Glupost ili istina?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Glupost ili istina?

Post od Shmizla »

Juce sam razgovarala sa drugaricom koja se upravo vratila iz posete svom ginekologu i cula sam jednu jako zanimljivu stvar,pa me zanima sta vi mislite i znate o tome...

Dakle,doticni ginekolog je izjavio da je veoma ZDRAVO kada muskarac ejakulira u zenu,posto neka supstanca koje ima u spermi utice na poboljsanje kose,tena,raspolozenja itd. kod zene. Doticni je takodje izjavio da zene ne bi trebalo da se peru ,tj.moze samo malo spolja,kada muskarac ejakulira u njih,da bi ta zdrava supstanca ostala u njihovom telu sto duze !!!! (naravno neki vid kontraceptivnog sredstva tipa pilula se podrazumeva)

E jos ako ima neko strucan da mi odgovori na ovo bila bih veoma zahvalna!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Pa ne znam bas za zdravlje i kosu i ten, ali sam procitala istrazivanje koje je pokazalo da zene koje imaju redovne seksualne odnose prilikom kojih muskarac ejakulira unutra bez kondoma dobiju simptome depresije ako se to naglo prekine, t.j. da prostaglandin koji se kuci u spermi valjda podize raspolozenje. Isto tako sam citala da miris muskog znoja smanjuje stres kod zena - naravno prica se o feromonima a ne nekom vonju starom tri dana :wink:
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

e vidis ta drugarica je pominjala neku supstancu na slovo P,ali nije mogla da se seti naziva ...

iskreno,mislim da je taj doktor malo preterao :)
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

pa prostaglandin ili kako se vec zove i jeste koristan ali bas sad kosa, nokti, koza... to i jeste malo pretervianje cini mi se :-)
inace, prostaglandin izaziva blago grcenje materice (zato seks nekada moze da izazove porodjaj kada trudnica prenese) ali isto tako pojacava ugodjaj kod orgazma zene... nije losa ta stvarcica na "p" :wink:
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

hehe pocinje da mi zvuci primamljivo sve to sa ejakulacijom,ali posto trenutno ne pijem pilule ...nista :(
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ovo je zaista interesantna glupost ! Mislim da kolega koji je to rekao treba to i da dokaze ! narocito ovo KONTRACEPTIVNO DJELOVANJE SPERME !? bice da sam nesto propustila u svim onim 'razredima' ginekologije...ili ce on da objavi to i publikuje a ja zacutim dok ponovo ne zavrsim skolu, ili ce on da cuti i ide ponovo u skolu...nesto ne stima !

Molim PR assistant Jane Doe da se javi sa komentarom za javnost...za banat, backu i sire...
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

P - kao proteini, npr???

a moj dobri deda je vazda mudro zborio, pa i to da zdravlje na usta ulazi Slika
+
bon-ton je bon-ton , tako da pilule nisu problem
+
evo vam jos jedna "naucna" teza za razmisljanje - Fellatio may significantly decrease, the risk of breast cancer in women

ili samo delic:
http://forum.b92.net/index.php?showtopic=29653&view=findpost&p=1333473 napisao:
sta je, svi junaci nikom ponikose Slika
pa ne vidim shta se cerekash kad ni ti bash nisi ispalila monolog o tehnikama i preporukama.

elem, ajd ja da ispadnem Junakinja i da kazem kako ti ananasi, ribizle, bobice, pechena jagnjetina i dinstana piletina nemaju nikakve veze sa overall ukusom. jashta, mozda nekad preovladava glukoza, a nekad NaCl, al bazichni ukus se ne menja + shto se ni sam viskozitet nikad ne menja pa makar Mr. Viskozni pre toga popio karton soka od ananasa i primio tri litre infuzije. (evo, npr. Lunu, poznatijem kao Muerte Viscosa ni sva tekucina na svijetu nije dovoljna da razbije posrnule grombuljaste grombulje koje, sasvim sam sigurna, izbacuje)

1. viskozna je gadnija za progutati + nikad ne moze da zavrshi na tavanici jer joj, je l, viskozitet to onemogucava.

2. ona manje viskozna je po pravilu i ukusnija (dobro, ne bih je bash stavljala kao prilog za tople sendviche, ono, preko sloja kachkavalja, kechapa i origana) a i lakshe klizi niz grlo, manje se zadrzava na krajnicima i in the overall manje iritira grlo, hence ne tera na peglanje (ovo isto tako moze da bude objashnjenje zashto nam se draga Pipika Tantrika izrigala ko blesava, a svom "momku" ostavila trajnu traumu); momche je garantovano bilo viskozno ko loshe pripremljen puding.

p.s. pa jes krenula gospojica, al dok nastrika pretekli je razni...
i mozda sam jos nesto tela da dodam, nemam pojma
a citat je iz backe, eNeSa, ne moje delo nazalost... genijalno Slika

i tako, ima toga jos, al gori mi pod nogama, sutra mi dan D, odoh u svoj nespokoj Slika
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jane_doe »

p.p.s. A Vi, ObGyn, bas svaku bajku morate da pokvarite??? Slika
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Re: Glupost ili istina?

Post od Cat »

Ccc obgyn, ne čitate pažljivo...
Shmizla napisao:Doticni je takodje izjavio da zene ne bi trebalo da se peru ,tj.moze samo malo spolja,kada muskarac ejakulira u njih,da bi ta zdrava supstanca ostala u njihovom telu sto duze !!!! (naravno neki vid kontraceptivnog sredstva tipa pilula se podrazumeva)
Niko ne reče da sperma ima kontraceptivno dejstvo, već baš suprotno, da treba koristiti kontracepciju.

Što se same teme tiče...nemam pojma. Ako jednom budem bila u prilici da sprovedem istraživanje, javiću rezultate. :P
joker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2006 6:20 pm

Post od joker »

vi ste zene lude SlikaSlika
Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Re: Glupost ili istina?

Post od Shmizla »

Cat napisao:Ccc obgyn, ne čitate pažljivo...
Shmizla napisao:Doticni je takodje izjavio da zene ne bi trebalo da se peru ,tj.moze samo malo spolja,kada muskarac ejakulira u njih,da bi ta zdrava supstanca ostala u njihovom telu sto duze !!!! (naravno neki vid kontraceptivnog sredstva tipa pilula se podrazumeva)
Niko ne reče da sperma ima kontraceptivno dejstvo, već baš suprotno, da treba koristiti kontracepciju.

Što se same teme tiče...nemam pojma. Ako jednom budem bila u prilici da sprovedem istraživanje, javiću rezultate. :P
bas tako cat....to je znacilo da treba koristiti kontracepciju

obgyn,ni taj ginekolog nije bas tako lud da lupi da je sperma kontraceptivno sredstvo...

pitanje se uostalom na kontracepciju nije ni odnosilo...

dakle,pitanje je da li sperma ima i neka magicna nama do sada nepoznata svojstva:)

inace doticna supstanca o kojoj je doticni doktor govorio se zove prostaglandin
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jane_doe »

Shmizla napisao:dakle,pitanje je da li sperma ima i neka magicna nama do sada nepoznata svojstva:)
Och, ja mein schatz* - dass ist fantastisch! (schpritzen, schpritzen...) Slika Slika Slika
Joker napisao:vi ste zene lude
hoces da kazes ludje od Irkinja???
Slika Slika Slika !!!

Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

Post od mammamaja »

Ma dajte, devojke.Pa onda bi umesto loreala sa nutrikeramidom koristili lorealov sampon sa spermom.A onaj deo vezan za pranje ce vas sigurno uciniti lepsim, svezijim i privlacnijim.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

ahm...znamda je sve to nebulozno...zato sam i postavila temu da vidim sta mislite o tome...:)

ma sperma je magicna :P :D :wink:
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Iz iskustva sam primetila da sam bolje raspolozena nakon odnosa (dan, dva). Moze bit da kod mene deluje :wink: .
Odgovori