HELP!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
HELP!!!
Imam prilicno redovne cikluse 28-30 dana.20. dan ciklusa sam imala nezasticen odnos sa deckom,ali nije svrsio u mene.Posto me ipak bilo strah da nisam ostala u drugom stanju popila sam Vikela tabletu 40 sati nakon odnosa.Kolike su sanse da sam ostala trudna?
Sa sajta proizvodjaca (http://www.norlevo.com/general_english/how_to_use.htm)

Posto ti tada najverovatnije nije bio plodan dan (ali sa tim nikad ne mozes biti sigurna, ispada da ti je poslednji dan bio 19. dan ciklusa, ali jedan dan gore-dole...), a nije doslo ni do ejakulacije, mislim da su sanse ipak manje od 15%.

Posto ti tada najverovatnije nije bio plodan dan (ali sa tim nikad ne mozes biti sigurna, ispada da ti je poslednji dan bio 19. dan ciklusa, ali jedan dan gore-dole...), a nije doslo ni do ejakulacije, mislim da su sanse ipak manje od 15%.
Mislis drugi put istog dana, ili drugi put generalno? Ako ste istog dana dva puta imali nezasticen odnos, bez ejakulacije, a uzela si pilulu 40 sati posle prvog, sanse bi trebalo da su iste. A koliko si puta pre toga imala odnos nema nikakvog uticaja, to krvarenje je normalna pojava i nije vezano za plodnost ili mogucnost oplodjenja.
Mislim da razloga za brigu stvarno nemas (sto se tice trudnoce, a sex bez kondoma je uvek rizican zbog raznih bolestina), ali sad je pravo vreme da posetis ginekologa, svaka seksualno aktivna devojka bi trebalo to da radi bar jednom godisnje. Porazgovarajte o tome sto te muci, a narocito o kontracepciji.
Te pilule su jake, menstruacija moze da porani, zakasni... u svakom slucaju, od ginekologa ces dobiti najstrucniji savet!
Te pilule su jake, menstruacija moze da porani, zakasni... u svakom slucaju, od ginekologa ces dobiti najstrucniji savet!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne verujem da si trudna..prvo jer ti verovatno nije bio plodan dan,drugo-jer decko nije svrsio u tebe( ovo nije pouzdana zastita naravno,ali bar malo umanjuje sanse da ostanes trudna),trece- pilulu si popila 40 sati nakon odnosa,a krajnji rok je 72 sata nakon odnosa,tako da je njeno dejstvo i dalje bilo prilicno jako...
Sledeci mesec nemoj da panicis,jer moze menstruacija da ti porani,a moze i da jako kasni(meni je jednom nakon ovakve pilule potpuno izaostala taj mesec).
Nadam se samo da si nesto naucila iz ovog iskustva,a to je da moras koristiti neki vid kontracepcije obavezno...Glupo je da sebi priredjujes ovakve situacije i bespotrebno se nerviras i panicis.
Sledeci mesec nemoj da panicis,jer moze menstruacija da ti porani,a moze i da jako kasni(meni je jednom nakon ovakve pilule potpuno izaostala taj mesec).
Nadam se samo da si nesto naucila iz ovog iskustva,a to je da moras koristiti neki vid kontracepcije obavezno...Glupo je da sebi priredjujes ovakve situacije i bespotrebno se nerviras i panicis.