HHORMONSKI POREMECAJ!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Nikola$Maja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 4:55 pm

HHORMONSKI POREMECAJ!!

Post od Nikola$Maja »

Molim was za pomoc,imam23 godine,menstruacije su mi neredowne,trenutno imam hormonski poremecaj,uprawo sam pochela sa terapijom....juche posle UZ sam na nalazu prochitala sledecu dijagnozu ali je ne znam protumachiti...Doktorka mi je preporuchila UZ sondom jer se na snimku loshe widelo...isto tako,rekla mi je da mi je desni jajnik uwecan...gin pregled mi je radjen sinoc i u redu je.Inache se kontrolishem redowno,i uwek mi je uz nalaz bio uredan kao i gin pregled.

Uz nalaz - UTERUS U AVF 53*32*43 end. 8mm,d.o. 35*21 lewi se ne prikazuje.

Dg. Dysphunctio ovarialis
Mtg. prolongata obesutas
Molim was pomozite mi....jako se brinrm zbog owe rechi disphunctio :cry:
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

niko? :(
blekika69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 11:17 pm

Post od blekika69 »

Disfunkcija, poremećaj u radu jajnika moze da nastane iz različitih uzroka čak i kada si naglo smršala ili držiš djetu ili imaš manje kg od dozvoljene granice. Podeli broj svojih kilograma sa (visina puta visina u metrima na pr 1.65x1,65) i ako je manje od 18 onda je pothranjenost u pitanju. Znam za ovakve slučajeve, ako je to piši da pričamo o tome. Koju terapiju piješ? Pozdrav!
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

hwala najpre na odgoworu.....pa ja ustwari imam wishak kilograma....ne preweiki ali je wishak....puno puta sam pokushawala da to sredim ali nu rezultati bili samo trenutni....zbog toga pochetkom februara idem kod endokrinologa da ispitam swe zlezde i hormone(mada sam hormone wec radila par puta,nikada anomalije nisu bile preterane,uwek je to bio neki sitni poremecaj)....Ugojila sam se dok sam pila yasmin tablete,tada sam dobila wishe od 10 kg....i to wuchem i danas...
Znachi,disfunkcija nije nefunkcija jajnika wec trenutni poremecaj u funkciji?to me je najwishe plashilo....
Moj dechko je danas radio spermogram,ima powishene leukocite pa misle da je u pitanju neka infekcija koju werowatno oboje imamo....moze li to biti uzrok?
Hwala josh jednom!!
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

zaborawih da pomenem da trenutno pijem orgametil
blekika69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 11:17 pm

Post od blekika69 »

Izvini, nemam odgovore na ostala pitanja a to za disfunkciju je sigurno tako, moze da se dovede u red, treba samo doktor znalac.Zamolila bih te samo da mi kazes kako podnosis Orgametril, imas li ikakve osecaje koje pre nisi imala mislim na nervozu depresiju i sl. Pozdrav.
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

Pa nemam u principu......Inache mi nije prwi put da ga pijem,pila sam ga i pre dwe god kada sam imala slichan problem.....podnosim ga dobro i wec posle 2-3 tablete,krwarenje mi je stalo..dokt. mi je predlozila i da odem kod endokrinologa posle praznika pa cu,pored UZ sondom i to uraditi....hwala josh jednom na odgoworima
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

ewo mene ponowo....owako orgametril sam pila 15 dana,posle dwa dana dobila menstruaciju koja je bila malo obilnija ali je posle 6 dana normalno stala.....e sada,jutros se probudim.....ponowo krwarenje.....:(((((
Kako?zashto?pojma nemam.....U medjuwremenu doktorka mi je rekla da 7.,14. i 21. dana radim odredjene hormone....shto i radim....
Ewo dosadashnjih rezultata za 7. i 14. dan.....
7.dan:
Estradiol 26,7

FSH 6,44

LH 5,02

Progesteron 0,64

Testosteron 0,69

Prolaktin 12,75

Zbunjujuce mi je to shto nemam ref wrednosti wec swe ide po nekim fazama tako da nishta ne znam da rastumachim....

14.dan:

FSH 6,83

LH 9,25

Ako neko moze,molim was dajte mi bar neki odgowor...owo shto od jutros ponowo krwarim me bash plashi.....pozdraw swima!!!
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

Zaborawih da pomenem da je moj dechko bio kod urologa,nije ga chak ni pregledao,samo mu je rekao da pije dowicin i pipem posle njega zbog te infekcije...
Nikola$Maja
Novi član
Novi član

Post od Nikola$Maja »

:cry:
Odgovori