Grcevi u nogama / trudnica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Grcevi u nogama / trudnica

Post od isidora »

Ja sam sada 27-28 nedelja i pre par dana su poceli da me hvataju grcevi u nogama. To se obicno desava nocu, ili kad mirujem, nekad i dok sedim. Nocu me probudi bol, i onda 'odam po sobi kao manijak. Toliko me jako zaboli, i uhvati me na dva mesta istovremeno, da skocim od bolova... Npr, na prednjoj i zadnjoj strani potkolenice, ili butni misic pozadi na nozi i potkolenica...

Ima li neko slican problem? :-?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Meni je, u trudnoci, dr za takve stvari preporucio sumeci magnezijum, ja sam pila hemofarmov. 2 puta dnevno!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Gala06 napisao:Meni je, u trudnoci, dr za takve stvari preporucio sumeci magnezijum, ja sam pila hemofarmov. 2 puta dnevno!
Pijem ga i ja, doktor mi ga je preporucio pre mesec dana, ali ja nisam :oops: jer mi je ukus grozan, ali sad sam pocela.

U svakom slucaju, sledece nedelje idem na kontrolu, pa cu i popricati sa dr.

hvala!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A kada sedis je l podignes noge da ti nisu spustene? Ili kad stojis koliko dugo stojis?
-Ja npr. ne mogu dugo da stojim, upravo zbog tezine. a kada duze stojim pocnu da me bole tabani i misici. Mozda je i zbog toga...
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Marijaft napisao:A kada sedis je l podignes noge da ti nisu spustene? Ili kad stojis koliko dugo stojis?
-Ja npr. ne mogu dugo da stojim, upravo zbog tezine. a kada duze stojim pocnu da me bole tabani i misici. Mozda je i zbog toga...
trudim se da mi noge budu podignute kad sedim. ali posao mi je takav, da veliki deo vremena sedim. a to me ubija... :(

grcevi me hvataju predvece i uvece, kad se smirim ili kad legnem.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Isto tako mozes da jedes i banane, meni su uvek pomagale kad imam grceve.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Inace ovde lekari ne preporucuju te sumece vitamine. Ja sam u trudnoci pila vitamine posebne za trudnice a zbog grlica sam pila dodatno i magnezijum ali u tabletama, jer je generalno dobar za misice. A banana ga ima dosta a uz to je jos dobrog ukusa.
Kad legnes da spavas stavi jastuk pod dusek gde su ti noge. Da se bar nocu malo "odmore" .
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Hvala. Korisni saveti. :)
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

isidora napisao:
Gala06 napisao:Meni je, u trudnoci, dr za takve stvari preporucio sumeci magnezijum, ja sam pila hemofarmov. 2 puta dnevno!
Pijem ga i ja, doktor mi ga je preporucio pre mesec dana, ali ja nisam :oops: jer mi je ukus grozan, ali sad sam pocela.

U svakom slucaju, sledece nedelje idem na kontrolu, pa cu i popricati sa dr.

hvala!
Probaj da piješ šumeće gvožđe (Hemofarm), tek da se uveriš da je magnezijum veoma ukusan, a imaš da nađeš i drugih proizvođača sa ukusom jagode, ananasa, breskve, ... Takođe, kod grčeva pomaže i kalcijum.
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

remi napisao: Probaj da piješ šumeæe gvožðe (Hemofarm), tek da se uveriš da je magnezijum veoma ukusan, a imaš da naðeš i drugih proizvoðaèa sa ukusom jagode, ananasa, breskve, ...
Ovo je Multivita/Hemofarm sa ukusom sa nekakvim pokusajem ukusa voca (mozda malina, jagoda, jabuka... 'bem li ga) :roll:

Bljak!

Ali pijem po jednu dnevno, na silu.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

isidora napisao:
remi napisao: Probaj da piješ šumeće gvožđe (Hemofarm), tek da se uveriš da je magnezijum veoma ukusan, a imaš da nađeš i drugih proizvođača sa ukusom jagode, ananasa, breskve, ...
Ovo je Multivita/Hemofarm sa ukusom sa nekakvim pokusajem ukusa voca (mozda malina, jagoda, jabuka... 'bem li ga) :roll:

Bljak!

Ali pijem po jednu dnevno, na silu.
To sam i mislila da piješ - ukus jabuke i ... Meni je OK. Zato sam ti preporučila njihovo gvožđe, da vidiš što to ima dobar bljak ukus. :lol:
Probaj od nekog drugog proizvođača: BioFarov je, čini mi se, znatno ukusniji.
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm

Post od maja82 »

Ma to je sasvim normalno... I mene su grcevi u nogama otkidali, ali sam znala odmah da legnem na dvosjed i dignem noge na naslon za ruke. :) I prolazilo je, bez ikakvih tableta.

Pozz i srecno
Odgovori