ginekologija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lowepro11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 11:05 pm

ginekologija

Post od lowepro11 »

Imam problem sa pojacanim sekretom vec par godina. Kad koristim vaginalete bude mi dobro par nedelja i onda se ponovo vrati.
Pre tri nedelje sam bila kod ginekologa, uzela mi je bris za PAPA test i jos jedan bris. Danas su mi bili gotovi rezultati, PAPA test je II grupa, ali mi je rekla da imam malu uplau i povecan broj leukocita i da treba da idem na pregled.Da li je to nesto ozbiljno?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: ginekologija

Post od Marijaft »

Ne. Ne bi trebalo.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Uradute vaginalni i cervikalni bris da se tacno vidi ima li infekcije i ko je"krivac", pa da se ciljano lecite. Ako brisevi budu ok, onda super!
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Bila sam danas na pregledu kod ginekologa, PAPA mi je u redu ali postoji neki virus ali se ne zna tacno jos koji je. Danas me je testirala na HVP virus i uzela mi je briseve hlamidije...
Ako je PAPA test u redu, da li taj virus moze da bude stetan i koji jos virusi postoje.
Da li ja mogu da imam seksualne odnose?
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Bila sam danas na pregledu kod ginekologa, PAPA mi je u redu ali postoji neki virus ali se ne zna tacno jos koji je. Danas me je testirala na HVP virus i uzela mi je briseve hlamidije...
Ako je PAPA test u redu, da li taj virus moze da bude stetan i koji jos virusi postoje.
Kako se ti virusi dobijaju?
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Dok ti ne stignu rezultati i tih briseva, imaj zastitu tokom sex.odnosa (hlamidija se prenosi).
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Stigli su mi rezultati, cervikalni bris mi je u redu, hlamidiju nemam ali mi je vaginalni bris V grupa.
Kako se ta bakterija prenosi i kako se dobija?
Dobila sam orvagil vaginalete i tablete da pijem i rekli su mi da partner isto mora da se leci.
Da li sto mi je ustanovljen virus moze da ima veze sa ovo bakterijom?
dannina
Aktivan član
Aktivan član

Post od dannina »

V grupa je infekcija Trichomonas vaginalisom i veoma se lako prenosi i seksualnim putem i preko posteljine i WC solje (za razliku od ostalih seksualno prenosivih bolesti).
Terba da se izlecite i patner takodje, jer ce vam opet preneti, stim sto on samo pije lekove, a vi i jos lokalnu terapiju. Videcemo tek nalaz za virus, moguce je imati vise infekcija istovremeno...
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Koliko je ta bakterija stetna za zene a koliko za muskarce?
dannina
Aktivan član
Aktivan član

Post od dannina »

Svaka infekcija je stetna i za muskarce i za zene, tako da IZLECITE se...
lowepro11
Novi član
Novi član

Post od lowepro11 »

Pre tri nedelje sam bila kod ginekologa i rekla je da sam sad skroz ginekoloski u redu. Ali opet mi se pojavljuje pojacan sekret, uradila sam vaginalni bris, cervikalni bris, PAPA test i testirala me je na HPV virus i sve je negativno.
Da li taj pojacan sekret moze da bude normalna pojava kod nekih zena?
Rekla mi je da ako mi se opet pojavi da stavljam MACMIROR vaginalete. Dok koristim vaginalete bude mi dobro maximalno mesec dana a posle mi se opet pojavljuje.
wert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 5:50 pm

Post od wert »

zdravo lowepro11!
I ja imam slican problem,ali taj sekret ako je zuto zelene boje,ako je obilan,sluzav,znak je da se niste izlijecili.
tako to nekako biva i kod mene!Kontrolni bris pokaze trecu grupu,znaci nije peta trihomonas vaginalis i kad se uzmu cervikalni i vaginalni bris na bakterije,bris pokaze da je sve sterilno.
Ali ja imam pojacan sekret!
Tako prode jos jedan mjesec,kao terapiju mi prepisu vaginalete i kad odem ponovo na pregled ,trihomonas vaginalis je tu!
Tako,upadnes u zacaran krug!
Ja mislim,da i ginekolozi trebaju biti malko agresivniji sto se tice terapije kod ponavljenih infekcija ili dati jacu terapiju.I tu same vaginalete ne rjesavaju problem.
Mislim,ne volim ni ja metronidazol,znam da je stetan,tesko ga i podnosim,nekako osjetim neku tezinu u zelcu,ali ZELIM DA SE IZLIJECIM!Ovaj sekret je uzasan!
Zelim ti dobrog ginekologa ko ce ti pomoci da rijesis svoj problem!
cao!
Odgovori