U 33.nedelji trudnoce sam. Doktorka je konstatovala skracenje grlica materice. Osecam bolove i probadanja u donjem delu stomaka pri setanju, a i stomak mi je tvrdoce kamena. Uvela mi je terapiju Ginypralom (3x1) i Bensedinom (3x2,5mg), kao i strogo mirovanje. U pocetku sam osecala nuspojave terapije, aritmije i drhtanje ruku, a sada se sve svodi samo na blago drhtanje ruku. Stomak mi je i sada vise tvrd nego mekan. Da li postoji neko stetno dejstvo Gyniprala i Bensedina na bebu? Da li i uz navedene lekove moze da dodje do prevremenog porodjaja? U slucaju prevremenog porodjaja kakve su sanse prezivljavanja bebe jer sam cula da u slucaju porodjaja pre 36. nedelje tj. u 8. mesecu trudnoce je smrtnost 90%?
Unapred mnogo hvala,
Pozdrav
Gynipral i Bensedin
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Na zalost, ne znam odgovore na tvoja pitanja, nadam se da ce ti se javiti neko strucan po tom pitanju, ali, ja zelim da ti napisem ono sto znam. Naime, Gynipral za sebe veze kalcijum, i zato je jako bitno dok ga uzimas da unosis i dosta kalcijuma u organizam.
Mozda ti je ovo vec bilo i poznato, ali ja nisam mogla odoliti da ti to ne napisem.
Zelim ti sve najbolje!
Mozda ti je ovo vec bilo i poznato, ali ja nisam mogla odoliti da ti to ne napisem.
Zelim ti sve najbolje!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 9:43 pm
Trebalo bi ovo da procitas "Za ObGyn - duzina cervixa i kontrakcije u trudnoci":
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6943
Takodje, da bi neko od lekara mogao da ti odgovori, procitaj i lepljivu: "Kako da formulisete pitanja na ginekologiji".
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6943
Takodje, da bi neko od lekara mogao da ti odgovori, procitaj i lepljivu: "Kako da formulisete pitanja na ginekologiji".
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Simona, ja sam pila u trudnoci gynipral(4x1) i verapamil(3x1), takodje mi je bio skracen grlic negde u 33 nedelji.Tu ti je najvaznije da MIRUJES a ovi lekovi su samo pomocno sredstvo.Oni ne smetaju plodu a Verapamil se daje da bi smanjio lupanje srca i drhtanje ruku ali najbitnije je da se miruje.Mene su cak zadnjih sest nedelja i smestili u bolnicu bas zbog toga i porodila sam se u 39 nedelji.Znaci MIROVANJE je NAJBITNIJE!!!Puno srece!!!