glavobolje i trudnoca
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
glavobolje i trudnoca
Nalazim se u 17 nedelji, u zadnjih mesec dana ima ucestle glavobolje koje me cine jako nervoznom...popila sam 3 puta paracetamol u toku tih mesec dana, pa mez zanima da li neko zna koja doza j edozvoljena i koliko cesto sme da se uzme
p.s. upravo me ubi glavobolja (migrenoznog tipa) i sad sam u nedoumici da li da ga popijem ili ne (paracetamol).
unapred hvala
p.s. upravo me ubi glavobolja (migrenoznog tipa) i sad sam u nedoumici da li da ga popijem ili ne (paracetamol).
unapred hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 12:33 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mislim da je bitnije da otkrijete zašto vas boli glava, nego da nasumice pijete tablete pogotovu Paracetamol, koji je toksičan, za utehu u većim dozama.
Obično se u prvih 20 nedelja trudnoće snižava krvni pritisak, pa hipotenzija zna da izazove glavobolje. Trebalo bi da bar izmerite krvni pritisak.

Pozdrav Dr Peđa
sve je to ok, mene recimo boli glava od jake napetosti i nervoze, a i radim za kompjuterom pa me cesto koci jedna strane posle cega nastupi glavobolja...e sad ok ne treba se nervirati biti napet, anksiozan i tako to
(ali koliko je to moguce izbeci?)
sta i kad znas razloge a ne mozes nesto uticati na njih (isprobano...recimo necu dozvolim da me nerviraju na poslu, necu dozvolim dragom da me izbaci iz takta i tako to..al ne ide to bash uvek)
i onda glavobolje i muke po 2 do 3 dana... i jos pocne ucestalo, mislim 1 nedeljno po 2 dana meni je dovoljno cesto, i sta onda? trpeti ili popiti lekic bar nekad
(ali koliko je to moguce izbeci?)
sta i kad znas razloge a ne mozes nesto uticati na njih (isprobano...recimo necu dozvolim da me nerviraju na poslu, necu dozvolim dragom da me izbaci iz takta i tako to..al ne ide to bash uvek)
i onda glavobolje i muke po 2 do 3 dana... i jos pocne ucestalo, mislim 1 nedeljno po 2 dana meni je dovoljno cesto, i sta onda? trpeti ili popiti lekic bar nekad
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa moram da priznam da su mi svi nalazi bili ok. I pritisak i sve drugo, a i dalje sam imala glavobolje, pa cak ponekad i prave migrene. Evo sta sam nasla na internetu:
"Kod 85% trudnica koje imaju ovaj problem, posle završenog prvog tromesečja simptomi se znatno ublažavaju ili prestaju. Posteljica, koja se stvara tokom prva tri meseca, prihvata hormonske funkcije koje su bile vezane za centralni nervni sistem. Moždana cirkulacija je tako rasterećena, pa se intenzitet glavobolja smanjuje, ili čak prestaje.
U trudnoći mogu da se jave i organske glavobolje, koje su vezane za teška oboljenja - gravidarne toksemije (nefropatije, preeklampsija, eklampsija).
Danas se u lečenju glavobolja kod trudnica insistira na primeni niacina (vitamina B3), kao i B vitaminskog kompleksa, zajedno sa preparatima kalcijuma i magnezijuma"
Meni licno je sinoc pomoglo sto sam po maminom savetu vezala cvrsto krpu oko glave i u ceonom predelu ispod krpe ugurala isecene kolutove krompira. Ne znam u cemu je caka....ali prestalo je!
"Kod 85% trudnica koje imaju ovaj problem, posle završenog prvog tromesečja simptomi se znatno ublažavaju ili prestaju. Posteljica, koja se stvara tokom prva tri meseca, prihvata hormonske funkcije koje su bile vezane za centralni nervni sistem. Moždana cirkulacija je tako rasterećena, pa se intenzitet glavobolja smanjuje, ili čak prestaje.
U trudnoći mogu da se jave i organske glavobolje, koje su vezane za teška oboljenja - gravidarne toksemije (nefropatije, preeklampsija, eklampsija).
Danas se u lečenju glavobolja kod trudnica insistira na primeni niacina (vitamina B3), kao i B vitaminskog kompleksa, zajedno sa preparatima kalcijuma i magnezijuma"
Meni licno je sinoc pomoglo sto sam po maminom savetu vezala cvrsto krpu oko glave i u ceonom predelu ispod krpe ugurala isecene kolutove krompira. Ne znam u cemu je caka....ali prestalo je!
to sa krompirima je odlicna fora, ja to stalno radim i ne znam kako al pomaze cak i spavam sa krompirima....medjutim nezgodno je kad moram na posao malo je onda nezgodno...mada moram priznati da u zadnjih 2 nedelje nemam problema pa je moguce da se nesto desava sa hormonima da to regulise, bar se nadam se
da je tako

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Jaoooj kad se samo setim
Prva trudnoća mi je bila praćena takvim glavoboljama da sam se plašila hoću li izdržati.
Krvna slika mi je bila potpuno u redu,osim Materne nisam ništa drugo pila a pritisak mi je bio školski.
Sa glavoboljom sam odlazila u krevet i tako se budila ... to je bilo strašno...dr. mi je rekla da smem da popijem paracetamol ali ja nisam htela popiti ni jednu tabletu ( ne znam,plašila sam se jako da ne naškodim bebi ).
Muž mi je pomagao tako što mi je stavljao obloge,tople i hladne naizmenično .
Sećam se da sam imala potrebu da mi prozor bude stalno otvoren,da je totalni mrak i tišina ... joj ne ponovilo se,zaista je bilo strašno.

Prva trudnoća mi je bila praćena takvim glavoboljama da sam se plašila hoću li izdržati.
Krvna slika mi je bila potpuno u redu,osim Materne nisam ništa drugo pila a pritisak mi je bio školski.
Sa glavoboljom sam odlazila u krevet i tako se budila ... to je bilo strašno...dr. mi je rekla da smem da popijem paracetamol ali ja nisam htela popiti ni jednu tabletu ( ne znam,plašila sam se jako da ne naškodim bebi ).
Muž mi je pomagao tako što mi je stavljao obloge,tople i hladne naizmenično .
Sećam se da sam imala potrebu da mi prozor bude stalno otvoren,da je totalni mrak i tišina ... joj ne ponovilo se,zaista je bilo strašno.
e svaka ti cast, ja ne mogu da izdrzim recimo prosle nedelje, u nedelju, sam popila 2 paracetamola u toku 1 dana, trpela sam al nije se moglo vise, 2 puta sam povracala , boze oprosti al morfijum bi popila da sam imala, al sam se ipak odlucila za paracetamol, i evo danas opet pocinje....mazem neku biljnu rosu (etericnu mast-JUuuu valjda to sme nisam ni razmisljala do ovog momenta)
takodje mi frka da mi ne naskodi paracetamol, mada sam citala, pitala i svi kazu moze,cak do 6 dnevno, naravno ne cesto, pa ja racunam u zadnja 2 meseca sam popila ukupno 4 (sto je manje nego dnevna doza
)
takodje mi frka da mi ne naskodi paracetamol, mada sam citala, pitala i svi kazu moze,cak do 6 dnevno, naravno ne cesto, pa ja racunam u zadnja 2 meseca sam popila ukupno 4 (sto je manje nego dnevna doza

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Od te trudnoće imam fobiju od glavobolje.
Meni je rekla doktorica koja mi je tada vodila trudnoću Dr. Gordana Kozarov ( N.Sad ) da smem popiti 2 tablete paracetamola dnevno,ali ja bi se pre raspala nego da sam ih popila...trpela sam i mislila da ću poludeti ...
Razumem te i više nego što možeš da naslutiš.
Jako mi je žao što se tako patiš
Šta da ti kažem, držim ti fige da to već jednom prođe
Meni je rekla doktorica koja mi je tada vodila trudnoću Dr. Gordana Kozarov ( N.Sad ) da smem popiti 2 tablete paracetamola dnevno,ali ja bi se pre raspala nego da sam ih popila...trpela sam i mislila da ću poludeti ...
Razumem te i više nego što možeš da naslutiš.
Jako mi je žao što se tako patiš

Šta da ti kažem, držim ti fige da to već jednom prođe

Meni je protiv glavobolje dosta pomoglo sto pijem puno tecnosti.To mi je savetovala i moja sestra koja ima vec dva decaka. Desavalo mi se da me glava zaboli ali ja odmah krenem sa vodom , limunadom sa medom, odspavam malo i glavobolja prodje.Da kucnem u drvo evo do sad ( a sada sam 25. nedelja ) nisam imala vecih problema niti sam bila u situaciji da me toliko zaboli da pijem nesto protiv bolova.