hematom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
hematom
Zatrudnela sam IVF-om i nosim blizance. Sada sam u XII nedelji. Već u V-Vi nedelji trudnoće počela sam da krvarim, najpre braonkasto a potom i u vidu sveže krvi. Krvarenje je u 4 navrata do sada bilo izuzetno obilno, jače od menstrualnog, ali srećom brzo se smanji. Rečeno mi je da imam subhorioidni hematom koji krvari. Dobijam Utrogestan caps. i Progesteron depo na V dan, a do 10. nedelje sam primala i Pregnyl amp. Oba ploda rastu i razvijaju se ali ja sam zabrinuta. Interesuje me da li neko ima iskustvo sa hematomom i šta mogu da očekujem do kraja trudnoće.
Imam slicno iskustvo. Od seste nedelje, takodje su pocela malo obilnija krvarenja pa sam u Nardodnom frontu dobila injekciju Progesterona i terapiju Utrogestana i Tokoferola. Naravno, uz obavezno mirovanje. Konstatovan je hematom. Njegova velicina je bila oko 14mm. Mislim da se nije povecavao, na srecu... I oko 16. nedelje je i nestao kada sam i prestala sa Utrogestanom. Ja sam bas mirovala, prva tri meseca skoro da i nisam izlazila iz kreveta. Vremenom sam postepeno smanjivala neaktivnost, u dogovoru sa lekarom. Cesta je pojava, ne brini. I na ovom forumu ima dosta o toj temi, potrazi.
Pozdrav!

Pozdrav!

Odgovor Majdi
Hvala na poruci. Nadam se da će i meni prestati krvarenje, ne mogu više uloške da vidim očima. Ja takođe mirujem, ali ne baš strogo, moj temperament mi ne dozvoljava, ali trudim se.
Srećno do kraja trudnoće
Srećno do kraja trudnoće