Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pozdrav za forumaše. imam 33 godine i dvoje dece. Kao devojka sam redovno ( 2 puta godišnje) išla na preglede i radila PAPA. U trudnoćama isto. Pre dve godine sam ponovno NAMERNO ostala u drugom stanju, ali mi je doktorica pronašla "ranicu" na grliću maternice i posavetovala da je bolje da ukolnim. Na abortusu je videla da imam "dvorogu" proširenu maternicu i živa se čudila što sam bez komplikacije iznela i ove dve trudnoće. Posle toga sam išla na ultrazvuk VAGINALNI. Gore iskustvo nisam imala u životu. DA LI SE JOŠ NETKO OSEĆA PONIŽENO KADA IDE NA ULTRAZVUK? :
Zao mi je sto ste sreli losheg ginekologa koji Vas je potpuno missmanaged !:
- erythroplakia nije dijagnoza nego OPIS IZGLEDA GRLICA MATERICE, koja u prevodu znaci CRVENA MRLJA, koja se u nekoliko faza zivota zene NORMALNO NALAZI NA GRLICU, a jedna od tih faza je TRUDNOCA.
Dakle, ukoliko je Vas Papa nalaz bio uredan prije trudnoce...sta je bio razlog da Vas Vasa dr savjetuje za prekid trudnoce ? I don't get it !
- drugo: imati dvorogu matericu ( kao sto Vas primjer pokazuje ) nije nikakva kontraindikacija za trudnocu ! osim sto nosi veci rizik za prijevremeni porodjaj, malprezentaciju ploda ( cesci zadak umjesto glavice ), i to je sve ! Od prilike 1% zena ima razlicite anomalije zenskih genitalnih organa, i u najvecem broju te anomalije nisu uzrok ne-ostajanja u drugom stanju, a pogoto ne neiznosenja trudnoce.
Zao mi je sto ste POTPUNO POGRESNO SAVJETOVANI. Kad bi ja to uradila nekom od mojih pacijenata, bila bih tuzena ljekarskoj komori, i kaznjena za uradjenu gresku.
Nista drugo ne mogu da Vam kazem, nego ostanite ponovo u drugom stanju i promijenite doktora.
Srecno.
Mislim da stid treba da ostaviš ispred vrata ordinacije kad odlaziš na ove preglede. ISKLJUČIVO za tvoje dobro je da radiš redovne kontrole.
Doktori su se nagledali svega i svačega u svojoj praksi i sigurna sam da nemaš nešto što već nisu videli nebrojeno puta do tada.
Poznato je da "unutrašnji" ili kako ti kažeš "vaginalni" ultrazvuk daje bolji uvid u situaciju iznutra, i omogućava da se na vreme uoče eventualne nepravilnosti.