Imam 26 godina, menarha u 12,5, ciklusi uredni, redovni 28 do 34 dana, traju oko 5 dana, menstruacije bolne i obilne prva dva dana. Operisala krajnike u 10 godini zivota. Alergicna na penicilin. Povisen prolaktin, samo jutarnji, popodne vrednosti normalne, radjen RTG selle turcice, bo. Nikad nisam koristila kontracepcijske pilule. Trudnoca- O, Abortusa-O. Nisam teze bolovala niti imala znacajnijh ginekoloskih problema. U porodici nije bilo ginekoloskih oboljenja, jedino sestra ima probleme sa ciklusima koji su neredovni pa je jedno vreme uzimala Diane.
Molim vase mišljenje:
ZM 17.6.07, 6 dana
Nalaz od ginekologa: U vagini pojacana bjelicasta sekrecija, grlic dug 1,5cm, epit., uterus mali, pokretan neosetljiv, adneksa lijeva i desna slobodna, mirne neosetljive.
VS II, cand.-, Tv-, Dod+, bv-, (šta je Dod+)?
Uz- uterus 74x40x50mm, endometri 4mm, l.ovari 27x17mm, d.ovari 38x26mm, pco. CD bez slobodne tecnosti.
Dg. Colpitis. PCO dex.
Th. Orvagyl tbl 400mg 2x1/10 dana za oboje i Orvagyl vag. 1x1
Kontrola za 14 dana.
Doktor je gledao uzorak sluzi pod mikroskopom i rekao da se radi o Gardarnelli vaginalis.
Zanima me kolko se uspesno ona leci i da li će je ovi lekovi u ovim dozama izleciti. Od simptoma imam samo pojacan sekret, koji neugodno mirise( na ribu).
Za PCO mi je prepisao Diane 35.
Molim vase misljenje.
Hvala unapred na odgovoru. Nikolina.
Gardernella vaginalis, za ginekologa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm