gnojni apcesi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kitekat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 1:51 am

gnojni apcesi

Post od kitekat »

Zdravo.Imam 28 godina i nemam dece.Imam problem sa nekom vrstom bubuljica koje izlaze najcesce u predelu prepona,oko nedelju dana pre ciklusa mada se nekad jave i bez toga.Izgleda kao vrlo duboka potkozna bubuljica,upali se i uveca do velicine klikera i ne moze da se istisne.Posle par dana sama pukne,izadje gnoj pomesan sa krvlju i nekad prodje na tome a nekad se ponovo upali i sve ispocetka.Kada sam otisla kod ginekologa rekao mi je da su to potkozni apcesi i da ce samo da prodje.Sve je to u redu ali meni ovo zaista smeta,ostavlja i ruzne oziljke kojima treba vreme da prodju a i ume da bude veoma bolno.Da,rekao mi je jos da mi je to od tesne odece a ja sam sportski tip,vecito sam u trenerci.Da li neko zna o cemu se radi i sta mogu da uradim da pomognem sebi?Hvala napred i pozdrav.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Prvo da Vam kazem da Vas problem nije ginekoloski, nego pripada dermatologiji, ali ako dodje pacijent sa ovakvim problemom ginekologu, trebalo bi da se prekontrolise glukoza u krvi. Ti mali abscesi folikula dlake nastaju obicno zbog toga sto zbog nekog razloga dlaka ne izraste iznad nivoa koze nego uraste unutra i formira se upalni proces.
Ja znam da ponekad dermatolozi daju antibiotike preventivno na nekoliko mjeseci, na bazi tetraciklina, doksiciklina. Savjet o odjeci je u redu, ali ocigledno kod Vas to nema nekog uticaja.
U svakom slucaju srecno.
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori