helicobacter pylori u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
NSCUCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 12:08 pm

helicobacter pylori u trudnoci

Post od NSCUCA »

Posto mi niko nije odgovorio u odeljku gastroenterologije, probacu ovde, jako mi je vazno da saznam da li ova bakterija moze i kako da se leci u trudnoci i da li utice na plod?
U trecem sam mesecu trudnoce i danas sam saznala da imam helicobacter. Interesuje me da li neko moze da mi kaze da li je i koliko opasna ta cinjenica da sam trudna i da imam i tu bakteriju? U trudnoci za sada nisam imala problema bilo je mucnine, bez povracanja, ali ne svaki dan.
Napomena: Imam povremene bolove oko pupka i ispod desnog rebra(jos od pre). Bila sam kod gastroenterologa i on mi je preporucio da uradim test na ovu bakteriju i na jos neke krvne analize, kao i UZ stomaka, koje igrom slucaja nisam odmah uradila, vec sada (UZ jos nisam ni uradila). Pre godinu dana sam imala neki napad koji se zavrsio mojom posetom hitnoj gde su posumljali, zbog moje kilaze(mrsavica sam citavog zivota) i jakog lupanja srca da verovatno imam problem sa stitnom. Posle analiza, lecili su me od stitne par meseci i kako mi nije bilo bolje(pored toga sam imala bolove oko pupka pa su mi dali da pijem rupurut i famotidin) odlucila sam da promenim lekara, koji je kasnije ustanovio da i nisam imala poremecaj stitne vec da su mi tadasnji rezultati dali laznu trenutnu sliku o oboljenju stitne zlezde. Od tada nisam imala nikakvih simptoma
sto se tice stitne. Sta da radim i kako da se ponasam, molim za pomoc!!!
Odgovori