hematom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
anelej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 11, 2005 4:11 pm

hematom

Post od anelej »

Zatrudnela sam IVF-om i nosim blizance. Sada sam u XII nedelji. Već u V-Vi nedelji trudnoće počela sam da krvarim, najpre braonkasto a potom i u vidu sveže krvi. Krvarenje je u 4 navrata do sada bilo izuzetno obilno, jače od menstrualnog, ali srećom brzo se smanji. Rečeno mi je da imam subhorioidni hematom koji krvari. Dobijam Utrogestan caps. i Progesteron depo na V dan, a do 10. nedelje sam primala i Pregnyl amp. Oba ploda rastu i razvijaju se ali ja sam zabrinuta. Interesuje me da li neko ima iskustvo sa hematomom i šta mogu da očekujem do kraja trudnoće.
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Imam slicno iskustvo. Od seste nedelje, takodje su pocela malo obilnija krvarenja pa sam u Nardodnom frontu dobila injekciju Progesterona i terapiju Utrogestana i Tokoferola. Naravno, uz obavezno mirovanje. Konstatovan je hematom. Njegova velicina je bila oko 14mm. Mislim da se nije povecavao, na srecu... I oko 16. nedelje je i nestao kada sam i prestala sa Utrogestanom. Ja sam bas mirovala, prva tri meseca skoro da i nisam izlazila iz kreveta. Vremenom sam postepeno smanjivala neaktivnost, u dogovoru sa lekarom. Cesta je pojava, ne brini. I na ovom forumu ima dosta o toj temi, potrazi.
Pozdrav!
:D
Slika
anelej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 11, 2005 4:11 pm

Odgovor Majdi

Post od anelej »

Hvala na poruci. Nadam se da će i meni prestati krvarenje, ne mogu više uloške da vidim očima. Ja takođe mirujem, ali ne baš strogo, moj temperament mi ne dozvoljava, ali trudim se.
Srećno do kraja trudnoće
Odgovori