Grip u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Grip u trudnoci

Post od Milicapilica »

Moja sestra je trudna (25 nedelja) i od prekjuce jako kaslje i ima zapusen nos. Oseca se jako lose ali na svu srecu nema temperaturu. Kupili smo u apoteci neki sirup koji sme da pije i kapi za nos, ali ni jedno ni drugo nesto previse ne pomaze. Naravno, pije vitamine (sto cedjen limun, pomorandzu) ali i tablete, ali danas joj je jos gore nego prethodna dva dana. Moze li jaki kasalj da utice na trudnocu (da izazove prevremeni porodjaj ili slicno) ?
Ima li jos nesto sto moze da pomogne, nismo protiv ni tkz. babskih lekova.
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jedna »

Pa ja mislim da nije grip posto nema temperaturu. Mozda je obicna prehlada. A ako je to, ja sam je imala isto ali u valjda 18-toj nedelji, i stavljala sam kapi za nos nekoliko dana, ispirala grlo nekim rastvorom, i to. Nije bilo nikakvih problema za plod. Mislim da je sve kod bebe oformljeno u 25-toj nedelji, i nema razloga za brigu, mislim da se nesto desi plodu. Ali ajd videcemo sta ce forumski lekari da kazu.
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milicapilica »

Nema temperaturu ali znaci ima prave napade kaslja i nos joj je zatvoren, pa curi, pa kija.... Nisam mislila da grip ili prehlada moze da osteti bebu, nego me brine sto se toliko napreze kad kaslje, kaze boli je ceo stomak, pa smo se uplasile da ne dobije slucajno spontani, s obzirom da je grlic materice pomalo skracen....
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Milicepilice,
mozda ovaj topik moze da ti bude od koristi:

Slika , jane_doe
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

E jane_doe svaka ti chast! 8)

Da nisi mrdnula nikuda sa ovog foruma! :D Ni da pomislish! :)

pozdrav,
jedna
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Joj valjda ce ovaj kasalj da prodje vec jednom. Na svu srecu nemam krvarenje, ali boli me ceo stomak jer imam prave napade. Sad su vec pluca puna slajma, pa kad krenem....nikako da stanem. Nadam se da cemo moja cerkica i ja to uspesno pregurati.....P.s. Kupila sam neki homeopatski sirup posto je on skoro jedino u apoteci sto sam smela da uzmem....
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milicapilica »

PA jel pomaze taj homeopatski sirup da i ja kupim sestri?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa sad to je tesko reci. Kasalj me lomi vec 5 dana. Da li od sirupa ili mozda to i vremenski tako sledi, sazreo je pa sad iskasljavam slajm. Doduse boli me i ceo stomak i ledjni misici vise od kaslja. Iskreno se nadam da to u ovom obimu nece jos dugo potrajati. Homeopatske kapljice za nos, ipak mi nisu nista pomogle, tako da za sirup ne mogu nista 100% da tvrdim.
Odgovori