hematom
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 5:35 am
hematom
porodila sam se pre dva meseca i rodila devojcicu sa kojom je sve uredu.to mi je druga trudnoca po redu koja se,kao i prva,zavrsila se carskim rezom u terminu.u 3-tom mesecu sam prokrvarila i na ultrazvulu nije nadjeno nista.krvarila sam tri dana i to je prestalo,svi rezultati su bili uredu,nisam bila otvorena.4 nedelje posle toga sam prokrvarila ponovo i na ultra zvuku pronasli hematom velicine 47x25,takodje to se sredilo i ostatak trudnoce uz mirovanje protekao uredu.doktori su smatrali da se hematom resorbovao i da nema razloga za brigu.kada sam se porodila doktorka mi je saopstila da je to nesto kao hematom bilo prisutno tu i da je ona sve zajedno poslala na histopatologiju i da se nada najboljem.rezultat sam uzela i u njemu pise ovako.dobijeno je tkivo posteljice sa pupcanikom i ovojnicom promera 17x15x6cm,tezine 635gr kotiledoni su nejednake velicine i hemoragicno izmenjeni.uzeto je 7 isecaka. dijagnoza-u uzetim uzorcima sluznice dominiraju znaci tromboze sa ishemijom fibroze sa hijalinizacijom horionskih resica.ovojnice pokazuju znake degenerativnih promena sa(reaktivnom) hronicnom inflamacijom. da jos napomenem da sam 2005.god imala konizaciju grlica dijagnoza je bila cin 3.a prva trudnoca je bila 2006.redovno posecujem ginekologa.molila bih vas da mi pojasnite ovu dijagnozu i sta je to moglo da bude.hvala
mira
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član