Gardernella vaginalis, za ginekologa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milka Cokolada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm

Gardernella vaginalis, za ginekologa

Post od Milka Cokolada »

Imam 26 godina, menarha u 12,5, ciklusi uredni, redovni 28 do 34 dana, traju oko 5 dana, menstruacije bolne i obilne prva dva dana. Operisala krajnike u 10 godini zivota. Alergicna na penicilin. Povisen prolaktin, samo jutarnji, popodne vrednosti normalne, radjen RTG selle turcice, bo. Nikad nisam koristila kontracepcijske pilule. Trudnoca- O, Abortusa-O. Nisam teze bolovala niti imala znacajnijh ginekoloskih problema. U porodici nije bilo ginekoloskih oboljenja, jedino sestra ima probleme sa ciklusima koji su neredovni pa je jedno vreme uzimala Diane.
Molim vase mišljenje:
ZM 17.6.07, 6 dana
Nalaz od ginekologa: U vagini pojacana bjelicasta sekrecija, grlic dug 1,5cm, epit., uterus mali, pokretan neosetljiv, adneksa lijeva i desna slobodna, mirne neosetljive.

VS II, cand.-, Tv-, Dod+, bv-, (šta je Dod+)?
Uz- uterus 74x40x50mm, endometri 4mm, l.ovari 27x17mm, d.ovari 38x26mm, pco. CD bez slobodne tecnosti.

Dg. Colpitis. PCO dex.
Th. Orvagyl tbl 400mg 2x1/10 dana za oboje i Orvagyl vag. 1x1
Kontrola za 14 dana.
Doktor je gledao uzorak sluzi pod mikroskopom i rekao da se radi o Gardarnelli vaginalis.
Zanima me kolko se uspesno ona leci i da li će je ovi lekovi u ovim dozama izleciti. Od simptoma imam samo pojacan sekret, koji neugodno mirise( na ribu).
Za PCO mi je prepisao Diane 35.
Molim vase misljenje.
Hvala unapred na odgovoru. Nikolina.
Odgovori