ginekološki pregledi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
olja dgo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 11:01 pm

ginekološki pregledi

Post od olja dgo »

Pozdrav za forumaše. imam 33 godine i dvoje dece. Kao devojka sam redovno ( 2 puta godišnje) išla na preglede i radila PAPA. U trudnoćama isto. Pre dve godine sam ponovno NAMERNO ostala u drugom stanju, ali mi je doktorica pronašla "ranicu" na grliću maternice i posavetovala da je bolje da ukolnim. Na abortusu je videla da imam "dvorogu" proširenu maternicu i živa se čudila što sam bez komplikacije iznela i ove dve trudnoće. Posle toga sam išla na ultrazvuk VAGINALNI. Gore iskustvo nisam imala u životu. DA LI SE JOŠ NETKO OSEĆA PONIŽENO KADA IDE NA ULTRAZVUK? : :o :oops:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zao mi je sto ste sreli losheg ginekologa koji Vas je potpuno missmanaged !:
- erythroplakia nije dijagnoza nego OPIS IZGLEDA GRLICA MATERICE, koja u prevodu znaci CRVENA MRLJA, koja se u nekoliko faza zivota zene NORMALNO NALAZI NA GRLICU, a jedna od tih faza je TRUDNOCA.
Dakle, ukoliko je Vas Papa nalaz bio uredan prije trudnoce...sta je bio razlog da Vas Vasa dr savjetuje za prekid trudnoce ? I don't get it !
- drugo: imati dvorogu matericu ( kao sto Vas primjer pokazuje ) nije nikakva kontraindikacija za trudnocu ! osim sto nosi veci rizik za prijevremeni porodjaj, malprezentaciju ploda ( cesci zadak umjesto glavice ), i to je sve ! Od prilike 1% zena ima razlicite anomalije zenskih genitalnih organa, i u najvecem broju te anomalije nisu uzrok ne-ostajanja u drugom stanju, a pogoto ne neiznosenja trudnoce.

Zao mi je sto ste POTPUNO POGRESNO SAVJETOVANI. Kad bi ja to uradila nekom od mojih pacijenata, bila bih tuzena ljekarskoj komori, i kaznjena za uradjenu gresku.

Nista drugo ne mogu da Vam kazem, nego ostanite ponovo u drugom stanju i promijenite doktora.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Mislim da stid treba da ostaviš ispred vrata ordinacije kad odlaziš na ove preglede. ISKLJUČIVO za tvoje dobro je da radiš redovne kontrole.

Doktori su se nagledali svega i svačega u svojoj praksi i sigurna sam da nemaš nešto što već nisu videli nebrojeno puta do tada.

Poznato je da "unutrašnji" ili kako ti kažeš "vaginalni" ultrazvuk daje bolji uvid u situaciju iznutra, i omogućava da se na vreme uoče eventualne nepravilnosti.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

...ZABORAVIH NESTO UPITATI...kako Vam je dr-ica vidjela dvorogu matericu na abortusu ?
Pozdrav,
ObGyn
olja dgo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 11:01 pm

Post od olja dgo »

Prilikom čišćenja (struganja) teže je pristupala "rogovima". (izvinite zbog rečnika, ali tako je mnogo razumljivije za nas obične smrtnike)
Odgovori