HELP!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dajanar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 6:10 pm

HELP!!!

Post od dajanar »

Imam prilicno redovne cikluse 28-30 dana.20. dan ciklusa sam imala nezasticen odnos sa deckom,ali nije svrsio u mene.Posto me ipak bilo strah da nisam ostala u drugom stanju popila sam Vikela tabletu 40 sati nakon odnosa.Kolike su sanse da sam ostala trudna?
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

To uzimanje tableta na svoju ruku,narocito ako niste sigurni da je bilo sanse da ostanete trudni,nije bas najpametnije,a ni najzdravije...A da li ste trudni,moze vam reci samo ginekolog
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

I test trudnoce. :wink:
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Sa sajta proizvodjaca (http://www.norlevo.com/general_english/how_to_use.htm)

Slika

Posto ti tada najverovatnije nije bio plodan dan (ali sa tim nikad ne mozes biti sigurna, ispada da ti je poslednji dan bio 19. dan ciklusa, ali jedan dan gore-dole...), a nije doslo ni do ejakulacije, mislim da su sanse ipak manje od 15%.
dajanar
Novi član
Novi član

Post od dajanar »

donka, hvala puno! Sada mi je malo lakse. Samo jos da pitam, posto mi je to bio drugi put da imam odnos sa deckom(pomalo sam krvarila oba puta) da li su sanse manje ili vece?
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Mislis drugi put istog dana, ili drugi put generalno? Ako ste istog dana dva puta imali nezasticen odnos, bez ejakulacije, a uzela si pilulu 40 sati posle prvog, sanse bi trebalo da su iste. A koliko si puta pre toga imala odnos nema nikakvog uticaja, to krvarenje je normalna pojava i nije vezano za plodnost ili mogucnost oplodjenja.
dajanar
Novi član
Novi član

Post od dajanar »

Mislila sam drugi put generalno.Razgovarala sam sa njim i on misli da nema razloga za paniku,mada mene je ipak strah jer nema sanse da bih roditeljima smjela reci da sam trudna.Menstruaciju bih trebala dobiti 16-17,ali sam procitala da te tablete mogu izazvati da dodje malo ranije.
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Mislim da razloga za brigu stvarno nemas (sto se tice trudnoce, a sex bez kondoma je uvek rizican zbog raznih bolestina), ali sad je pravo vreme da posetis ginekologa, svaka seksualno aktivna devojka bi trebalo to da radi bar jednom godisnje. Porazgovarajte o tome sto te muci, a narocito o kontracepciji.

Te pilule su jake, menstruacija moze da porani, zakasni... u svakom slucaju, od ginekologa ces dobiti najstrucniji savet! :wink:
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

Ne verujem da si trudna..prvo jer ti verovatno nije bio plodan dan,drugo-jer decko nije svrsio u tebe( ovo nije pouzdana zastita naravno,ali bar malo umanjuje sanse da ostanes trudna),trece- pilulu si popila 40 sati nakon odnosa,a krajnji rok je 72 sata nakon odnosa,tako da je njeno dejstvo i dalje bilo prilicno jako...

Sledeci mesec nemoj da panicis,jer moze menstruacija da ti porani,a moze i da jako kasni(meni je jednom nakon ovakve pilule potpuno izaostala taj mesec).

Nadam se samo da si nesto naucila iz ovog iskustva,a to je da moras koristiti neki vid kontracepcije obavezno...Glupo je da sebi priredjujes ovakve situacije i bespotrebno se nerviras i panicis.
Odgovori