hipoplasia uterus

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Suza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 05, 2004 1:31 pm

hipoplasia uterus

Post od Suza »

Pre par godina je otkriveno da imam malu matericu cija je duzina varirala na UZV od 37-48, imam PCOS, insulin rezistenciju,oduvek neredovne cikluse. .
Vec 5 godina sam na hormonskoj terapiji s pauzama od 2-3 meseca(Mersylon,Cycloproginova, uskoro Stediril D).
Najvise od svega sada zelim da zadrudnim.
MOlim za savet. Da li ja mogu s ovolikom matericom da iznesem trudnocu do kraja?

Unapred hvala
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

U svakom slucaju, vec ce biti uspeh , ako zatrudnite, a koliko ce te izgurati trudnocu, nije toliki problem, jer sada je neonatoloski pristup oko nedonoscadi, mnogo bolji nego ranije. Bez daljnjeg nemate sta da cekate, sanse su tu. Prim. Dr Lj.Presetnik
Suza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 05, 2004 1:31 pm

Post od Suza »

Citala sam o "drillingu" cisticnih jajnika - skidanju cisti laporaskopijom.
Znam da se ciste same vrate , a ja bih ipak to uradila. Zelim da vratim ciklus u normalu a da ne koristim hormonsku terapiju. Koje je je vase misljenje o tome i da li znate koja je procedura za zakazivanje i sl?Da li se to moze raditi u klinickim centrima ili privatno?

Hvala
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Mozete pokusati u GAK N. Front ili Institutu za ginekolog. i akuserstvo u Visegradskoj ul. Privatno se moze resavati na vise mesta, pocevsi od Belmedica ... Prim. Dr lj.Presetnik
Odgovori