Gradska bolnica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

ivanika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 1:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gradska bolnica

Post od ivanika »

Da li neko moze da mi opise svoja iskustva sa porodjaja u Gradskoj bolnici?
Zanima me i cena anestezije,kako to sve funkcionise,da li postoji dogovor sa dr i anesteziologom za porodjaj,tj da li to moze? Kakvi su dr? Da li ima neko koga treba zaobici i neko koga bi ste preporucili? Takodje i anesteziolog? Kakve su babice,sestre...sve me zanima cega god se setite,uskoro se poradjam,pa cu najverovatnije tamo,a nikad nisam bila.. HVALA PUNO svima,Ivana
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam tretmanom bila zadovoljna i ne mogu reci da imam ikakvo lose iskustvo. Iskreno i toplo preporucujem Gocu Obradovic, dr Bojovica, dr Vesnu Stojanovic i dr Zarica, sto ne znaci da su drugi dr losi, samo ja sa drugim lekarima nisam imala iskustava ova 4 lekara su me vodila

Bila je dr Milica se zove plava sa kovrdzavom kosom, ona mi je u tim trenucima delovala previse opusteno i bleskasto pa nisam gorela od zelje da upadnem u njeno dezurstvo

ISkreno ko god ti tamo od dr upadne neces lose proci, bitno je da babice slusas sta pricaju. babice su uglavnom ljubazne, posebno zahvalnost dugujem mladim babicama ma da ne abrajam imena extra su

Mi smo castili dr nakon porodjaja kako smo hteli niko nam nista nije trazio niti diktirao cenu, sve je bila samo moja dobra volja
Pedijatrija im je ofdlicna imaju dve izvrsne pedijatrice i gomilu sestrica koje obozavaju decu i uvek su nasmejane, nikad nervozne ( a lezala sam 12 dana)
Cistacica mi je sama kad je primetila da sam ostala bez vode ponudila da sidje i kupi i to me je prijatno iznenadilo
Ima tu i svega i svacega, ali generalno je ok, ako si ti ok i ljubazna i drugi ce biti prema tebi
Imas opcije da lezis i da ti bebu donos e 5-6 puta dnevno na podoj (sto je moj savet, jer je beba skoro ceo dan kod tebe, a opet imas vremena i da se odmoris i istusiras, ili bebi frendli
Apartmani su im mislim sada oko 4000dinara dan, ali meni se ne svidja ta izolovanost
Jedino sto mi je bezveze ako nisi u bebi frendli nema poseta, tj muzic donese stvari dole do portira pa ti oni dostave osim u vreme kad moze da vidi bebu, mada i to se prevazdje mm je svaki dan dolazio i kaze da se portir vise zezao s njim nego mu stvarno pravio problem
Za epidural moras da odes kod njih da ti urade posebne analize i da se dogovoris sa anesteziologom i dr
eto, to ti je od mene, ako ti treba jos neki info pitaj
double trouble is my life
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

Hvala ti puno! Prvi put sam uzela baby friendluy u narodnom frontu, pa cu i sada to ovde uraditi, cula sam o toj bolnici sve ok pa sam se zato i odlucila da idem tamo. U ponedeljak idem prvi put tamo na uz pa cu i videti da li mi se svidja kako sve to izgleda, ali sve mi ok zvuci, u odnosu na narodni front!
bubamara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 8:50 pm

Post od bubamara »

draga ivanika, takođe planiram da se porađam u gradskoj bolnici. Kažeš da ćeš ići tamo u ponedeljak na uz. Da li ti je potreban bio uput za uz i uopšte kako ide zakazivanje, koliko se čeka i da li se plaća?

Molila bih te ako možeš posle tog uz da izneseš ovde kako je sve prošlo jer i ja planiram da tamo zakoračim pre porođaja.

Takođe, da li znaš da ukoliko se uzme baby friendly da li je onda mogućnost poseta supruga veća nego ovako obično što podrazumeva samo posete u vreme poseta.

Da ti kažem još, danas mi je jedna ženica pričala da se pre oko tri godine tamo porađala uz prisustvo muža što je bilo fenomenalno. Dozvoljeno je da on stoji iza leđa a ne napred (da ne bi pao u nesvest! :D ). Ceo porođaj je protekao odlično.

Hvala unapred i veliki pozdrav!
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

draga bubamaro, dobila sam uput iz doma zdravlja zato sto sam rekla mojoj doktorki da cu tamo da se poradjam, kad me je ona to pitala. tako da pretpostavljam da se uz ne placa a kad ne bi imala uput onda bi se verovatno placao. mislim da je tako u svim bolnicama. nista nisam zakazivala, sutra cu samo da odem tamo, tek tako, pa cu da ti javim sta je bilo, kad budem saznala i kad se sve raspitam, posto hocu i prisustvo i epidural i bebi frendli. takodje moja dr mi je rekla da ne biram doktora, nego samo da banem tamo, zato sto ce mozda da budu ''nekorektni'' prema meni, ako budem trazila nekog odredjenog. mada sam se raspitala, posto nikog tamo ne znam, tj nemam nikakvu vezu i saznala par imena nekih dobrih doktora...
uglavnom idem sutra pa cu javiti sta je bilo
puno pozdrava
bubamara
Novi član
Novi član

Post od bubamara »

važi, hvala ti puno, puno sreće!
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

Zdravo Bubamaro, a i ostali koje ovo zanima...
Bila sam danas PRVI PUT u zivotu u KBC zvezdara, ili ti gradskoj bolnici, oko 10:30, bila je jako velika guzva tamo.... Na salteru radi izuzetno fina i prijatna gospodja koja mi je rekla ako mogu bolje da dodjem sutra, ona moze da mi zakaze u odredjeno vreme, ili ako hocu sad da cekam, ta dr koja je tada bila tu radi do 13h, zove se Vesna Stojanovic, negde sam cula za nju da je super... Ali je stvarno bilo puno zena pa sam odlucila da mi zakaze za sutra u 09:30, tada radi dr Mirjana Popovac, sad cu malo da pogledam da li neko negde pise nesto u vezi nje, naravno molim sve koje znaju nesto u vezi nje da mi kazu..Inace uslikala sam telefonom raspored lekara koji kad rade...pa ako nekoga zanima neka javi da kazem... Inace, treba naravno uput za pregled kao i za UZ, ako nemas onda se kod dr specijaliste pregled placa 400 din a UZ 500, a kod primarijusa i jedno i drugo po 600din .
Eto tako, za sve ostalo, ja sam pitala, kaze zenica, dogovaras se sa dr.. Tako da cu ja sutra da pitam za prisustvo i epidural, mada mislim da je ovo prvo 2000 a drugo oko 10000.. Samo se jos nadam da cu naici na dobrog anesteziologa!

Slobodno Bubamaro pitaj ako te jos nesto zanima!!!
puno pozdrava
bubamara
Novi član
Novi član

Post od bubamara »

e ivanika stvarno si super, kako si sve lepo napisala. Svaka čast! Pošto mislim da neću baš skoro u gradsku bolnicu ovo što si mi napisala je i više nego dovoljno za početak i još jednom hvala (mada ko zna možda ipak i odem u skorije vreme pošto mislim da je važno da što bolje upoznam lekara koji će me eventualno porađati, a i on mene). Objasnila si mi najvažnije stvari - oko zakazivanja, cena i dr. baš lepo.
Šta da ti kažem, sve najbolje i neka te sreća prati!
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

samo da javim da sam odustala od gradske bolnice :(
zato sto mi je dr rekla da imaju samo jednu dr anesteziologa koja naravno nece da se pojavi na porodjaju osim ako joj ne stavis par stotina eura u dzep, javno ili diskretno, izgleda da to tamo nije vazno, s obzirom da tako otvoreno o tome pricaju.............
razocarana sam..ipak cu u narodni front, gde cu morati da platim 10000 epidural, a 15000 prisustvo...ali barem znam i dr i anesteziologa, pa necu morati da ih podplacujem (koji uzas)
inace, u gradskoj za prisustvo muza ili bilo koga potrebno je uplatiti 2000 i bris grla i nosa toga koji prisustvuje, takodje imalla sam zakazan pregled ali ipak sam sacekala da sve zenice koje su tamo bile pre mene udju iako nisu imale zakazano, zato sto se naravno ljute, dakle cekala oko sat vremena... ali dr je skroz ok...pozdrav
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

Hvala ti,takodje Bubamaro zelim tebi sve najbolje u trudnoci, porodjaju i zivotu i neka i tebe sreca prati!!!!
Cmok svima!
veki30
Aktivan član
Aktivan član

Post od veki30 »

ivanika znaci nista se sa epiduralom tamo nije promenilo, ista prica je bila i pre 3 godine
Jos je meni babica rekla da dezuran je anesteziolog ali veruj mi da je bolje da ti on ne dolazi, e sad mislim da je zenica mislila na finansijsku stranu vise nego na nestrucnost, u svakom slucaju ja sam se dosta brzo porodila a i nije bilo neizdrzivo
ivanika
Novi član
Novi član

Post od ivanika »

hvala ti veki,
mislim da ipak necu da rizikujem, idem u narodni front kod istog anesteziologa kao i prosli put..
mislim da je to strasno i sramota...
veki30
Aktivan član
Aktivan član

Post od veki30 »

o da mnogo toga je strasno i sramota, ali i mi gresimo sto takve slucajeve ne prijavljujemo na vreme i na pravo mesto
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re gradska

Post od dolce-vita »

Mene je u gradskoj bolnici porodila dr Milica Kostic, ako mozes da biras ko ce te poroditi, izaberi nju, ne samo ja, vec mnoge zene za nju imaju samo reci hvale.Nasmejana, ljubazna.Sve naj...Babica je bila ocajna, ne znam joj ime nazalost, da znam imenovala bih je jer je bila uzas.Ako si drugorotka baby friendly mozesodabrati, prvorotke nikako.Ako slucajno imate probleme sa dojenjem, uvucene bradavice kao sto ja imam i tome sl.niko vam se nece naci na usluzi.Uzas!!!Cisto je na odelenju baby friendly, zene ciste, prazne kante, to je ok.Ali ima jako drskih ped.sestara nespremnih za saradnju.Sve najbolje ti zelim.
janaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 3:35 pm

Post od janaa »

Ja moram da pohvalim dr. Bojovica smatram da je veliki strucnjak,a posto mi mama radi u gradskoj cula sam da su dr.Zaric,Maletic i Bojovic medju najboljima,mada je veoma bitna i komunikacija a za to preporucujem dr.Kostic i dr.Djokic.... Ima dosta strucnjaka u Gradskoj.... Pozzz :)
Odgovori