Zdravo svima,
Imam 34 godine, u 19oj sam nedelji trudnoce koja je uglavnom ok. Kazem uglavnom jer sam imala mali problemcic pre 15ak dana - probudio me bol iz krsta prema stomaku i mucnina i otisla sam kod doktora koji je na uz video kontrakciju na prednjem zidu (koja je i nestala u toku pregleda uz koji je trajao oko 20 minuta), ali je grlic bio normalan - duzine 2cm, mek, zatvoren.
Dobila sam da pijem Partusisten i Verapamil na koje sam se posle mucenja od skoro nedelju dana navikla i vise mi ne padaju tako tesko. Takodje, receno mi je prvih par dana da strogo mirujem, a kasnije mogu i da setam povremeno i da se normalno ponasam, ali da ne preterujem. Pila sam ga prva dva dana na 3 sata, a sada ga pijem na 6 sati i ok je sve. Od tada nije bilo problema.
Ono zbog cega se najvise javljam, kao sto pise u naslovu, je to sto su mi u poslednjih 20ak dana u dva navrata prokrvarili hemoroidi koje imam vec par godina. Pre trudnoce, jednom sam bila kod gastroenterologa na pregledu kada mi se takodje dogodilo da prokrvare (to je bilo pre godinu i po) i dobila Faktu supozitorije i to se resilo. Tada mi je receno da ako opet prokrvare, treba da dodjem da se rade dalji pregledi (inace ih je bilo par minijaturnih spolja i isto tako unutra na samom kraju debelog creva).
Sada, s obzirom na to da sam trudna, ne znam sta je najpametnije uraditi, pa molim za savet. Malo se i pribojavam da to nije ne daj Boze nesto mnogo ozbiljnije od hemoroida i nije mi bas svejedno. Da li npr. postoje neke analize krvi koje bi me umirile dok sam trudna da to nije nista strasno, pa kad se porodim da se time ozbiljnije pozabavim ili sta?!
Hvala unapred za odgovor.
Hemoroidi koji krvare i trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Uf, ti hemoroidi...prave mi priličan problem. Tokom prve trudnoće ih nisam imala sve do porođaja koji je bio ekspresno brz pa pretpostavljam da su ih naponi i izazvali. Sada sam u 26-nedelji trudnoće i prilično se patim...
Ono što možeš da uradiš je da promeniš način ishrane, dakle da unosiš dosta čorbaste hrane, žitarica, povrća koje ne nadima, da izbegavaš čokoladu, kafu, gazirane sokove, suhomesnate proizvode, dakle sve ono što steže stolicu.
Faktu krema pomaže i može se koristiti tokom trudnoće kao i sedenje u lavoru sa toplom vodom-e, to su mi mnoge savetovale ali još uvek nisam primenila taj trik pošto mi je, zamišljena scena, prilično smešna...
Što se tiče krvarenja, ono je na žalost često i prilično traumatično za videti ali ne i tako opasno. Važno je održavati higijenu nakon svakog pražnjenja i izbegavati naprezanje tokom istog. Eto, nadam se da sam ti pomogla mada ne bi bilo loše da posetiš i gastroenterologa da te pregleda i umiri.
Sve najbolje
Ono što možeš da uradiš je da promeniš način ishrane, dakle da unosiš dosta čorbaste hrane, žitarica, povrća koje ne nadima, da izbegavaš čokoladu, kafu, gazirane sokove, suhomesnate proizvode, dakle sve ono što steže stolicu.
Faktu krema pomaže i može se koristiti tokom trudnoće kao i sedenje u lavoru sa toplom vodom-e, to su mi mnoge savetovale ali još uvek nisam primenila taj trik pošto mi je, zamišljena scena, prilično smešna...
Što se tiče krvarenja, ono je na žalost često i prilično traumatično za videti ali ne i tako opasno. Važno je održavati higijenu nakon svakog pražnjenja i izbegavati naprezanje tokom istog. Eto, nadam se da sam ti pomogla mada ne bi bilo loše da posetiš i gastroenterologa da te pregleda i umiri.
Sve najbolje
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ksenija72 hvala na odgovoru. Bila sam kod ginekologa i rekao mi je da promenim nacin ishrane, iako se ja hranim skoro pa idealno, ali probacu jos malo da to doteram. U svakom slucaju, dao mi je i neki sirup koji treba da pijem tri puta dnevno (sada mi papiric nije tu da bih napisala kako se zove).
Pozdrav, srecno i hvala jos jednom!
Pozdrav, srecno i hvala jos jednom!