajno, ni blizu PCOS. Papa test uredan. [b]Znaci li to da treba da uradim neke druge testove? I koje ? Sta bi to moglo biti uzrok uzasne maljavosti, a pritom imam sestru i mamu koje nemaju problema sa tim. [/b]
178 cm/ 68 kg/ bez trudnoce/ bez abortusa/ seksualno aktivna/ sportski relativno aktivna/ niko u porodici nije imao problema sa maljavoscu niti tumorima niti neplodnoscu/ nikad prije nisam uzimala nikakvu terapiju
Ako su vam potrebne jos neke informacije, rado cu vam odgovoriti?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 41 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: