Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Desilo mi se nesto za sta sam sigurna da mi se nece ponoviti. Naime imala sam nezasticen odnos, sa deckom sam u vezi godinu ipo i ovo mi se desilo prvi put, ne znam zasto ali sta cu sad... Koristili smo metodu prekinutog snosaja i sigurni smo da nije svrsio u mene. Ali ja se opet brinem, htela sam da idem kod ginekologa ali ne rade preko vikenda Znam za pilule "jutro posle" i imam fore do sutra uvece da ih popijem (72 sata) ali nisam htela nista na svoju ruku bez konsultacije. U svakom slucaju sutra jurim do ginekologa ali sada ne mogu da se smirim, pogotovu zbog cinjenice da mi je otprilike sredina ciklusa (nije mi bas redovno na svakih 25-30 dana).
Pilule cu popiti do 55-og sata posle, tako sam uklopila, ali se brinem da li ce imati isto dejstvo kao da sam ih popila u prva 24 sata. Da li treba bas ovoliko da se brinem...Odgovorite mi sto pre, molim vas! Unapred hvala
Ako nije ubacio svoje semenje u tebe,sigurno nije mogao ni da ga posadi
hocu da kazem nemas razloga da brines,ako nije svrsio u tebe nisi trudna skoro sto posto. Te pilule nisu bas bezazlene. Ja nisam pila nikad,moja sestra je i bilo joj je dosta lose. Za sad ne brini a sutra idi kod gin
Dejstvo nije isto, procitala sam da efikasnost opada u odredjenom procentu - efikasna je 58-61% ako se uzme izmedju 49 i 72h od rizicnog odnosa.
Zao mi je sto se nerviras, nadam se da ce ishod biti povoljan po tebe... Raspitaj se za ubuduce, nezgodno je da moras da cekas konsultaciju sa svojim lekarom jer vreme prolazi. Ako zelite nezasticene odnose (u smislu - bez kondoma), mozda ne bi bilo lose da razmotris kontraceptivne pilule.
P.S. razlog zasto prekinut snosaj nije efikasan metod kontracepcije je sledeci - tecnost koja se javlja pre ejakulata takodje sadrzi izvesnu kolicinu spermatozoida - u prevodu: ne mora da svrsi u tebe da bi zatrudnela.
LenaPetrov napisao: razlog zasto prekinut snosaj nije efikasan metod kontracepcije je sledeci - tecnost koja se javlja pre ejakulata takodje sadrzi izvesnu kolicinu spermatozoida - u prevodu: ne mora da svrsi u tebe da bi zatrudnela.
Sto je najcrnje znala sam to, ali koja je verovatnoca da mi se to desi?
Nadajmo se - veoma, veoma mala. Od 100 parova koji koriste metod prekinutog snosaja kao jedini vid kontracepcije u toku godinu dana, kod 40 nastupi neplanirana trudnoca.
E sad, bas jednom i bas ovaj put... nadajmo se da nije tako. Da li si posetila svog ginekologa?
Bila sam danas. Rekla mi je da nemam svrhe da pijem pilulu jer tesko da ce delovati a samo mi moze biti muka i poremetice mi ciklus potpuno. Nije mi bas bila sredina ciklusa al sve zavisi od toga kad cu dobiti opet. Za nedelju dana cu uraditi test pa sta bude, ali se stvarno nadam da nisam bas toliki baksuz... Mislim, ovo mi je prvi i definitivno jedini put da ovo uradim, osim kad budem htela decu sto nece biti skoro. Ono sto me ohrabruje je da znam za slucaj mog druga i njegove devojke koji su jedno deset puta isli metodom prekinutog snosaja i nista se nije desilo, cak i bas usred ciklusa...
Bila sam danas. Rekla mi je da nemam svrhe da pijem pilulu jer tesko da ce delovati a samo mi moze biti muka i poremetice mi ciklus potpuno. Nije mi bas bila sredina ciklusa al sve zavisi od toga kad cu dobiti opet. Za nedelju dana cu uraditi test pa sta bude, ali se stvarno nadam da nisam bas toliki baksuz... Mislim, ovo mi je prvi i definitivno jedini put da ovo uradim, osim kad budem htela decu sto nece biti skoro. Ono sto me ohrabruje je da znam za slucaj mog druga i njegove devojke koji su jedno deset puta isli metodom prekinutog snosaja i nista se nije desilo, cak i bas usred ciklusa...
Batali druga i njegov slucaj, to je isto kao ono kada penzioneri dele lekove jer "komsinici je pomoglo". Ne moras da dodjes u situaciju "necu vise nikad", samo moras da se pozabavis drugim metodama kontracepcije, ako ne zelite kondom. Da li si pitala doktorku kada mozes da uradis test da ne lupas glavu jesi li ili nisi?
Secam se sebe u takvoj situaciji i znam koliko si nervozna i opterecena tom idejom, ali najlakse ce biti da barem par dana ne mislis o tome. Sta je bilo, bilo je, izludeces se pitanjem "a sta ako". Ja sam sad vec u godinama kada mi ne bi smetala bebica, ali pijem pilule za kontracepciju, ipak preferiram taj vid kontrole u svom zivotu.
U svakom slucaju, zelim ti srecu. Javi sta je bilo.
Pa sto se tice testa to ide nedelju dana posle odnosa, odnosno treba da sacekam do vikenda...(sta ti je ironija, njemu je u sub rodjendan, rezultat testa ce biti "zanimljiv" pokloncic, gde se jos i to potrefi) Nije problem u tome da ne zelimo kondom to je najpouzdanije sredstvo u svakom slucaju, nego ga u datom momentu nismo imali i tako... Vec godinu dana koristimo kondome (toliko dugo imamo i odnose) i sve je bilo u redu, a oboje smo u godinama kada nam definitivno ne bi trebala bebica (ipak bih i da upisem i zavrsim fakultet). Sto se tice pilula razmisljala sam o tome ali nisam sigurna koliko je bas zdravo, a opet treba piti svaki dan u isto vreme, obaveza je. Razmislicu jos pa cu videti sa doktorkom. A kako si ti prosla u toj situaciji, mislim sta se tebi desilo?
Meni je kasnilo 2 nedelje, na kraju sam dobila. Uradila sam test kada mi je kasnilo 10-ak dana i bio je negativan. Nisam mogla da spavam, jedem... imala sam 18 godina i to je jedan od stresova koje jos uvek pamtim.
Jos jednom, srecno!
Ja sam jedna od tih 'retkih' srećnika koja je tom metodom ostala trudna....tako da nemoj da se igraš ubuduće.....Nadam se da nećeš imati razloga za brigu i da ćete lepo provesti rođendan....
kako mi je to poznato...meni se je jednom isto dogodilo...kasnile mi stvari 15-ak dana..ajme nesmijem se ni sjetit...ali ipak je dobro završilo tako da se više ne igram sa takvim stvarima...good luck...
Joj i ja se sve nadam da ce ispasti kako valja... Koliko se nerviram uskoro ce mi trebati nesto za smirenje. Malo se smirim pa budem optimisticna-ma nece sigurno-, pa opet padnem u bedak, uzas! Od sve nervoze cas ne mogu da jedem cas imam napade prozdrljivosti sto mi se desava kad sam pod stresom. Ako sve prodje kako valja trebalo bi da dobijem za oko desetak dana cak i pre... Uvek jedno nedelju dve pred pocnu grudi da me bole i stomak se naduva neretko i boli, lice mi bude bas osuto od prokletih bubuljica, a raspolozenje je katastroficno. Upravo tako mi je i sada i to me malo smiruje zato sto bas imam gadan pms, al opet... Ma zapamticu ovo za citav zivot!
ne zelim da te plašim..... ali takve simptome sam ja imala kad sam ostala trudna....i grudi i raspoloženje i lice ali menstruacija nikako nije dolazila....
Ja sam ubeđena da ti nisi trudna i da će sve dobro proći...opusti se i samo polako....nemoj da ti svaki minut prolazi razmišljajući o tome...znam da ti je teško i da si u panici....Skupi snage i izdrži još ovih nekoliko dana i pravac apoteka....Ništa nije nerešivo!