U nasim domovima zdravlja uglavnom doktori nemaju puno vremena da daju trudnicama odgovore na bezbroj pitanja, pa da pokusam da dobijem odgovor ovde.
Ako je neko voljan da objasni znacaj unosenja folne kieseline pre zaceca i u prvom periodu trudnoce. Cula sam da je dosta bitno za normalan razvoj ploda, ali nista konkretno ne znam. A ono sto mene jos zanima je i to do koje nedelje se treba redovno uzimati folna kiselina.
Ja ulazim u 14tu nedelju a tek za 8 nedelja imam kontrolu, pa me zanima da li da nastavim sa Folnom kiselinom ili ne.
Unapred hvala.
Folna 400 u trudnoci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Folna 400 u trudnoci
Нисам неки стручњак да бих могао да ти опишем процесе који зависе од фолне киселине. Знам да без ње нема везивања гвожђа и да је то важно свим особама, а не само трудницама.
Кажу да од уноса цинка зависи интелигенција детета.
Препоручујем ти да детаљно обратиш пажњу на своје здравље, јер сам убеђен да ће од твог здравља зависити здравље детета. Зависиће и од здравља оца у тренутку зачећа, али сада је касно за те исправке.
Нажалост, стручњаци се не слажу ни око основних ствари које су потребне трудницама и беби, тако да ћеш наићи чак на опречне ставове. Испада да све сама мораш да истражујеш и одлучујеш. Нека ти је Бог у помоћи.
Кажу да од уноса цинка зависи интелигенција детета.
Препоручујем ти да детаљно обратиш пажњу на своје здравље, јер сам убеђен да ће од твог здравља зависити здравље детета. Зависиће и од здравља оца у тренутку зачећа, али сада је касно за те исправке.

Нажалост, стручњаци се не слажу ни око основних ствари које су потребне трудницама и беби, тако да ћеш наићи чак на опречне ставове. Испада да све сама мораш да истражујеш и одлучујеш. Нека ти је Бог у помоћи.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 8:49 pm
Hvala ti Aco na odgovoru, da upravu si sto se tice strucnjaka. Sa druge strane i nase bake su se poradjale bez folnih kiselina i ultrazvuka, pa rodise zivu i zdravu decu.
Hvala jos jednom u svakom slucaju, pa ako se nadje neko da mi odgovori bar do kada obicno trudnice uzimaju ove tablete, bila bih zahvalna.
Hvala jos jednom u svakom slucaju, pa ako se nadje neko da mi odgovori bar do kada obicno trudnice uzimaju ove tablete, bila bih zahvalna.
Наше баке су јеле здраву храну и пиле здраву воду. Нису имале свакодневне стресове, отровне жваке, сокове, виршле, ваздух....... Јесам ли те убедио?
Обрати пажњу на своје гвожђе. Какво ти је, да ли знаш?

Обрати пажњу на своје гвожђе. Какво ти је, да ли знаш?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 8:49 pm
Gvozdje mi je super, ali secer je gornjoj granici. A ja prosto za sta god da se uhvatim ima puno secera. Pazim se koliko mogu, pa sta mi Bog da.
Da, bas tako, bake su jele zdravo
I pitala sam doktorku za ovu folnu, kaze da se uglavnom pije do 12te nedelje trudnoce ako je sve uredu. Mada ne moze da skodi i ako se pije duze od toga.
Hvala Aco. Pozz
Da, bas tako, bake su jele zdravo

I pitala sam doktorku za ovu folnu, kaze da se uglavnom pije do 12te nedelje trudnoce ako je sve uredu. Mada ne moze da skodi i ako se pije duze od toga.
Hvala Aco. Pozz
Па немој да се хваташ за шећер.
Ако ти се једе слатко, узми парче хлеба и мед.