gljivična+bakterijska infekcija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
oraxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 9:49 pm

gljivična+bakterijska infekcija

Post od oraxx »

Imam 18 godina, redovne spolne odnose sa svojim stalnim partnerom. Zbog iscjetka sam posjetila ginekologa i prepisala mi je Medazol vaginalete i tablete, a za partnera tablete. Međutim, iscjedak se vratio nakon nekog vremena pa sam opet posjetila ginekologa, no ovaj put je bio sirast. Propisane su 2 kutije kreme Klimicina V, jednu da koristim odmah a drugu po potrebi ako se iscjedak vrati. Koristila sam ju i nakon tjedan dana iscjedak se vratio, još obilniji nego prvi put, te sam nakon mjesec dana potrošila i drugu kutiju Klimicina. No iscjedak je još uvijek jako obilan i neugodan. Danas sam bila kod ginekologa, uzela mi je uzorak, mikroskopski ga pregledala i rekla mi da imam bakterijsku i gljivičnu infekciju, no ne i koje točno bakterije i gljivice. Propisala 2 kutije sumameda 500mg, 2 kutije doksiciklina 100mg i vaginalete geonistin. U terapijskim indikacijama u oba antibiotika (sumamed i doksiciklin) sam vidjela da se koristi za liječenje klamidije. Je li moguće da ju imam ako sam imala spolne odnose sa jednim partnerom, koji je također imao spolne odnose samo samnom. Mora li se i moj partner liječiti iako nema nikakvih simptoma? I, što ako mi se iscjedak opet vrati? Jako dugo ga imam i bojim se da ću imati ozbiljne posljedice.. Čitala sam da se klamidija može samo smiriti, ali ne i potpuno uništiti i trebam li tražiti od svog ginekologa da mi radi bris, jer ona sama ništa ne spominje.. Stvarno sam već očajna i čak bi htjela probati s alternativnim metodama, no ne pronalazim ništa osim uzimanje jogurta. I da, također sam pročitala da se sklonost gljivičnim infekcijama povećava sa uzimanjem antibiotika, što sad da radim? Unaprijed hvala..
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Posto ti se nitko ne javlja evo da podjelim svoje iskustvo sa tobom.
Ja sam veoma cesto imala te gljivicne infekcije ali nikada nisam pila antibiotik zbog toga.Ustvari desavalo mi se da ih dobijem ukoliko sam zbog necega drugog pod antibioticima.
Kod mene je terapija uvijek ili Geonistin ili Nistatyn i Diflukan tableta.
Ako te svrbi uzmi Nistatyn Mast,meni pomogne.
Sto se tice alternativne medicine probaj sa ispiranjem cajem od zalfije.
Gljivicne infekcije se javljaju kada padne imunitet.Nemoj da jedes slatkise puno dok ih ne izlijecis :( jer se gljivice hrane istima.
Ja sam se sekreta rijesila pre dva mjeseca ali sam bila kod jedne divne travarke zbog nekih drugih problema dole.
Imala sam ranicu pa sam htijela da pokusam da je tako rijesim.Dala mi je cajeve i melem da stavim na tampon.Sto se ranice tice nije mi pomogla,zavrsila sam na spaljivanju ali me je spasila od sekreta
Uvijek sam bila VI grupa sad sam druga.
Tebi je doktorka vjerovatno radila VS da odredi koja si grupa zbog terapije.
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

E da , za klamidiju mora da se radi Bris na klamidiju.
Dok si pod vaginaletama bilo bi najbolje da nemas odnose.. :wink:
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Odgovori