grlic materice u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ennigma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 11:29 pm

grlic materice u trudnoci

Post od ennigma »

Postovani,
molim Vas za kratko tumacenje.
Na poslednjem pregledu doktrica mi je manuelnim pregledom utvrdila da je PVU odrzan, meksi i uloziv za jedan prst. Savjetovala me je da pijem magnezijum i da malo smanjim aktivnosti. Medjutim, nije konkretizovala, pa me interesuje da li je to alarmantno stanje, odnosno, da li zahtijeva totalno mirovanje i lezanje, te uzdrzavanje od svih aktivnosti, ili mogu povremeno u kratku setnju i lakse poslove po kuci da obavljam.
Inace, imam 29 godina, prva mi je trudnoca, sve je do sad proticalo u najboljem redu, na UZV pregledu je takodje uredan razvoj bebe, laboratorijski je takodje sve uredno i trenutno sam u 28. nedelji.
Hvala unaprijed!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: grlic materice u trudnoci

Post od Zli doktor »

ennigma napisao:Postovani,
molim Vas za kratko tumacenje.
Na poslednjem pregledu doktrica mi je manuelnim pregledom utvrdila da je PVU odrzan, meksi i uloziv za jedan prst. Savjetovala me je da pijem magnezijum i da malo smanjim aktivnosti. Medjutim, nije konkretizovala, pa me interesuje da li je to alarmantno stanje, odnosno, da li zahtijeva totalno mirovanje i lezanje, te uzdrzavanje od svih aktivnosti, ili mogu povremeno u kratku setnju i lakse poslove po kuci da obavljam.
Inace, imam 29 godina, prva mi je trudnoca, sve je do sad proticalo u najboljem redu, na UZV pregledu je takodje uredan razvoj bebe, laboratorijski je takodje sve uredno i trenutno sam u 28. nedelji.
Hvala unaprijed!
Pretpostavljam da je situacija alarmantna da bi Vam doktorka dala neku ozbiljniju terapiju. Ukoliko nemate bolova, kratke šetnje Vam neće škoditi kao ni lakši kućni poslovi, naravno bez povlačenja tereta i pentranja uz stepenice...
Možda ne bi bilo loše da vam je doktorka ultrazvučnom sondom tačno odredila dužinu i oblik cervikalnog kanala...
Toliko...
Pozdrav :)
aloha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 3:07 pm

Post od aloha »

Grlic skracen, duzina 24mm. 36a nedelja blizanacke trudnoce? Hocu li skoro :)))?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa Aloha nisam sigurna dal to nesto znaci. Ja sam imala 5mm jos u 27-moj nedelji, ali sam se porodila u 36-toj i to carskim rezom, da smo cekali mozda bih i pregurala termin....
aloha
Novi član
Novi član

Post od aloha »

Ja bih volela bih da ostanu jos malo u stomaku, jer tek imaju po-oko 2kg.
Hvala ti na odgovoru. Pozdrav veliki!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

PA bolje je ako mogu jos malo da ostanu, ali ako i ne ostanu kod blizanaca je to skoro normalna stvar da su sitniji i da brze idu napolje. U svakom slucaju ti zelim puno srece sa bebicama!
aloha
Novi član
Novi član

Post od aloha »

Hvala od srca! Nadam se da cu se snaci, mada sam sada uplasena...valjda je to normalno.
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

Meni je grlic u 22 nedelji bio 18 mm!!! Skratio se za pola... Stavljen mi je serklaz! Porodila sam se u 39 nedelji!!!
Odgovori